ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αποκάλυψη La Repubblica: Yπάρχει μυστική συμφωνία Αθήνας-Βρυξελλών – Το σχέδιο που δεν προβλέπει κούρεμα αλλά αποπληρωμή μέχρι το 2057

· Κατοχικά Νέα

– Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση για το δημοσίευμα της La Repubblica

– Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη συμφωνήσει στα βασικά σημεία με τις Βρυξέλλες

– Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα μέχρι το 2020 θα καλείται να αποπληρώνει μόνο τα δάνεια του ΔΝΤ

– Αναφέρει ως παράδειγμα την περίπτωση των χρεών της Μεγάλης Βρετανίας που ο Ρούσβελτ επιμήκυνε, χωρίς να το γνωρίζουν οι αμερικανοί πολίτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica έρχεται να ταράξει τα νερά, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και τις δηλώσεις ενθουσιασμού περί νίκης της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις απέναντι στους δανειστές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας υπάρχει ήδη μία μυστική συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες αναφορικά με το ελληνικό χρέος, το οποίο όπως αναφέρει, δεν κουρεύεται, απλά αλλάζουν οι όροι της αποπληρωμής του.

Η La Repubblica μιλάει για μία διμερή συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει το πάγωμα της αποπληρωμής του χρέους έως το 2020 και επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων έως το 2057.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει επιμήκυνση της αποπληρωμής μέχρι το 2057. Στα δάνεια με την Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπεται μείωση του επιτοκίου. Οι πληρωμές προς το EFSF από την Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2023 και θα ολοκληρωθούν το 2057.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με το σχέδιο που επικαλείται η ιταλική εφημερίδα μέχρι το τέλος του 2020, η Ελλάδα θα κληθεί να αποπληρωσει μόνο το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ως παράδειγμα η Μεγάλη Βρετανία και των χρεών που είχε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως επισημαίνει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρούσβελτ χωρίς να το γνωρίζουν στην ουσία οι ψηφοφόροι του επέτρεψε στη Μεγάλη Βρετανία να αποπληρώσει τα χρέη της μέχρι το 1991.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα αναφέρει πως αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει προαναγγείλει και δεσμευτεί για να διεκδικήσει τη διαγραφή του ενός σημαντικού μέρους του ελληνικού χρέους, πλέον έχει “ηρεμήσει” με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί και κάνει λόγο πλέον για επαναδιαπραγμάτευση.

Πάντως, η μία πιθανή διαπραγμάτευση για το χρέος δεν ξεκινά με τους πιο καλούς οιωνούς, με τη γερμανίδα καγκελάριο να προειδοποιεί πως κούρεμα του χρέους δεν υφίσταται και μάλιστα να δηλώνει έκπληκτη που ένα τέτοιο θέμα μπαίνει στην ατζέντα.

Από την άλλη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος μιλούν ξεκάθαρα για κούρεμα του χρέους, ενώ μιλώντας στο Mega δήλωσε πως σε ένα πιθανό ναυάγιο εκείνοι που θα την πληρώσουν είναι οι Γερμανοί και όχι ο ελληνικός λαός.

newsit.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αρχαίο ελληνικό άγαλμα στο header των Κατοχικών ΝέωνFEATURED

Τα Κατοχικά Νέα αλλάζουν: Πώς λειτουργούν πλέον το BREAKING, το LIVE, τα στατιστικά, η συμμετοχή — και τι έρχεται στη συνέχεια

ΔΙΕΘΝΗ

Ο κόσμος χωρίς εφεδρείες: Η αθέατη ενεργειακή κρίση που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά μας

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Η Συμπαντική Καταγωγή του Χριστού και η Μεγαλύτερη Γενετική Σκευωρία της Ιστορίας

4 απαντήσεις στο “Αποκάλυψη La Repubblica: Yπάρχει μυστική συμφωνία Αθήνας-Βρυξελλών – Το σχέδιο που δεν προβλέπει κούρεμα αλλά αποπληρωμή μέχρι το 2057”

  1. ε…… ωραια αυτα τα ειπε και ο βαρουφακης
    αλλα το αλλο που ειπε οτι να δουμε ποσο ειναι το χρεος για να το αποπληρωσουμε το 2057 γιατι το φαγανε ???? μηπως γιατι τους ετρωγε???

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά