00:17 - 29/08/2019

Περού: Αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Αρχαιολόγοι εντόπισαν στο Περού τα ίχνη αυτού που θαωρείται η μεγαλύτερη μεμονωμένη ανθρωποθυσία παιδιών στην ιστορία.

Όπως αναφέρει το BBC, οι σοροί 227 θυμάτων, ηλικίας 5-14 ετών, εντοπίστηκαν σε παράκτια περιοχή της πόλης Χουανσάκο, βόρεια της πρωτεύουσας Λίμα.

https://t.co/twmB6iMIwj

Εκτιμάται ότι η ανθρωποθυσία έγινε πριν από περίπου 500 χρόνια.

Όλα τα θύματα είχαν ταφεί με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, γεγονός που ενισχύει τη θεωρεία ότι θυσιάστηκαν για να κατευνάσουν θεότητες των Τσιμού που άκμασε στο Περού μεταξύ 1.200 και 1.400 μ.Χ.

Η θυσία φαίνεται πως έγινε στη διάρκεια υγρού καιρού, ίσως στη διάρκεια του καιρικού φαινομένου που σήμερα αποκαλούμε Ελ Νίνιο.

Κάποια από τα πτώματα είχαν ακόμα μαλλιά και δέρμα όταν έγινε η ανασκαφή.

Η ανακάλυψη έρχεται περίπου ένα χρόνο μετα τον εντοπισμό 200 σορών παιδιών σε άλλες δύο τοποθεσίες της χώρας -και αυτά θύματα ανθρωποθυσιών.

reader.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. ΟΥΧΙΒΑΡΒΑΡΟΑΣΙΑΤΗ΅Σ 08/29/2019 @ Αύγουστος 29, 2019 9:14 πμ

    Πως αλλοιωνουν την παγκοσμια ιστορια οι ασιατες -κουστουματοι και ”μπεκες” [γυναικωτοι ] αβδημοαγαδες βαρβαροι του ντουνια ενστολοι και μη….σε παρακτια θεση ”’θυσιασαν ”’ λενε εκατονταδες παιδια των οι ινκας!!!!!! Πουσταρες χριστιανολεβεντες της σημερον οι προγονοι σας οι αλητες ασιατες χριστιανοισπανοπορτογαλογαλλοιταλοι εσφαξαν τα παιδια αυτα των ινκας γιατι δεν χωρουσαν αλλα στα καραβια για την ιβηρια προς πωληση και …και…και…οι ινκας ειχαν πολιτισμο δεν προσκυνουσαν τον εγκληματια-λησταρχο-σκηνητη μωυση και αβρααμ οπως οι φερεοικοι γυφτοασιατες…πω ,πω , ρε πουστη μου που ζουμε ακομη στην εποχη των ”’διπλωματουχων ” ρουβικωνων ” σαμποτερ της Ρωμης και δολοφονοι του ελληνα νερωνα !!!!!πανε να εξαφανησουν την βαρβαροτητα τους οι ασιατες….

  2. Όλα για τη θρησκεία. Πάντα.

  3. Η θρησκεία σου φταίει βρε φωστηρα?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*