Εδώ είναι ένα πρόγραμμα γευμάτων 4 εβδομάδων εμπνευσμένο από ελληνικές, ιταλικές και μεσογειακές συνταγές, διατηρώντας τα πράγματα εύκολα, προσιτά και νόστιμα. Κάθε εβδομάδα παρέχει ποικιλία, ενώ παράλληλα διατηρεί τους χρόνους προετοιμασίας και το κόστος υπό έλεγχο. Αυτό επιτρέπει μια ωραία εναλλαγή των πιάτων, δίνοντάς σας ευελιξία και μια νέα προσέγγιση κάθε εβδομάδα.
Για τα κοστοι και τους χρονους δειτε στο τελος του αρθρου της συμβουλες , οι συνταγες υπολογιζονται για 4 ατομα ..
Εβδομάδα 1:
Μουσακάς:Δευτέρα – Ελληνικός μουσακάς
Κόστος: $10-$18
Χρόνος: 1,5-2 ώρες
Ψημένα στρώματα μελιτζάνας, πατάτες, μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ.
Τρίτη – Ιταλικά σπαγγέτι μπολονέζ
Κόστος: $8-$14
Χρόνος: 45 λεπτά-1 ώρα
Ζυμαρικά με πλούσια σάλτσα ντομάτας και μοσχαρίσιο κιμά.
Τετάρτη – Ελληνικό σουβλάκι με τζατζίκι
Κόστος: $9-$11
Χρόνος: 30 λεπτά (συν το μαρινάρισμα)
Σουβλάκια κοτόπουλου στη σχάρα που σερβίρονται με ντιπ γιαουρτιού και πίτα.
Πέμπτη – Ιταλικό ριζότο με μανιτάρια
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 40 λεπτά
Κρεμώδες πιάτο ρυζιού με σοταρισμένα μανιτάρια και παρμεζάνα.
Παρασκευή – Ελληνική Gemista (γεμιστά λαχανικά)
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 1,5 ώρα
Πιπεριές και ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μυρωδικά.
Σάββατο – Ιταλική πίτσα Margherita
Κόστος: $6-$8
Χρόνος: 1 ώρα
Απλή σπιτική πίτσα με ντομάτες, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Κυριακή – Ελληνική σούπα Αυγολέμονο
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 45 λεπτά
Σούπα με κοτόπουλο και ρύζι με σάλτσα αυγολέμονο.
Εβδομάδα 2:
Δευτέρα – Ιταλικά λαζάνια
Κόστος: $10-$12
Χρόνος: 1,5 ώρα
Ζυμαρικά σε στρώσεις με σάλτσα κρέατος, ρικότα και μοτσαρέλα.
Τρίτη – Ελληνική σπανακόπιτα (σπανακόπιτα)
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 1 ώρα
Ζύμη filo γεμισμένη με σπανάκι και τυρί φέτα.
Τετάρτη – Ιταλική καρμπονάρα
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 30 λεπτά
Ζυμαρικά με αυγά, πανσέτα (ή μπέικον) και παρμεζάνα.
Πέμπτη – Ελληνικές γαρίδες Σαγανάκι
Κόστος: $10-$12
Χρόνος: 40 λεπτά
Γαρίδες μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας με τυρί φέτα.
Παρασκευή – Ιταλική σαλάτα Caprese με κοτόπουλο στη σχάρα
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 30 λεπτά
Φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτες, βασιλικός και ελαιόλαδο με κοτόπουλο.
Σάββατο – Ελληνικά φασολάκια (φασολάκια βραστά)
Κόστος: $6-$8
Χρόνος: 1 ώρα
Πράσινα φασόλια μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας με πατάτες.
Κυριακή – Ιταλική σούπα μινεστρόνε
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 45 λεπτά
Χορταστική σούπα λαχανικών με φασόλια και ζυμαρικά.
Εβδομάδα 3:
Δευτέρα – Ελληνικό γύρο με κοτόπουλο
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 45 λεπτά
Κοτόπουλο σχάρας σερβιρισμένο σε πίτα με ντομάτες, κρεμμύδια και τζατζίκι.
Τρίτη – Ιταλικά ζυμαρικά με πέστο
Κόστος: $6-$8
Χρόνος: 30 λεπτά
Ζυμαρικά ανακατεμένα με φρέσκο πέστο βασιλικού και παρμεζάνα.
Τετάρτη – Ελληνικοί κεφτέδες (κεφτεδάκια)
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 40 λεπτά
Τηγανητά κεφτεδάκια ελληνικού τύπου που σερβίρονται με πατάτες λεμόνι.
Πέμπτη – Ιταλική μελιτζάνα παρμεζάνα
Κόστος: $9-$11
Χρόνος: 1 ώρα
Φέτες μελιτζάνας παναρισμένες στο φούρνο με σάλτσα μαρινάρα και μοτσαρέλα.
Παρασκευή – Ελληνικοί ντολμάδες (γεμιστά φύλλα σταφυλιού)
Κόστος: $6-$8
Χρόνος: 1 ώρα
Φύλλα σταφυλιού γεμιστά με ρύζι και βότανα, που συχνά σερβίρονται κρύα.
Σάββατο – Ιταλική φριτάτα με λαχανικά
Κόστος: $5-$7
Χρόνος: 30 λεπτά
Ψητά αυγά με σπανάκι, κρεμμύδια και πιπεριές.
Κυριακή – Ελληνική σούπα με φακές (Fakes)
Κόστος: $5-$7
Χρόνος: 1 ώρα
Παραδοσιακή σούπα φακής με ελαιόλαδο, σκόρδο και ξύδι.
Εβδομάδα 4:
Δευτέρα – Ιταλικά ψητά Ζίτι
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 1 ώρα
Ζυμαρικά Ziti ψημένα με σάλτσα μαρινάρα και τυρί ρικότα.
Τρίτη – Ελληνικό μπριάμ (ψητά λαχανικά)
Κόστος: $6-$8
Χρόνος: 1 ώρα
Ένα μείγμα από ψητές πατάτες, κολοκυθάκια και ντομάτες με βότανα.
Τετάρτη – Ιταλικό κοτόπουλο Cacciatore
Κόστος: $10-$12
Χρόνος: 1 ώρα
Σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο με ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές.
Πέμπτη – Ελληνικές γαρίδες Σαγανάκι ζυμαρικά
Κόστος: $9-$11
Χρόνος: 40 λεπτά
Γαρίδες σε σάλτσα ντομάτας με τυρί φέτα, ανακατεμένες με ζυμαρικά.
Παρασκευή – Ιταλικές γεμιστές πιπεριές
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 1 ώρα
Πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μοσχάρι και βότανα, ψημένες στην εντέλεια.
Σάββατο – Ελληνικό κοτόπουλο λεμονάτο
Κόστος: $8-$10
Χρόνος: 1 ώρα
Ψητό κοτόπουλο με λεμόνι, σκόρδο και ρίγανη.
Κυριακή – Ιταλικά νιόκι με σάλτσα μαρινάρα
Κόστος: $7-$9
Χρόνος: 40 λεπτά
Ζυμαρικά πατάτας που σερβίρονται με σπιτική σάλτσα ντομάτας.
Περίληψη του χρόνου και του κόστους για 4 εβδομάδες:
Κόστος: Περίπου $50-$90 ανά εβδομάδα για 4 άτομα (ανάλογα με την τοποθεσία και τη διαθεσιμότητα των συστατικών).
Χρόνοι προετοιμασίας και μαγειρέματος: Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος: Χρόνος προετοιμασίας: Τα περισσότερα γεύματα κυμαίνονται από 30 λεπτά έως 1,5 ώρα.
Αναμειγνύοντας ελληνικά, ιταλικά και μεσογειακής έμπνευσης πιάτα, αυτό το πρόγραμμα εξασφαλίζει ποικιλία και ισορροπία για κάθε εβδομάδα. Μπορείτε να κλιμακώσετε αυτά τα γεύματα για μεγαλύτερα νοικοκυριά και να προσαρμόσετε το κόστος ψωνίζοντας εποχιακά προϊόντα και χύμα υλικά χονδρικα.Κοιταζοντας της προσφορες των σουπερ μαρκετ και κανοντας σωστο προγραμματισμο ακομα και σε γευματα που τα εχετε προετοιμασει και τα εχετε στην καταψυξη μπορειτε να κρατησετε το το κοστος αρκετα χαμηλα !
Πώς να προγραμματίσετε 54 εβδομάδες
Εβδομαδιαία εναλλαγή: Χρησιμοποιήστε βασικά γεύματα όπως ζυμαρικά, σούπες και ψητά ως βάση. Ανακατέψτε και συνδυάστε πρωτεΐνες (κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί, χοιρινό) και ενσωματώστε λαχανικά εποχής για να βελτιστοποιήσετε το κόστος.
Εποχικότητα: Προσαρμόστε τα γεύματα με βάση τις εποχικές τιμές των τροφίμων για να διατηρήσετε την οικονομική προσιτότητα.
Προετοιμάστε γεύματα: Ορισμένα πιάτα, όπως ο μουσακάς ή τα λαζάνια, μπορούν να φτιαχτούν χύμα και να καταψυχθούν για μελλοντική χρήση, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα τις πιο πολυάσχολες ημέρες.
Αυτή η στρατηγική θα σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διατηρώντας το μενού φρέσκο και ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα θα τηρείτε τον προϋπολογισμό σας.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΓΑΜΠΡΟΥΛΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ!
ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΜΑΣΤΑ.