Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο πανικός, η απελπισία, η εσχάτη ανάγκη, η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγαθών στην σημερινή συγκυρία, ήταν το καλύτερο πρόσχημα για την επιβολή του πλαστικού χρήματος, για την επιβολή των πιστωτικών καρτών, για την περεταίρω ηλεκτρονικοποίηση της καθημερινής μας ζωής. Έτσι ακόμα και γέροι και γριές που δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά, τώρα τους αναγκάζουν με απάνθρωπο τρόπο να στέκονται ώρες στις ουρές για να βγάλουν μια κάρτα, την κάρτα της «σωτηρίας» τους για να πάρουν τα τετρακόσια και πεντακόσια ευρώ της πενιχρής του σύνταξης.

Θα πείτε και πιο είναι το κακό σε όλα αυτά ; Ερώτηση αφελής για αφελείς και για αδαείς, για ανθρώπους που μέχρι σήμερα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν εμείς να περνάμε καλά και ας πνίγονται όλοι οι άλλοι!

Δεν θα κάνω ανάλυση για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού φακελώματος. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Εκείνο που θα επισημάνω είναι ο τρόπος που μας το επέβαλλαν τώρα σε μια χώρα που σε κάποιο βαθμό, είτε για λόγους πίστεως, είτε για λόγους άγνοιας, αντιστέκονταν σε αυτή την προοπτική.

Με το ηλεκτρονικο φακέλωμα λένε ότι θα καταπολεμηθεί η παρανομία. Αφελής δικαιολογία για αφελείς και ηλιθίους! Είναι κανόνας πως όταν αναπτύσσεται η τεχνολογία της καταπολέμησης της παρανομίας, αναπτύσσεται παράλληλα η τεχνολογία της παρανομίας. Η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής τεχνολογίας έφερε την έκρηξη των κάθε λογής χάκερς.

Αλλά αλλού είναι το επίμαχο σημείο. Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα ο άνθρωπος γίνεται ένα απρόσωπο νούμερο καθοδηγούμενο και υποταγμένο στους ηλεκτρονικούς διαχειριστές της ζωής του, ακόμα και της ανάσας του. Το κόλπο ήταν όμορφα στημένο και όλοι εμείς σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να πέσουμε στον λάκκο που μας έχουν σκάψει και να πούμε και από πάνω ευχαριστώ!

[sc:stranger]

Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση που μας έχει περικυκλώσει, ας κρατήσουμε το νου και τη καρδιά εν αφύπνιση γιατί έρχονται και άλλα πολλά που για τα οποία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Το «θηρίο» μουγκρίζει άγρια έτοιμο να μας κατασπαράξει!

Το μεγαλύτερα όπλο μας, οι πνευματικοί μας ποιμένες, όσοι απέμειναν «Όρθιοι», προσευχή, ετοιμότητα, αφύπνιση και αλληλεγγύη, προπαντός το τελευταίο.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ”
  1. Και για να το κάνουμε πιο λιανά σκεφτείτε το εξής απλό. Αν πάμε σταδιακά σε μια αχρήματη κοινωνία (γιατί αυτό θέλουν να πετύχουν) και θελήσει κάποιος να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο του δεν θα έχει μετρητά για να του δώσει και θα πρέπει να το κάνει με την κάρτα του. Ποιος όμως θα το κάνει όταν θα γνωρίζει πως τα χρήματα αυτά που θα ξοδέψει για ελεημοσύνη θα φαίνονται στον δικό του λογαριασμό ως κάτι διαφορετικό και δεδομένου πως αν ξεπεράσεις ένα συγκεκριμένο όριο εξόδων ανάλογα με τα έσοδα σου θα εξοντωθείς φορολογικά. Χάνεις την ανθρωπιά σου μαζί και την ψυχή σου που γι’αυτούς είναι και το μείζον…..

  2. Οι φτωχοι θα πανε ,,,θα τους πανε σε γκετο….θα τους ταιζει το κρατος…δεν θα μπορουμε να κανουμε εμεις ελεημοσυνες,,,φινιτο…και μετα θα μας πιασει μιας αλλης μορφης καταθλιψη….

  3. Ένα μεγάλο, παμμέγιστο ΟΧΙ που θέλει, δεν θέλει, θα γράψει ιστορία. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.
    ΟΧΙ με 61,31% κυριακή 5-7-2015. Τάδε έφη ο Ελληνικός λαός.
    Το ΟΧΙ όπλο στα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει να αλλάξει στάση, να αλλάξει σχέδιο συμφωνίας με τους τοκογλύφους όσο είμαστε στην Ευρώπη, Ευρώπη να την πει κανείς. Ευρώπη σημαίνει αυτή που έχει μεγάλα μάτια δηλ βλέπει καλύτερα αφού έχει ευρύ φάσμα κίνησης δηλ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Έχει όμως καταντήσει μια στενόμυαλη Ευρώπη χουντική, φασιστική όπου θέλουν να κάνουν κουμάντο αυτοί που μάζεψαν το χρήμα, και θέλουν δια της βίας να καταπιούν το κράτος, έθνος έννοια δηλ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για μια παγκόσμια ΧΟΥΝΤΑ.
    Οι δανειστές εξ αιτίας προαναγγελίας δημοψηψίσματος απέσυραν την πρόταση τους ως μη υπαρκτή για να στριμώξουν την Ελληνική κυβέρνηση και να εκθέσουν ως άκαιρο το δημοψήφισμα. Τώρα η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να φέρει άλλο σχέδιο στο τραπέζι προς όφελος του Ελληνικού λαού και όχι μόνο. Μια ιστορική μέρα για την δημοκρατία, την οποία καλείται να διασφαλίσει η μικρή κατά τα άλλα Ελλάδα η οποία και την γέννησε.
    Εδώ χρειάζεται Ένας αληθινός ΗΓΕΤΗΣ, που πρέπει να σταθεί στο ύψος του Ελληνικού λαού και της ιστορίας του και να οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά, με σοφία και σύνεση. Έχουμε να κάνουμε με στυγνούς εγκληματίες της ανθρωπότητας, οι οποίοι είναι όργανα του Αντίχριστου πνεύματος που κατέχουν θέσεις κλειδιά και του οποίου η έδρα βρίσκεται στις Βρυξέλλες.
    Στις Βρυξέλλες το θηρίο βρυχάται ως λέων. Τι να καταπιεί ζητά και τον τελευταίο.
    Ο εχθρός είναι μεγάλος γιατί εμείς είμαστε μικροί. Πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια άνωθεν δια του Ιησού Χριστού, ο οποίος είναι ετοιμότατη βοήθεια σε όσους τον επικαλούνται. Αν συμβεί αυτό, τότε εμείς θα γίνουμε οι μεγάλοι και αυτοί οι μικροί με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ και της Παναγίας.
    Χωρίς εγωισμό και υπερηφάνεια, με γνώμονα το δίκαιο το οποίο μέσα του εμπεριέχει δύναμη τέτοια, που μπορεί να γκρεμίσει και κάστρα.
    Ο Ελληνικός λαός είπε μέσα στο ΟΧΙ του, ότι πρέπει να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους για να μάθει που πήγαν τα χρήματα. Όσοι πολιτικοί και μη πολιτικοί κατέκλεψαν την ΕΛΛΑΔΑ να εκτεθούν στο σύνταγμα μπροστά στον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ και να δημευθεί η περιουσία τους και ότι προβλέπει ο νόμος.
    Αυτή είναι και η ουσία του προβλήματος κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η αληθινή δημοκρατία.
    ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΗ.
    Αυτήν την μεγάλη αλήθεια την ξεχνάει ηθελημένα η Ευρώπη. Είναι σαν τα πόδια να θέλουν να χτυπήσουν το κεφάλι. Περί τέτοιας βλακείας πρόκειται. Αν είναι δυνατόν, που είναι γραμμένο αυτό να το διαβάσουμε. Αυτό θέλει να κάνει η Ευρώπη, πάει να βγάλει τα μάτια της με τα χέρια της. Τα μάτια της Ευρώπης ξέχασαν, η δεν ξέρουν ότι είναι η ΕΛΛΑΔΑ. Πρέπει κάποιος να τους το υπενθυμίσει και δεν είναι άλλος από τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Ο κύριος Τσίπρας αφού αυτήν την στιγμή είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, έχει ιερή υποχρέωση να βάλει τον λαό του πιο πάνω κι από την ίδια του τη ζωή. Αν δεν μπορεί που είναι και λογικό, πρέπει να παραιτηθεί γιατί το ΟΧΙ που τώρα είναι υπέρ του, αύριο θα γίνει εχθρός του. ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εδώ που φτάσαμε και εμείς σκεφτόμαστε συμφεροντολογικά ο καθένας για τον εαυτό του μη χάσει κάτι, εδώ χάνεται η Ελλάδα.
    Μη σκιάζεστε στα σκότη.
    Της λευτεριάς το φεγγοβόλο αστέρι.
    Της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει.
    Το μεγαλύτερο αμάρτημα από όλα είναι η στέρηση της ελευθερίας, από άνθρωπο σε άνθρωπο δια της παγκόσμια διακυβέρνησης και της νέας τάξης πραγμάτων την οποία προωθούν. Το ύψιστο δώρο του Θεού στον άνθρωπο είναι η ελευθερία. Ο θεός έκανε ελεύθερο άνθρωπο κι αν θέλει να τον ακολουθήσει. Διαφορετικά θα μας έκανε ρομπότ και θα τον ακολουθούσαμε χωρίς επιλογή. Αυτό θέλει να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο δια της παγκόσμιας δικυβέρνησης.
    Μια τηλεκατευθυνόμενη παγκόσμια χούντα, μια μεγάλη φυλακή. Ο πολύς κόσμος δεν ξέρει, δεν ερευνά
    Βέβαια εμείς τους δώσαμε την ευκαιρία μας έκαναν νεόπλουτους μας έδιναν λεφτά και εμείς τα παίρναμε, σαν τη φόλα με το σκυλί. περνούσαμε καλά δια της ψεύτικης ευμάρειας-τρεις λαλούν και δυο χορεύουν σε όλα τα επίπεδα. Με το σχέδιο του χρέους για όλους τους λαούς και το πέτυχαν. Η Ελλάδα είναι το δύσκολο κομμάτι γιατί βρίσκεται στην πηγή της Ορθόδοξης πίστης, ενώ οι άλλοι λαοί είναι έτοιμοι.Το πανηγύρι ξεκίνησε, η Ευρώπη έχει κακό σκοπό γιατί δεν κυβερνάται από εκλεγμένους των λαών. Πίσω βρίσκονται άλλοι παράγοντες αδίσταχτοι. Σιγά, σιγά φανερώνεται το σχέδιο. Όταν το καταλάβουν οι πολλοί θα είναι αργά τα γεγονότα θα τους πιάσουν στον ύπνο.
    Τους διαφεύγει όμως κάτι.Τον τελευταίο λόγο στην ιστορία, τον έχει ο Ιησούς Χριστός ο δημιουργός, ο οποίος, είπε και έγιναν και από όσα έχουν γίνει, τίποτα δεν έγινε χωρίς ΑΥΤΟΝ.
    Είναι καιρός να ανοίξουμε το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ του Ιησού Χριστού να γνωρίσουμε την αλήθεια κι αυτή θα μας ελευθερώσει. Η άγνοια είναι το σκοτάδι και το σκοτάδι η άγνοια. Εδώ βρίσκει θέση το τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
    Η Ε.Ε θα διαλυθεί δεν έχει μέσα της ζωή, γιατί το νόμισμα, η ύλη δεν μπορεί να ενώσει λαούς για πολύ καιρό. Μόνο ο Λόγος του Θεού έχει τη δύναμη να ένώσει δια της αληθινής αγάπης, της Αγάπης του Ιησού Χριστού η οποία μένει εις τον ΑΙΩΝΑ.
    https://www.youtube.com/watch?v=KWPbhJTHbU0 στιχουργός,ποιητής,δρομέας.Αναστάσιος

  4. ΞΑΝΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ – MEMORANDUM ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2016 ΕΩΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2020 . ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΗΔΗ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek