Επίσης δείτε εδώ:http://pythagoreia-diatrofh.blogspot.gr/2011/07/vegan_31.html
Μαγνήσιο
Φώσφορος
Κάλιο
Νάτριο
Φθόριο
Χλώριο
Θείο
Σίδηρος
Ιώδιο
Ψευδάργυρος
Χρώμιο
Μαγγάνιο
Σελήνιο
Χαλκός
Το παραπάνω είναι επεξεργασμένο, το αυθεντικό κείμενο ευρίσκεται στην παρακάτω πηγή:
_______________________________________________
Βιταμίνη Β1 ή θειαμίνη
Βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη
Βιταμίνη Β3 ή νιασίνη ή νικοτιναμίδιο
Βιταμίνη Β5 ή παντοθενικό οξύ
Βιταμίνη Β6 ή πυριδοξίνη
Βιταμίνη Β9 ή φολικό οξύ ή φυλλικό οξύ
Βιταμίνη Β12 ή κοβαλαμίνη
Βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ
Βιταμίνη D ή καλσιφερόλη
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Η ή βιοτίνη
Βιταμίνη Κ
Χολίνη
Ινοσιτόλη
Παρα-αμινοβενζοικό οξύ ή PABA
______________________________________________________________________________
ΓΙΑ ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΩΜΕΓΑ ΛΙΠΑΡΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ…!!!
🙂
_____________________________
_
“Για την σύνθεση των πρωτεϊνών του ανθρώπινου σώματος απαιτούνται 20 διαφορετικά αμινοξέα. Ορισμένα από αυτά ο οργανισμός έχει τη δυνατότητα να τα συνθέσει από μόνος του και ονομάζονται γι’ αυτό το λόγο μη απαραίτητα.
Όμως, υπάρχουν και 9 αμινοξέα (λευκίνη, ισολευκίνη, λυσίνη, μεθειονίνη, φαινυλαλανίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη, ιστιδίνη και βαλίνη) που πρέπει ο άνθρωπος να προμηθευτεί από την τροφή, διότι ο ίδιος δεν μπορεί να τα συνθέσει.(παράθεση απο το www.iatronet.gr)
ΚΑΙ ΤΑ 9 ΑΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΥΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ:
ΛΕΥΚΙΝΗ:
Η λευκίνη είναι το πιο διαδεδομένο από τα αμινοξέα που βρίσκονται στις πρωτεΐνες. Ανήκει στα απαραίτητα αμινοξέα. Παίζει βασικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ στους ενήλικες συμβάλει στη διατήρηση του ισοζυγίου του αζώτου. http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7
Η λευκίνη περιέχεται σε: δημητριακά, ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια, κλπ
πρωτεΐνες σόγιας | 4,917 |
φυστίκια | 1,672 |
ψύχα σίτου | 1,571 |
αμύγδαλα | 1,488 |
βρώμη | 1,284 |
φασόλια (μαγειρευμένα) | 0,765 |
φακές (μαγειρευμένες) | 0,654 |
ρεβίθια (μαγειρευμένα) | 0,631 |
αραβόσιτος (κίτρινος) | 0,348 |
ρύζι (καφέ, μαγειρευμένο) | 0,191 |
(Απο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7 )
ΙΣΟΛΕΥΚΙΝΗ:
Διατροφικές πηγές για την ισολευκίνη είναι:
τα αμύγδαλα, τα ανακάρδια (κάσιου), το σουσάμι, τα λούπινα, τα φυστίκια και σε όσπρια όπως η σόγια.
http://nutrient.javalime.com/nutrient.php/503
ΛΥΣΙΝΗ:
Η λυσίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που πρέπει να λαμβάνεται από την διατροφή επειδή δεν μπορεί να συντεθεί από το ανθρώπινο σώμα. Η λυσίνη βρίσκεται σε υψηλές ποσότητες στους μυς. Στο σώμα, η λυσίνη είναι μια ζωτική πρωτεΐνη που χρειάζεται για την ανάπτυξη, επιδιόρθωση των ιστών, και την παραγωγή ορμονών, ενζύμων, και αντισωμάτων. Η λυσίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου, στην συντήρηση της σωματικής μυϊκής μάζας, και στην κατασκευή μυϊκών πρωτεϊνών.
Είναι επίσης απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του οργανισμού καθώς ρυθμίζει τα επίπεδα αζώτου του σώματος.
Ευτυχώς όμως υπάρχει στα όσπρια -όπως η σόγια, η φάβα,τα ρεβύθια κλπ- στην κινόα, στον αμάρανθο και στους ξηρούς καρπούς -όπως τα φυστίκια αιγίνης- .
ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ:
Η μεθειονίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ, αντιπροσωπεύει ένα από τα θειούχα αμινοξέα. Η μεθειονίνη είναι ζωτική για την δημιουργία πολλών σπουδαίων ουσιών όπως νουκλεϊκά οξέα, επινεφρίνη, χολίνη, λεκιθίνη, καρνιτίνη, μελατονίνη, κολλαγόνο, σερίνη, κρεατίνη, και διμεθυλεθανολαμίνη. Επιπλέον, η μεθειονίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό και αποτοξινωτικός παράγοντας βοηθώντας στην αποβολή βαρέων μετάλλων από το σώμα. Η μεθειονίνη διεγείρει την διαμόρφωση της γλουταθειόνης και είναι απαραίτητη για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί το σελήνιο από το σώμα. Ως αντιοξειδωτικό, προστατεύει το σώμα από τις επιδράσεις της ακτινοβολίας. Ο φυσιολογικός μεταβολισμός της ομοκυστεΐνης χρειάζεται βιταμίνη Β6 και μεθειονίνη. Με την παρουσία θείου, η μεθειονίνη μπορεί να συντεθεί σε κυστεΐνη, κυστίνη, και ταυρίνη.
http://www.holism.gr/index.php?option=com_content&view=article&catid=56%3A2009-03-03-13-58-48&id=219%3A2009-04-15-14-35-44&Itemid=73&lang=el Πηγές της μεθειονίνης είναι:
Όλοι οι ξηροί καρποί (φυστίκια αιγίνης, κάσιους κ.α.), λαχανικά όπως οι πατάτες το μπρόκολο και το σπανάκι, και φρούτα όπως τα πορτοκάλια και τα αβοκάντο.
http://www.livestrong.com/article/481316-lack-of-methionine-lysine-in-vegetarian-diets/#ixzz24JaAxK1U
ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ:
Η Φαινυλαλανίνη είναι αμινοξύ που το συναντάμε φυσιολογικά στον εγκέφαλο,είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που δεν μπορεί να συντεθεί από το σώμα και είναι πρόδρομος της τυροσίνης. Η παραγωγή της θυρεοειδούς ορμόνης απαιτεί φαινυλαλανίνη. Παρόλο που η φαινυλαλανίνη δεν βρίσκεται στον εγκέφαλο, βρίσκεται σε αρκετά εγκεφαλικά πεπτίδια, πρωτεΐνες και νευροδιαβιβαστές. Η φαινυλαλανίνη είναι πρόδρομος των κατεχολαμινών, επινεφρίνη, νορεπινεφρίνη, και ντοπαμίνη. Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της όρεξης διεγείροντας την χολεκυστοκινίνη (ορμόνη του “κορεσμού”) και αυξάνει την πίεση του αίματος στην υπόταση. Η φαινυλοκετονουρία είναι μία μεταβολική πάθηση στην οποία η φαινυλαλανίνη δεν μπορεί να μετατραπεί σε τυροσίνη.
Πηγές φαινυλαλανίνης:
Οι ξηροί καρποί και κυρίως ο ηλιόσπορος και το σουσάμι αλλά και η σόγια είναι καλές πηγές φαινυλαλανίνης, άλλες πηγές είναι το λάδι απο φαμβακόσπορο(περιέχει περισσότερα απο 3,000 mg φαινυλαλανίνης ανά 100 ml)
και τα ζυμαρικά και ψωμί όλων των ειδών.
Read more: http://www.livestrong.com/article/426229-sources-of-phenylalanine/#ixzz24JcxNpFS
ΘΡΕΟΝΙΝΗ:
Η θρεονίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ και είναι πρόδρομος της γλυκίνης του εγκεφάλου. Το σώμα χρειάζεται την θρεονίνη για σωστή πέψη, λειτουργία του εντερικού σωλήνα, και για την δημιουργία κολλαγόνου, ελαστίνης, και οδοντικής αδαμαντίνης. Η θρεονίνη διασπάται σε γλυκόζη, και στα αμινοξέα γλυκίνησερίνη. Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις θρεονίνης βρίσκονται στην καρδιά, στο κεντρικό νευρικό σύστημα, και στους σκελετικούς μυς. και
Η θρεονίνη διεγείρει τον θύμο αδένα και το ανοσοποιητικό σύστημα συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αντισωμάτων. Είναι σημαντική για την υγεία του ήπατος και διαδραματίζει ρόλο στην πρόληψη συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ.
Πηγές θρεονίνης είναι η σόγια οι ξηροί καρποί τα δημητριακά ειδικά σε συνδυασμό με όσπρια, η κινόα, η διατροφική μαγιά, η σπιρουλίνα και ο αμάρανθος.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qVgvV6UH0woJ:www.veganhealth.org/articles/protein+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
http://www.extremely-fit.com/fitness-tips/2011/02/10-vegetarian-sources-protein-2/
ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ:
Η τρυπτοφάνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ που πρέπει να λαμβάνεται από την διατροφή. Η τρυπτοφάνη είναι νευροδιαβιβαστής και νευροορμόνη που βρίσκεται σε όργανα όλου του σώματος. Η τρυπτοφάνη είναι πρόδρομος της σεροτονίνης, της μελατονίνης, και της νιασίνης (βιταμίνη Β3). Ένα από τα λίγα συστατικά ικανά να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, η τρυπτοφάνη διαδραματίζει ποικίλους σημαντικούς ρόλους στην διανοητική λειτουργία.
Όταν η λήψη τρυπτοφάνης είναι ανεπαρκής, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια στρες, τα επίπεδα σεροτονίνης πέφτουν, δημιουργώντας κατάθλιψη, άγχος, ανασφάλεια, υπερ-ενεργητικότητα, αϋπνία, και πόνο. Η τρυπτοφάνη φαίνεται να βοηθά στους μηχανισμούς πήξης του αίματος. Το σώμα χρειάζεται επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Β6 για την πρόσληψη της τρυπτοφάνης από τον εγκέφαλο. Η 5-HTP είναι ενδιάμεσο του μεταβολισμού της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη.
Πηγές τρυπτοφάνης: Μεγάλη περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη έχουν τα δημητριακά όπως η βρώμη τα όσπρια όπως η σόγια και σε λαχανικά όπως η πατάτα.http://www.veganhealth.org/articles/protein
ΒΑΛΙΝΗ:
Η βαλίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ. Είναι μία από τις τρεις διακλαδωμένες αλυσίδες αμινοξέων μαζί με την λευκίνη και την ισολευκίνη. Οι διακλαδωμένες αλυσίδες αμινοξέων βρίσκονται σε περίπου 70% των σωματικών πρωτεϊνών. Η βαλίνη βρίσκεται άφθονη στους μυς. Η βαλίνη είναι ζωτική για την υγεία των μυών – μεταβολισμό, επιδιόρθωση μυϊκών ιστών, και ισοζύγιο αζώτου. Η βαλίνη είναι απαραίτητη για συντονισμό των μυών, και για την νοητική και νευρική λειτουργία. Επίσης βοηθά με την φλεγμονή. Η βαλίνη, μαζί με τις άλλες διακλαδωμένες αλυσίδες αμινοξέων, χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσης.
http://www.holism.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=82&lang=el
Πηγές βαλίνης είναι:
Η σόγια, τα όσπρια όπως τα μαύρα φασόλια και οι φακές, η πατάτα το μπρόκολο και άλλα.http://www.veganhealth.org/articles/protein
Ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει τις φυτικές πηγές των απαραίτητων αμινοξέων:
Table 3. Protein & Amino Acid Content of Plant Foods RDA for a 140 lb Person |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
USA Recommended Dietary Allowance (RDA)
protein in g | amino acids in mg |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | |||||||||||||||||||||||||||||||||
RDA – per kg of healthy body weight | 0.8 | 14 | 19 | 42 | 38 | 19 | 33 | 20 | 5 | 24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
RDA for 140 lb. person | 51 | 891 | 1209 | 2673 | 2418 | 1209 | 2100 | 1273 | 318 | 1527 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Soy
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Edamame
Serving: 0.50 cup (78 g)
|
8.4 | 207 | 233 | 577 | 577 | 204 | 638 | 257 | 98 | 251 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.0 | 4.3 | 5.2 | 4.6 | 4.2 | 5.9 | 3.3 | 5.0 | 3.2 | 6.1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Soy Milk
Serving: 1.00 cup (245 g)
|
9.2 | 174 | 353 | 590 | 439 | 213 | 644 | 277 | 105 | 345 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
5.5 | 5.1 | 3.4 | 4.5 | 5.5 | 5.7 | 3.3 | 4.6 | 3.0 | 4.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Tempeh
Serving: 0.50 cup (83 g)
|
15.4 | 387 | 730 | 1187 | 754 | 305 | 901 | 661 | 161 | 764 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
3.3 | 2.3 | 1.7 | 2.3 | 3.2 | 4.0 | 2.3 | 1.9 | 2.0 | 2.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Tofu – firm
Serving: 0.50 cup (126 g)
|
10.2 | 284 | 559 | 917 | 582 | 177 | 1013 | 518 | 155 | 573 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
5.0 | 3.1 | 2.2 | 2.9 | 4.2 | 6.8 | 2.1 | 2.5 | 2.1 | 2.7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Legumes
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Black Beans – cooked
Serving: 0.50 cup (86 g)
|
7.6 | 212 | 336 | 609 | 523 | 197 | 627 | 321 | 90 | 399 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.7 | 4.2 | 3.6 | 4.4 | 4.6 | 6.1 | 3.3 | 4.0 | 3.5 | 3.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Garbanzos (Chick Peas) – cooked Serving: 0.50 cup (82 g)
|
7.3 | 200 | 312 | 517 | 486 | 193 | 569 | 270 | 70 | 305 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
7.0 | 4.5 | 3.9 | 5.2 | 5.0 | 6.3 | 3.7 | 4.7 | 4.5 | 5.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Kidney Beans – cooked
Serving: 0.50 cup (89 g)
|
7.7 | 214 | 339 | 613 | 527 | 198 | 631 | 323 | 91 | 402 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.6 | 4.2 | 3.6 | 4.4 | 4.6 | 6.1 | 3.3 | 3.9 | 3.5 | 3.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Lentils – cooked
Serving: 0.50 cup (99 g)
|
8.9 | 251 | 386 | 647 | 624 | 193 | 680 | 320 | 80 | 444 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
5.7 | 3.5 | 3.1 | 4.1 | 3.9 | 6.3 | 3.1 | 4.0 | 4.0 | 3.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Peanut Butter
Serving: 2.00 T (32 g)
|
8.0 | 204 | 284 | 523 | 290 | 202 | 746 | 276 | 78 | 339 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.4 | 4.4 | 4.3 | 5.1 | 8.3 | 6.0 | 2.8 | 4.6 | 4.1 | 4.5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Peanuts – dry roasted
Serving: 0.33 cup (48 g)
|
11.4 | 289 | 401 | 740 | 410 | 286 | 1055 | 391 | 111 | 478 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
4.5 | 3.1 | 3.0 | 3.6 | 5.9 | 4.2 | 2.0 | 3.3 | 2.9 | 3.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Pinto Beans – refried
Serving: 0.50 cup (121 g)
|
6.4 | 175 | 303 | 544 | 448 | 143 | 529 | 235 | 76 | 369 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.0 | 5.1 | 4.0 | 4.9 | 5.4 | 8.5 | 4.0 | 5.4 | 4.2 | 4.1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Nuts & Seeds
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Almonds
Serving: 0.25 cup (36 g)
|
7.6 | 199 | 251 | 532 | 207 | 122 | 562 | 214 | 77 | 292 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.7 | 4.5 | 4.8 | 5.0 | 11.7 | 9.9 | 3.7 | 5.9 | 4.1 | 5.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Cashews
Serving: 0.25 cup (34 g)
|
5.2 | 137 | 250 | 440 | 280 | 191 | 439 | 203 | 81 | 356 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
9.8 | 6.5 | 4.8 | 6.1 | 8.6 | 6.3 | 4.8 | 6.3 | 3.9 | 4.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Pecans
Serving: 0.25 cup (25 g)
|
2.3 | 65 | 83 | 148 | 71 | 83 | 158 | 76 | 23 | 102 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
22.1 | 13.7 | 14.6 | 18.1 | 34.1 | 14.6 | 13.3 | 16.7 | 13.8 | 15.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Pistachios Serving: 0.25 cup (31 g)
|
6.4 | 158 | 294 | 492 | 367 | 216 | 496 | 216 | 87 | 388 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.0 | 5.6 | 4.1 | 5.4 | 6.6 | 5.6 | 4.2 | 5.9 | 3.7 | 3.9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Sunflower Seeds
Serving: 0.25 cup (32 g)
|
6.2 | 172 | 309 | 451 | 254 | 257 | 489 | 252 | 94 | 357 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.2 | 5.2 | 3.9 | 5.9 | 9.5 | 4.7 | 4.3 | 5.1 | 3.4 | 4.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Walnuts – chopped
Serving: 0.25 cup (29 g)
|
4.5 | 114 | 183 | 342 | 124 | 130 | 327 | 174 | 50 | 220 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
11.3 | 7.8 | 6.6 | 7.8 | 19.5 | 9.3 | 6.4 | 7.3 | 6.4 | 6.9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Grains
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Bread – white
Serving: 2.00 slice (50 g)
|
4.1 | 89 | 161 | 290 | 112 | 159 | 320 | 121 | 48 | 180 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
12.4 | 10.0 | 7.5 | 9.2 | 21.6 | 7.6 | 6.6 | 10.5 | 6.6 | 8.5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Bread – whole wheat
Serving: 2.00 slice (56 g)
|
7.3 | 78 | 125 | 227 | 93 | 130 | 256 | 97 | 52 | 152 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
7.0 | 11.4 | 9.7 | 11.8 | 26.0 | 9.3 | 8.2 | 13.1 | 6.1 | 10.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Buckwheat – groats roasted
Serving: 1.00 cup (168 g)
|
5.7 | 133 | 213 | 356 | 289 | 171 | 327 | 217 | 82 | 291 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.9 | 6.7 | 5.7 | 7.5 | 8.4 | 7.1 | 6.4 | 5.9 | 3.9 | 5.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Corn
Serving: 1.00 cup (82 g)
|
5.4 | 150 | 218 | 588 | 232 | 158 | 460 | 218 | 38 | 314 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
9.4 | 5.9 | 5.5 | 4.5 | 10.4 | 7.7 | 4.6 | 5.8 | 8.4 | 4.9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Flour Tortilla
Serving: 1.00 med (46 g)
|
4.0 | 90 | 141 | 276 | 98 | 154 | 322 | 113 | 49 | 164 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
12.7 | 9.9 | 8.6 | 9.7 | 24.7 | 7.9 | 6.5 | 11.3 | 6.5 | 9.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Oatmeal – boiled
Serving: 1.00 cup (234 g)
|
5.9 | 126 | 271 | 505 | 316 | 335 | 568 | 225 | 236 | 374 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.6 | 7.1 | 4.5 | 5.3 | 7.7 | 3.6 | 3.7 | 5.7 | 1.3 | 4.1 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Quinoa – cooked Serving: 1.00 cup (185 g)
|
8.1 | 235 | 290 | 483 | 442 | 295 | 496 | 242 | 96 | 342 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.3 | 3.8 | 4.2 | 5.5 | 5.5 | 4.1 | 4.2 | 5.3 | 3.3 | 4.5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Rice – brown, med grain
Serving: 1.00 cup (195 g)
|
4.5 | 115 | 191 | 372 | 172 | 156 | 402 | 166 | 58 | 265 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
11.3 | 7.7 | 6.3 | 7.2 | 14.1 | 7.8 | 5.2 | 7.7 | 5.5 | 5.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Rice – white, med grain
Serving: 1.00 cup (186 g)
|
4.4 | 104 | 192 | 366 | 160 | 195 | 385 | 158 | 52 | 270 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
11.6 | 8.6 | 6.3 | 7.3 | 15.1 | 6.2 | 5.5 | 8.1 | 6.1 | 5.7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Seitan
Serving: 3.00 oz (85 g)
|
18.0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
2.8 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | 0.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Spaghetti – white
Serving: 1.00 cup (140 g)
|
6.7 | 136 | 258 | 456 | 127 | 292 | 498 | 176 | 85 | 284 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
7.6 | 6.6 | 4.7 | 5.9 | 19.0 | 4.1 | 4.2 | 7.2 | 3.7 | 5.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Spaghetti – whole wheat
Serving: 1.00 cup (140 g)
|
7.5 | 175 | 290 | 510 | 165 | 275 | 566 | 200 | 97 | 323 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.8 | 5.1 | 4.2 | 5.2 | 14.7 | 4.4 | 3.7 | 6.4 | 3.3 | 4.7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Vegetables
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Baked Potato
Serving: 1.00 med (173 g)
|
4.3 | 93 | 175 | 260 | 263 | 121 | 351 | 157 | 67 | 244 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
11.8 | 9.6 | 6.9 | 10.3 | 9.2 | 10.0 | 6.0 | 8.1 | 4.7 | 6.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Broccoli – cooked, chopped
Serving: 1.00 cup (156 g)
|
3.6 | 82 | 180 | 216 | 234 | 88 | 244 | 152 | 48 | 212 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
14.1 | 10.9 | 6.7 | 12.4 | 10.3 | 13.7 | 8.6 | 8.4 | 6.6 | 7.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Carrot – 5 12 inches long
Serving: 1.00 small (50 g)
|
0.5 | 20 | 38 | 51 | 51 | 52 | 51 | 96 | 6 | 35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
108.3 | 44.5 | 31.8 | 52.4 | 47.4 | 23.3 | 41.2 | 13.3 | 53.0 | 43.6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Kale – cooked, shredded Serving: 1.00 cup (130 g)
|
2.5 | 52 | 148 | 173 | 148 | 56 | 215 | 111 | 30 | 135 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
20.4 | 17.1 | 8.2 | 15.4 | 16.3 | 21.6 | 9.8 | 11.5 | 10.6 | 11.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Romaine Lettuce – shredded
Serving: 1.00 cup (56 g)
|
0.7 | 16 | 58 | 54 | 58 | 22 | 60 | 42 | 6 | 48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
72.7 | 55.7 | 20.8 | 49.5 | 41.7 | 55.0 | 35.0 | 30.3 | 53.0 | 31.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Tomato
Serving: 1.00 med (123 g)
|
1.1 | 17 | 22 | 31 | 33 | 18 | 50 | 33 | 7 | 22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
46.3 | 52.4 | 55.0 | 86.2 | 73.3 | 67.2 | 42.0 | 38.6 | 45.5 | 69.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Fruit
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Apple
Serving: 1.00 med (138 g)
|
0.4 | 7 | 8 | 18 | 17 | 2 | 9 | 8 | 1 | 17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
127.3 | 127.3 | 151.1 | 148.5 | 142.2 | 604.5 | 233.3 | 159.1 | 318.2 | 89.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Banana
Serving: 1.00 med (118 g)
|
1.3 | 91 | 33 | 80 | 59 | 20 | 69 | 33 | 11 | 55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
39.2 | 9.8 | 36.6 | 33.4 | 41.0 | 60.5 | 30.4 | 38.6 | 28.9 | 27.8 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Orange
Serving: 1.00 med (131 g)
|
1.2 | 24 | 33 | 30 | 62 | 39 | 62 | 20 | 12 | 52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
42.4 | 37.1 | 36.6 | 89.1 | 39.0 | 31.0 | 33.9 | 63.6 | 26.5 | 29.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Strawberries – whole
Serving: 1.00 cup (144 g)
|
1.0 | 17 | 23 | 49 | 37 | 12 | 59 | 29 | 12 | 27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
50.9 | 52.4 | 52.6 | 54.5 | 65.4 | 100.8 | 35.6 | 43.9 | 26.5 | 56.6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Seaweed
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Spirulina – dried
Serving: 1.00 tbsp (7 g)
|
4.0 | 76 | 225 | 346 | 212 | 126 | 375 | 208 | 65 | 246 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
12.7 | 11.7 | 5.4 | 7.7 | 11.4 | 9.6 | 5.6 | 6.1 | 4.9 | 6.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Protein Powders
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Naturade Soy Protein
Serving: 0.33 cup (28 g)
|
24.0 | 618 | 1178 | 1939 | 1552 | 640 | 2184 | 912 | 305 | 1157 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
2.1 | 1.4 | 1.0 | 1.4 | 1.6 | 1.9 | 1.0 | 1.4 | 1.0 | 1.3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Naturade Soy-Free Protein Serving: 0.33 cup (28 g)
|
22.0 | 533 | 1182 | 1785 | 1455 | 445 | 1957 | 918 | 228 | 1115 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
2.3 | 1.7 | 1.0 | 1.5 | 1.7 | 2.7 | 1.1 | 1.4 | 1.4 | 1.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Animal
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Food | PRO | HIS | ISO | LEU | LYS | MET CYS |
PHE TYR |
THR | TRP | VAL | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Beef – ground, 15% fat, pan-broiled
Serving: 3.00 oz (85 g)
|
20.9 | 681 | 924 | 1631 | 1733 | 745 | 1459 | 811 | 108 | 1028 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
2.4 | 1.3 | 1.3 | 1.6 | 1.4 | 1.6 | 1.4 | 1.6 | 2.9 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Chicken – roasted
Serving: 1.00 leg (52 g)
|
14.1 | 417 | 708 | 1028 | 1152 | 562 | 1004 | 583 | 158 | 684 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
3.6 | 2.1 | 1.7 | 2.6 | 2.1 | 2.2 | 2.1 | 2.2 | 2.0 | 2.2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Egg – hard boiled
Serving: 1.00 large (50 g)
|
6.3 | 149 | 343 | 537 | 452 | 342 | 591 | 302 | 76 | 384 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
8.1 | 6.0 | 3.5 | 5.0 | 5.3 | 3.5 | 3.6 | 4.2 | 4.2 | 4.0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Milk – 2% fat
Serving: 1.00 cup (244 g)
|
8.1 | 178 | 447 | 808 | 569 | 464 | 768 | 251 | 98 | 532 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
6.3 | 5.0 | 2.7 | 3.3 | 4.2 | 2.6 | 2.7 | 5.1 | 3.2 | 2.9 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Tuna
Serving: 3.00 oz (85 g)
|
21.7 | 638 | 999 | 1762 | 1992 | 874 | 1579 | 950 | 243 | 1117 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
Number of servings to meet RDA
|
2.3 | 1.4 | 1.2 | 1.5 | 1.2 | 1.4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | 1.4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
|
….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;
Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Be the first to comment