Το κόκκινο υγρό στο κρέας που τρώμε δεν είναι αίμα. Σχεδόν όλο το αίμα αφαιρείται από το κρέας κατά τη σφαγή και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε αίμα σε αυτό που χαρακτηρίζουμε λευκό κρέας.
Μόνο μια εξαιρετικά μικρή ποσότητα αίματος παραμένει εντός του μυϊκού ιστού, στο κρέας που αγοράζουμε από το κατάστημα.
Τι είναι λοιπόν το κόκκινο υγρό που βλέπουμε στο κόκκινο κρέας; Τα κόκκινα κρέατα, αποτελούνται κατά ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από νερό. Το νερό αυτό, αναμιγνύεται με μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη και το αποτέλεσμα είνα ι το κόκκινο υγρό που βλέπουμε.
Στην πραγματικότητα, το κόκκινο κρέας διακρίνεται από το άσπρο κυρίως με βάση τα επίπεδα της μυοσφαιρίνης στο κρέας. Όσο περισσότερη είναι η μυοσφαιρίνη, τόσο πιο κόκκινο είναι το κρέας.
Έτσι τα περισσότερα ζώα με ένα υψηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης θεωρούνται ως «κόκκινο κρέας», ενώ τα ζώα με χαμηλά επίπεδα μυοσφαιρίνης, όπως τα πουλερικά, ή χωρίς μυοσφαιρίνη, όπως τα θαλασσινά, θεωρούνται ως λευκό κρέας.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Χμ… κάποιος συγγενής μου, κρεοπώλης μου είπε πως στα σούπερ μάρκετ κλπ, βάζουν στα κρέατα σπρέυ από αυτό που βάζουν και στους πεθαμένους για να φαίνονται "ροδαλοί" κατά την κηδεία… έτσι τα "κοκινίζουν…
…και που ειναι το ΣΟΚ ???? Πρεπει δλδ τωρα να νιωθω σοκαρισμενος ?….
η πηγη για την πληροφορια?
11.59 πηγη Τεμένης Αιγίου
οταν λεμε σοκ;; και ποτε εχεις παρει κοκκινο κρεας και ετρεχαν "ζουμια";;
Εγώ πάντως ένα ΣΟΚ το έπαθα. Κρίμα και μέχρι αυτή την στιγμή νόμιζα ότι είμαι δρακουλίνι……