ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

To Τουρκικό Ναυτικό κυκλώνει το Καστελλόριζο

· Κατοχικά Νέα

Στρατιωτική κύκλωση του συμπλέγματος της Μεγίστης κυρίως από υποβρύχια κάνει το 2015 η Τουρκία καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX για συνέχιση των παράνομων ερευνών του «Barbaros» πάνω από τα κυπριακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων έως και τα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση subnote με την οποία δεσμεύει μία περιοχή από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο έως την ανατολική Κρήτη και δυτικά της Κύπρου προκειμένου να διεξάγει από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου με σκοπό την εκτέλεση ναυτικών γυμνασίων και ειδικότερα ασκήσεων υποβρυχίων. Πέντε τουρκικά υποβρύχια θα συνεργαστούν με με πλοία επιφανείας, φρεγάτες ή κορβέτες, καθώς επίσης και με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Είναι από τις λίγες φορές που δεσμεύεται μία τόσο μεγάλη περιοχή και ένα διάστημα ενός μήνα για άσκηση υποβρυχίων. Πληροφορίες αναφέρουν πώς στην άσκηση θα συμμετάσχουν τουλάχιστον πέντε τουρκικά υποβρύχια, ενώ δεν αποκλείεται να συνεργαστούν και με πλοία επιφανείας, φρεγάτες ή κορβέτες, καθώς επίσης και με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. Είναι από τις λίγες φορές που δεσμεύεται μία τόσο μεγάλη περιοχή και ένα διάστημα ενός μήνα για άσκηση υποβρυχίων.

Η ενέργεια αυτή της Άγκυρας προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στην ΓΕΕΘΑ καθώς οι Τούρκοι ξεδιπλώνουν με μία άσκηση όλα τους τα σχέδια αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων που συνδέονται σαφώς με το «παιχνίδι» διεκδίκησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βρίσκονται σε ετοιμότητα την περίοδο της τουρκικής άσκησης ενισχύοντας και τις ναυτικές τους δυνάμεις στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου, αφού θα βρίσκεται σε εξέλιξη η προεκλογική περίοδος. Ετοιμότητα πάντως υπάρχει και αυτές τις ημέρες, των εορτών, καθώς οι Τούρκοι συνηθίζουν να στήνουν ένα επεισόδιο.

Οι προθέσεις της Άγκυρας φαίνονται και από τη μη απομάκρυνση του ερευνητικού σκάφους «Barbaros» από την κυπριακή ΑΟΖ. Μετά τη λήξη της NAVTEX στις 30 Δεκεμβρίου το πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και επρόκειτο να βγει και πάλι για έρευνες στις 5 Ιανουαρίου, αφού σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κιπρις» έχει εκδοθεί νέα NAVTEX για έρευνες μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου στην ΑΟΖ της Κύπρου. Δυστυχώς η πολιτική υποχωρητικότητας που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, πιστεύοντας πώς έτσι θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ αποδείχθηκε πώς είχε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως συμβαίνει άλλωστε πάντα. Όσο δίνεις χώρο στην Τουρκία αυτή θα τον εκμεταλλεύεται και θα ζητάει ακόμη περισσότερο. Δώσε θάρρος στο χωριάτη… λένε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

6 απαντήσεις στο “To Τουρκικό Ναυτικό κυκλώνει το Καστελλόριζο”

  1. Tά γαλαζοπράσινα κομματόσκυλα στρατηγοί καί σία δεν θά τούς ''βυθίσουν'' τελικά. Αφήστε το ρέ νταήδες κάνει κρύο τώρα μιά άλλη φορά τούς ''βυθίζεται''. Βαρέστε καμμιά μεταβολή ακόμα από τόν αρχιμασσώνο γλόμπο πού γλύφεται καί παίρνετε διαταγές, έτσι γιά νά είσαστε σέ φόρμα όταν θά τούς ''βυθίσεται''.

    • ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΣΤΕΡΑΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΡΑΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

  2. Δωσε θαρος στον χωριατη???? αφου δεν κανουμε εμεις ερευνες, κανει η τουρκια…..
    Αφου εμεις εχουμε παραμελησει τις ακριτικες περιοχες τις αγγαλιαζει η τουρκι.. Καθηστε και αναρωτηθειτε τωρα ποσο παλιοτουρκοι ειναι, σα δε ντρεπονται τς τς τς

  3. Αντε πηγαινετε και την πλατφορμα εκει.. να τελειωνει..

    Σε κυρηξη πολεμου ..που γινετε με την πρωτη σπιθαμη Ελληνικου εδαφους σε εχρικα χερια αυτοματα ο στρατος λαμβανει εξουσια και εκτελει ολους τους προδοτες που εχουν κανει συμφωνιες..

    Κι αν νομιζουν οτι θα περασει ετσι το κριμα στον λαιμο τους..

    πρακτωρ…

  4. Οι Τουρκοι , νοιωθουν και ειναι , εγκλωβισμενοι στα 6 νμ απο τις ακτες τους ,και προσπαθουν αυτο να το αλλαξουν , κανοντας φτιαχτα επεισοδια…
    ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!
    Χρειαζεται ΠΡΟΣΟΧΗ να μην ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ !! αυτο που υποβοηθουν και..οι ΝΑΤΟικοι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ , που εχουν ωφελη απο αυτο!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ..ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ !!!!

    Και ΛΑΘΟΣ δεν ειναι ΜΟΝΟ να κανουμε την ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ..!!
    ΛΑΘΟΣ ειναι και ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ …
    ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ….ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα κυβερνητικα μας καθηκια.., ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΑΖΟΥΝ ….
    ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΟΥΣ !!!!!!!
    @#@

  5. imaste stin evropi ; pou ine i evropi ; mono tous xrostame ; ma se olous xrostame ; o ellinikos laos perimeni ke i istoria grafi ke o theos vlepi.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά