Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
06:35 - 01/06/2014

Στα άδυτα της Bilderberg

Στα άδυτα της Bilderberg

Του Κώστα Μπετινάκη


Πολύς λόγος γίνεται για τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης της Λέσχης Bildeberg σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης.
Οι ερμητικά κλειστές πόρτες του πεντάστερου «Marriott Hotel» έχουν προκαλέσει πλήθος φημών αναφορικά με την ατζέντα της 60ης Συνόδου της περιβόητης «λέσχης των ισχυρών της Γης», όπου φέτος συμμετέχουν συνολικά περί τους 140 προσεκτικά επιλεγμένους εκπροσώπους της ελίτ 22 χωρών.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο Λουκάς Τσούκαλης και ο Γιώργος Ζανιάς.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μετέδωσε ένας από τους παλιούς παρατηρητές των δραστηριοτήτων της ομάδας αυτής, που πολλοί αποκαλούν «η μυστική κυβέρνηση του κόσμου», η «επίσημη ατζέντα που κυκλοφόρησε δεν είναι αληθινή». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με θέρμη ο Daniel Estulin, ο οποίος τόνισε πως υπήρξε διαρροή εκ των έσω του καταλόγου των σημείων που θα απασχολούσαν τη «διάσκεψη των Bilderbergers» σε δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα.


Η… κρυφή ατζέντα

Σύμφωνα πάντα με τον Daniel Estulin, ο κατάλογος περιλάμβανε εννέα θέματα, επτά από τα οποία δεν δίστασε να αποκάλυψει:

1 . Η συμφωνία με το Ιράν βρίσκεται ήδη στα σκαριά

Τα μέλη του κλειστού club έχουν από καιρό ανησυχήσει για πιθανή συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν.
Με τη συμφωνία αυτή θα αρθεί η πίεση των Δυτικών στην Ισλαμική Δημοκρατία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να μπορέσει να αποτρέψει την πιθανότητα συμμαχίας της Μόσχας και του Πεκίνου με την Τεχεράνη.

2 . Συμφωνία φυσικού αερίου Ρωσίας – Κίνας

Το ζήτημα ενέκυψε εν μέσω της σοβαρής πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή ανεφοδιασμού του Κιέβου με φυσικό αέριο, εξέλιξη που επηρεάζει έμμεσα και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η Μόσχα έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο εμπόριο φυσικού αερίου της μέσω της υπογραφής μακροπρόθεσμης σύμβασης με το Πεκίνο. Δυνητικά, η Κίνα μπορεί να αντικαταστήσει την ΕΕ ως τον πρώτο εμπορικό εταίρο ενέργειας για τη Ρωσία. Μια τέτοια εξέλιξη ενισχύει τη θέση της Μόσχας στην Ουκρανία, υπονομεύοντας παράλληλα την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Ρωσία και το Κίεβο μέσω του ελέγχου της διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου.

3 . Η Άνοδος των εθνικιστικών τάσεων στην Ευρώπη

Παρ’ όλο που η ημερήσια διάταξη σχηματίστηκε πριν από τις πρόσφατες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα αποτελέσματα (και η θεαματική άνοδος της Marine Le Pen στη Γαλλία) έφεραν στο προσκήνιο την άνοδο του εθνικισμού σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οι λαϊκιστικές των ευρωσκεπτικιστών κομμάτων, οι οποίοι κερδίζουν τις καρδιές των Ευρωπαίων από το Ηνωμένο Βασίλειο ως την Ελλάδα και την Ολλανδία μέχρι την Ουγγαρία, αποτελούν πλήγμα για την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια εθνικά καθοδηγούμενη και διαιρεμένη Ευρώπη θα ήταν απρόθυμη να δεχθεί την παγκοσμιοποίηση ως δεδομένο.

4 . Κανονισμοί προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο

Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden όσον αφορά στον βαθμό της ηλεκτρονικής παρακολούθησης συμμάχων των ΗΠΑ από την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις εκκλήσεις εκατ. πολιτών για την προστασία της προσωπικής επικοινωνίας από εκείνους που τις υποκλέπτουν, έως ότου δυνητικά, να καταστεί πιο δύσκολη η συλλογή δεδομένων από επιτήδειους. Τουλάχιστον όχι αμέσως, επισημαίνει ο Daniel Estulin, όπως αποδεικνύει η διαφαινόμενη κλιμάκωση προς τα κάτω της έρευνας από τη γερμανική κυβέρνηση στις καταγγελίες για παρακολούθηση από την NSA ακόμη και του τηλεφώνου της Μέρκελ.

5 . Κυβερνοπόλεμος και οι δυνητικές επιπτώσεις του στις ελευθερίες στο διαδίκτυο

Οι καταστροφικές δυνατότητες των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, σε στιγμές που η εξάρτηση από το διαδίκτυο σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής αυξάνεται.

Η απειλή ότι υπάρχει κρατική χορηγία σε hackers, ώστε να πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους, έρχεται σε πλήρη αρμονία με τη θέση ότι ορισμένες κυβερνήσεις μπορούν να χρησιμοποιούν τα γεγονότα αυτά ως πρόσχημα για να ελέγχουν το διαδίκτυο, υπονομεύοντας τον ρόλο του ως μέσου που εγγυάται την ασφάλεια στις επικοινωνίες.

6 . Από την Ουκρανία στη Συρία, η εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα

Οι επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ τον κατηγορούν για… προδοσία της πατροπαράδοτης αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, επικαλούμενοι τις αποτυχίες του να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία και πρόσφατα στην Ουκρανία.

Το «δόγμα Ομπάμα» που εξήγγειλε αυτήν την εβδομάδα, καλεί σε ενίσχυση της διπλωματίας και μετατόπισης της στρατιωτικής ισχύος από την πρώτη θέση των επιλογών δράσης. Μέλη της Bilderberg θα συζητήσουν αν η πολιτική αυτή είναι καταδικασμένη.

7 . Κλιματική αλλαγή

Αυτό είναι ένα θέμα που συζητείται τακτικά από πολλούς υψηλόβαθμους ανά τον κόσμο και όχι μόνο στη διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg στη Δανία.

Οι άνθρωποι που υποπτεύονται τις διάφορες ελίτ, αποκαλούν τις διαπιστώσεις για κλιματική αλλαγή ως έναν ευφημισμό με στόχο την τεχνητή αποβιομηχάνιση ορισμένων κρατών και τη διατήρηση της παγκόσμιας οικονομίας κάτω από τον έλεγχο των διεθνικών εταιρειών σε βάρος των δυνητικών κέντρων της οικονομικής ανάπτυξης.

Στη Λέσχη Bilderberg -εδώ και έξι δεκαετίες- μερικές από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο, πολιτικοί, σημαίνοντες επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων κατ΄ έτος συγκεντρώνονται για να συζητήσουν θέματα της παγκόσμιας πολιτικής. Οι επικριτές αυτής της συγκέντρωσης κατηγορούν τα μέλη της ότι ενεργούν ως σκιώδης -μη εκλεγμένη- κυβέρνηση, λειτουργώντας σαν να είναι οι κυρίαρχοι του κόσμου, αφού λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων με ελάχιστη μέριμνα για τις ανάγκες ή τις επιθυμίες του πληθυσμού της Γης.

Σε μια προφανή προσπάθεια να διαλύσει αυτές τις κατηγορίες, αυτή τη φορά η λέσχη Bilderberg έκανε επίσημα γνωστή δημόσια την ατζέντα της συνάντησης στην Κοπενχάγη, που ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 1η Ιουνίου.

Μεταξύ των 12 θεμάτων για το εφετινό συνέδριο βρίσκονται:

– Η νέα αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής

– Η Ουκρανία και

– Το μέλλον της δημοκρατίας και η παγίδα της μεσαίας τάξης

Διαλέγετε και παίρνετε…

Με πληροφορίες από RT.com

zougla

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 06/01/2014 @ 6:44 ΠΜ

    ΡΩΣΣΙΑ.. ΚΙΝΑ… ΙΡΑΝ …ΟΥΚΡΑΝΙΑ… ΣΥΡΙΑ… ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ… ΚΥΒΕΡΝΟΟΠΛΑ [ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ] ΚΛΠ…ΕΝΕΝΗΤΑ ΕΝΝΕΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ…ΧΑ ΧΑ ΧΑ …ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  2. Ανώνυμος 06/01/2014 @ 1:28 ΜΜ

    ΧΘΕΣ ΕΚΕΙ ΕΙΜΟΥΝ!ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΝΟΣ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΝΤΑΛΦΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΚΑΝΑΜΕ 2-3 ΑΝΡΘΩΠΟΘΥΣΙΕΣ (ΜΩΡΑ ΚΥΡΙΩΣ.. ΑΥΤΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΕΦΕΛΙΜ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΑΣΠΡΕΣ ΓΑΤΕΣ.. ΓΙΑΤΙ? ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΚΟΙΙΙΙΙ!!ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*