ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ… ΕΒΡΙΖΕΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΡΕ; ΠΑΡΕ 3.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…

· Κατοχικά Νέα

Το Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σήμερα τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, επιβάλλοντάς του να καταβάλει πρόστιμο ύψους 10.000 τουρκικών λιρών, δηλαδή 3.500 ευρώ, ως αποζημίωση στον Πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή τον εξύβρισε, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ετυμηγορία του ο δικαστής έκρινε ένοχο τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην κατηγορία ότι εξύβρισε και παραβίασε τα δικαιώματα του Ερντογάν, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε τον Ιανουάριο του 2013.

Στην ομιλία αυτή, ο Κιλιτσντάρογλου είχε αναφερθεί στις σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετώπιζε εκείνην την εποχή ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης, οι συγγενείς του και πολλοί υπουργοί του κόμματος που κυβερνά την χώρα από το 2002. Η δικαιοσύνη έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, χωρίς να δώσει καμία συνέχεια.

Στην αγόρευσή του, ο δικηγόρος του Κιλιτσντάρογλου, Τζελάλ Τσελίκ, είχε ζητήσει την απαλλαγή του πελάτη του με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις αυτές βασίζονταν σε «αποδεδειγμένα γεγονότα» και εξυπηρετούσαν «το κοινό συμφέρον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ερντογάν, που εξελέγη πρόεδρος της χώρας τον περασμένο Αύγουστο, είχε ζητήσει από τον αντίπαλό του ως αποζημίωση το πόσο τω 100.000 τουρκικών λιρών.

Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2003 ο Ερντογάν έχει εντείνει τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον των πολεμίων του, πολιτικών του αντιπάλων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών ή απλών πολιτών.

Την Τρίτη το βράδυ, άρτι αφιχθείς έπειτα από την επίσκεψή του στο Ιράν, ο Ερντογάν δικαιολόγησε τις δικαστικές αυτές διαδικασίες στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «θεωρώ τον εαυτό μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο και λέω στους δικηγόρους μου “αυτό δεν είναι κριτική, όταν αυτό γίνεται προσβολή, κάντε ό,τι προβλέπει ο νόμος”», τόνισε ο ίδιος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Η «Κυρία» που λάτρευαν κάτω από τη γη: 120 ρωμαϊκές επιγραφές αποκαλύπτουν μια άγνωστη θεότητα

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γαλαξίας που σχεδόν δεν υπάρχει: Ανακάλυψαν τυχαία έναν «σκοτεινό κόσμο» στην Παρθένο

ΔΙΕΘΝΗ

Φορούσαν τους νεκρούς πάνω τους; Το ανθρώπινο δόντι-φυλαχτό 6.500 ετών που μπέρδεψε τους αρχαιολόγους

3 απαντήσεις στο “ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ… ΕΒΡΙΖΕΣ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΡΕ; ΠΑΡΕ 3.500 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ…”

  1. Γιατί σας κάνει εντύπωση; Και ο Κα(η)μμένος ζητά 1.000.000 Ευρώ από δημοσιογράφο γιατί νομίζει ότι τον πρόσβαλε.

  2. ΜΕ ΤΟΣΟ ΒΡΙΣΙΔΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΓΕΜΙΖΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ—ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ–

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά