Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Μεθώνη – Ταρακουνήθηκε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου

0
127

 

Αναστατώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (14/6/26) οι κάτοικοι στην Πελοπόννησο, από το σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ που έγινε στις 21.17 κοντά στη Μεθώνη.

Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

seismos

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Καλαμάτα, στην Πύλο, τη Μεθώνη ενώ οι κάτοικοι αναστατώθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Οι περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο
Οι περιοχές που έγινε αισθητή η δόνηση, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης «Γειτνιάζει η περιοχή με το όριο των λιθοσφαιρικών πλακών. Το σύνηθες είναι να πάει καλά, ας δούμε όμως πώς βαίνει η σεισμική ακολουθία. Θα περιμένουμε και θα δούμε πώς βαδίζει η ακολουθία».

Πηγή: www.newsit.gr

STRANGERS E-BOOKS
Προηγούμενο άρθροΑνύψωση του βυθού στις Φιλιππίνες εξαιτίας του φονικού σεισμού 7,8 Ρίχτερ! (φωτογραφίες)
Επόμενο άρθροΒραζιλία: Έξι νεκροί από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων
Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ