Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Στο Άγιο Όρος βρίσκονται από το βράδυ του Σαββάτου, διασωστικό όχημα της 2ης ΕΜΑΚ και ομάδα της 2ης ΕΜΟΔΕ για να συνδράμουν εφόσον αυτό απαιτηθεί.
Στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN μίλησε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στον απόηχο του χθεσινού δυνατού σεισμού που ταρακούνησε τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ανησυχίες των ειδικών επικεντρώνονται στην… «μη συνηθισμένη σεισμική συμπεριφορά» που παρατηρείται εδώ και μήνες στην περιοχή του Αγίου Όρους, με τον κ. Λέκκα να κάνει λόγο για ένα «περίεργο φαινόμενο»:

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό. Δεν ξέρουμε τις διαθέσεις της φύσης. Έχουμε να κάνουμε με ένα περίεργο φαινόμενο που διαρκεί 14 μήνες.

Επανήλθε πάλι τώρα αυτή η δραστηριότητα δριμύτερη. Ο 5,3 ευελπιστούμε ότι είναι ο κύριος σεισμός, αλλά δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα.

Είναι μία ακολουθία που δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε. Το αρνητικό είναι πως δεν μπορούμε να εντοπίσουμε το ρήγμα γιατί είναι υποθαλάσσιο.

Το θετικό είναι πως βλέπουμε τα επίκεντρα να είναι συσσωρευμένα σε έναν πολύ μικρό χώρο.

Αυτό το ρήγμα μπορεί να δώσει μέχρι 5,6 – 5,7. Το θέμα είναι πως πρόκειται για το Άγιο Όρος που είναι μία ιδιαίτερη περιοχή με πολλά παλιά μοναστήρια. Για αυτό έχουμε εκδώσει μία προτροπή σε κατοίκους και μοναχούς να αποφεύγουν τα τμήματα των μοναστηριών που είναι παλιά ή παλιά κτίρια που είναι ετοιμόρροπα.

Εδώ επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι δεν υπάρχει κανόνες στις σεισμικές ακολουθίες, καμία δεν μοιάζει με την προηγούμενη ή την επόμενη. είναι ένα χαοτικό φαινόμενο για το οποίο παλεύουμε να βρούμε κάποιες άκρες. Έχουμε δεκάδες σεισμούς 1 ή 2 ή 3 Ρίχτερ αλλά από αυτό δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε αν είναι μια κανονική ακολουθία».

Eurokinissi photo.el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Τρέμει η γη στο Άγιο Όρος: Γιατί μιλούν για «περίεργο φαινόμενο»; «Δεν βρίσκουμε το ρήγμα»”
  1. Λες το επόμενο να είναι γκελ? Γιατί καλά κάνει το “πεδίο” και πείνα (μάλλον) όπως λες, αλλά είναι απλά αυτό και δε νομίζω ότι επιθυμώ να δω Κων/πόλη μετά από το Άγιο Όρος για διάφορους λόγους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek