in ,

Συγχρονικότητα ή απλή σύμπτωση;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

«Η συγχρονικότητα είναι μια, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν.»   μας λέει ο Καρλ Γιουνγκ.  Από την άλλη πλευρά αναρωτιέμαι,  μπορεί μία σύμπτωση να είναι κάτι παραπάνω από επιφανειακή,  ή μη-αιτιακή;

Ο Πύργος είναι το πρώτο οικοδόμημα που συναντάμε στη Μεγάλη Αρκάνα. Συμβολίζει τον υλικό κόσμο και την ύλη γενικά. Για κάποιους συμβολίζει τον Πύργο της Βαβέλ, που αντιπροσωπεύει τη σύγχυση. Είναι η πιο βίαιη κάρτα, που προκαλεί μία ξαφνική και σοκαριστική συνειδητοποίηση ή αποκάλυψη, γρήγορη, αναπάντεχη κι απότομη σαν κεραυνός. Η φωτιά θεωρείται από την αρχαιότητα στοιχείο εξαγνισμού, παρόλο τον καταστροφικό της χαρακτήρα. Γι’ αυτό και οι αλχημιστές έλεγαν Ignis Natura Renovatur Integra, που σημαίνει “η Φύση θα ξαναγεννηθεί μέσα απ’ τη φωτιά”.

Μέσα από τη βίαιη καταστροφή, τη φωτιά και το φως του κεραυνού έρχεται η απελευθέρωση και ο Σατανάς μετατρέπεται σε  Εωσφόρο .

Μία διεστραμμένη λογική που χρησιμοποιούν άρρωστοι άνθρωποι ώστε να φέρουν τη δική τους τάξη μέσα από το χάος. Μέχρι στιγμής είδαμε αρκετές καταστροφικές πυρκαγιές σε παγκόσμιο επίπεδο και φυσικά εδώ στην Ελλάδα μας.

Ας προχωρήσουμε όμως στο θέμα που πραγματεύεται  τίτλος Συγχρονικότητα ή απλή σύμπτωση;

Ο Πυρσός της μαρίνας αγγλιστί Marina Torch ή αλλιώς

Ο Πυρσός του Ντουμπάι αγγλιστί Dubai Torch  ή αλλιώς

Ο Πύργος Πυρσός του Ντουμπάι ή απλά Πυρσός, είναι ένας αστικός ουρανοξύστης στη μαρίνα του Ντουμπάι των  Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το 2011 ήταν το υψηλότερο αστικό κτήριο στον Κόσμο έως το 2012 όταν το ρεκόρ διεκδίκησε ένας άλλος ουρανοξύστης με το όνομα οικία της Ελίτ αγγλιστί Elite Residence.

Ο Πυρσός καταστράφηκε 2 φορές από πυρκαγιά.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 2:00 τα ξημερώματα της 21ης  Φεβρουαρίου 2015.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 1:00 τα ξημερώματα της 4ης Αυγούστου 2017.

Πού το περίεργο στο ότι ο «Πυρσός» «Λαμπάδιασε» 2 φορές;

2 ημέρες αργότερα, στις 6 Αυγούστου 2017, πάλι στη  μαρίνα του Ντουμπάι, ένα τετράγωνο παρακάτω από τον λαμπαδιασμένο Πυρσό,  άλλο ένα κτήριο έπιασε φωτιά, ο Πύργο της Τίγρης αγγλιστι Tiger Tower.

Πού το περίεργο να λαμπαδιάζει για δεύτερη φορά ένας Πυρσός και να καίγεται μία τίγρη όταν στη περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες της τάξεως των 43 βαθμών Κελσίου – είπαν οι αρχές.

Ας μεταφερθούμε στη Σιγκαπούρη.

Ανάμεσα στα αξιοθέατα του νησιού Σεντόσα της Σιγκαπούρης που επισκέπτονται οι τουρίστες, συγκαταλέγεται και ένα  παρατηρητήριο.  Οι επισκέπτες εισέρχονται σε μία καμπίνα χωρητικότητας 72 ατόμων, ώστε να έχουν μία πανοραμική άποψη του νησιού.  Η καμπίνα έχει σχήμα δίσκου περιβάλλεται από τζαμαρία είναι περιστρεφόμενη και καθώς περιστρέφεται ανέρχεται αργά έως τα 91 μέτρα.

Στις 12 Αυγούστου 2017, ο πύργος σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης, εγκλωβίζοντας 39 άτομα περισσότερο από 4 ώρες. Η αιτία του σφάλματος βρίσκεται υπό διερεύνηση και ο πύργος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό μέχρι νεοτέρας.

Πώς ονομάζεται αυτός ο Πύργος; Ο Πύργος της Ουράνιας Τίγρης αγγλιστί Tiger Sky Tower

Συγχρονικότητα ή απλή σύμπτωση;

Ο Μαύρος Πύργος είναι μία σειρά 8 βιβλίων και μίας νουβέλας, του Στίβεν Κινγκ. Ο ίδιος χαρακτηρίζει αυτό το έργο ως Magnum opus.

Ο Δανός σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ ανέλαβε τη μεταφορά του Μαύρου Πύργου στη Μεγάλη Οθόνη.

Υπόθεση της ταινίας: Ο Τζέικ Τσέιμπερς είναι ένας 11χρονος λάτρης της περιπέτειας που ανακαλύπτει στοιχεία για την ύπαρξη μιας άλλης διάστασης, ονομαστής ως Μέσος Κόσμος. Ακολουθώντας το μυστήριο, βρίσκεται στον Μέσο Κόσμο όπου έρχεται σε επαφή με έναν ιππότη ακρίτα, τον Ρόλαντ Ντεσέιν, που βρίσκεται στην αναζήτηση του Σκοτεινού Πύργου. Αυτός ο πύργος βρίσκεται στον Έσχατο Κόσμο και φτάνει ως τον συνδετικό κρίκο μεταξύ χρόνου και χώρου, κάτι που κάνει τον ιππότη να ελπίζει ότι εκεί θα σώσει τον Μέσο Κόσμο από τον αφανισμό. Αλλά με διάφορα τέρατα και τον Μαυροντυμένο Άνδρα στο κατόπι τους, το ασύνδετο αυτό δίδυμο ανακαλύπτει γρήγορα ότι η αποστολή τους είναι πιο δύσκολη να πραγματοποιηθεί από αυτό που ήθελαν να πιστεύουν.

Ο Μαύρος Πύργος ξεκίνησε να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ στις 4 Αυγούστου του 2017 – Την ημέρα που λαμπάδιασε ο  Πύργος Πυρσός στο Ντουμπάι. Ακολούθησαν οι Πύργοι της Τίγρης στις 6 Αυγούστου και της Ουράνιας Τίγρης στις 12 Αυγούστου.

Πού κολλάει ο Μαύρος Πύργος στο όλο σενάριο, εκτός από μία κοινή ημερομηνία και οτι είναι Πύργος;

Σύμφωνα με τα βιβλία του Κινγκ, ο Μαύρος Πύργος μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Μεταξύ αυτών και της Τίγρης.

Report

What do you think?

Written by filarianna1

«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Comments

Leave a Reply
    • Εξαιρετική σύνδεση ΤΡΟΛΕΡΜΑΝ ευχαριστώ. Δένει πολύ με τον Μαύρο Πύργο. «Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της ιστορίας έχουν υπάρξει μία ή δύο τερατώδεις πόλεις.. η Βαβέλ ή η Βαβυλώνα.. Όμως ζούμε στην Μεγαπολιτειακή ( Ή Νεκροπολιτειακή) Περίοδο, όπου τέτοιου είδους καταστροφική παρακμή απειλεί να συνενώσει και να υπερκαλύψει τον κόσμο. Χρειαζόμαστε έναν Μαύρο Πυθαγόρα για να κατασκοπεύσει το κακό που καραδοκεί στις τερατώδεις Πόλεις μας και τα ειδεχθή «τραγούδια» τους..» (Megapolisomancy – A New Science of Cities).

  1. Στο 31 δευτερόλεπτο του τρέιλερ της ταινίας και μετα βλέπουμε στις ζωγραφιές του παιδιου σε πρώτο πλανο εναν δεύτερο Ήλιο…….
    αλλο
    ….. 4 6 και 12 Αυγούστου…. 24 Αυγούστου 10 χρόνια πριν φλέγεται ο Πύργος Ηλείας….δεν ξερω απλα λέω και θα πω και μια αλλη μαλακεια…. το 2007 = 9…10 χρονια μετα το 2017 =10…….911?δεν ξερω πλακα κανω αλλα για δες…

    • ALEXANDER, έκανες μία πολύ εύστοχη παρατήρηση. Ολυμπιάδα – πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες – Πύργος πήρε το όνομά του από τον πύργο που είχε κατασκευαστεί εκεί το 1512. Εάν διάβασες παραπάνω το σχόλιο περί Εωσφόρου ενώνονται αρκετά. Ο Εωσφόρος που μας επισκέφτηκε με τις μεγάλες πυρκαγιές και τις απίστευτες θερμοκρασίες. Το 2007 οι «μάρτυρες» έφτασαν τους 41 ~ 14 = θάνατος [ΜΟΤΙΒΟ θυσίες Βαλαάμ- Πάνω σε 7 βωμούς … Εγώ σε εκάλεσα να καταρασθής τους εχθρούς μου… προσφέροντας 14 θυσίες → 14 ΘΥΣΙΑ ΑΘΩΩΝ] Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις 24.8/2007 ~ 42 κοίτα τον κύβο του Ρούμπικ [blue face – θάνατος] http://i.imgur.com/bT1K9QS.jpg θα βρεις την ημερομηνία 24/8. [ΜΟΤΙΒΟ θυσίες Βαλαάμ Πάνω σε 21 βωμούς θα σε οδηγήσω εις άλλον τόπον•… και από εκεί μου καταρασθής τον λαόν. προσφέροντας 42 θυσίες → 42 ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΜΕΛΙΩΝ]. Αλλά και το ΜΟΤΙΒΟ 24 ~ 42 ~ ♃(κριμένος κεραυνός) Λουκ. 10,18 Εἶπε δὲ αὐτοῖς· ἐθεώρουν τὸν σατανᾶν ὡς ἀστραπὴν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ πεσόντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αγαπητοί πανεπιστήμονες καμιά μήνυση μας κάνατε χθες; Γιατί σήμερα είχαμε 8αρι στο Μεξικό και θα πληρώσετε πάλι…

Μαζικοί Τάφοι , στρατιωτικός νόμος …. τι άλλο θα δούμε στο Τέξας ;