Περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο της Ατζέντα 21: Υποχρεωτική αναβάθμιση στα κτίρια

Περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο της Ατζέντα 21: Υποχρεωτική αναβάθμιση στα κτίρια

Η Ευρώπη αποφάσισε να προχωρήσει στις αποφάσεις της Ατζέντας 21 και να εναρμονιστεί με τις ΗΠΑ στο θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης – πιστοποίησης. Στα χοντρά γράμματα, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Στα ψιλά γράμματα, είναι η κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας…


Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα ενεργειακά πιστοποιητικά που αφορούν στα σπίτια προς πώληση ή ενοικίαση δεν είναι παρά μόνο η αρχή μιας σειράς ‘πράσινων’ απαιτήσεων που θα φέρουν τους ιδιοκτήτες σε σημείο να παρατήσουν τα σπίτια τους. Στις ΗΠΑ που προηγούνται σε κεφάλαια όσον αφορά την Ατζέντα 21 και την κατοικία, αυτό ήδη συμβαίνει. Σε εμάς άρχισε να συμβαίνει για όσους που δεν αντέχουν να πληρώσουν τα χαράτσια και τους νόμους κληρονομιάς και η κυβέρνηση τους κάνει τη φοβερή διευκόλυνση να… τους πάρει το σπίτι για να ξεχρεώσουν!

Αλλά η λιτοδίαιτη Ε.Ε., που νοιάζεται πολύ για την κομψότητα των πολιτών της, τώρα πρόκειται να εφαρμόσει και την ενεργειακή ‘δίαιτα’, με σχεδιαζόμενες οδηγίες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, οι οποίες συζητούνται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την «Ημερησία», το επόμενο χρονικό διάστημα στο Ευρωκοινοβούλιο θα ανοίξουν θέματα που αφορούν εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν απανωτά χαράτσια για σειρά εργασιών που θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά.


Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

PROFIT MAXIMISER

Μάθε πώς να να κερδιζεις σε ονλινε σελιδες στοιχηματισμου παντα !!

Ενα καταπληκτικο προγραμμα και μια απιστευτη ιδεα οπου με βαση της δικες τους προσφορες να βγαινεις 100% κερδισμενος παντα !

Διαβαστε το αρθρο μου να δειτε πως ξεπερασα τον περιορισμο στην χωρα μας για τις στοιχηματικες εταιριες

Ο μονος σιγουρος τροπος να κερδισεις στο στοιχημα 100%

Η προωθηση αυτη ειναι πρωθηση ενημερωσης και πληροφοριας και κατα κανεναν λογω δεν ειναι προτροπη προς στοιχηματισμο η επενδυση η οποιαδηποτε αλλη παρανομη πραξη ..!

ΤΙΜΗ: 1,5 € euro για τις πρωτες 14 μερες να δοκιμασεις το προγραμμα,Ηλεκτρονικο προιον για συνδρομη
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόκειται για ένα σχέδιο συνολικής αναβάθμισης των παλαιών κυρίως κτιρίων με τους ιδιοκτήτες, όμως, να πληρώνουν από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Με το προκάλυμμα των καλύτερων συνθηκών διαμονής και εργασίας στα κτίρια, την ενεργειακή αναβάθμιση που θα συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια και την υγεία των ενοίκων, τα «λόμπι των επαγγελματιών» που κάνουν τις προτάσεις, δεν καταθέτουν προγράμματα χρηματοδότησης και κίνητρα. Κάτι που σημαίνει ότι τα χαράτσια θα τα πληρώνουν οι ιδιοκτήτες από την τσέπη τους.

Ποιες είναι οι προτάσεις που προωθούνται:

1. Επανέρχεται η οδηγία όχι μόνο για την ανακατασκευή αλλά και για την αντικατάσταση όλων των παλαιών ανελκυστήρων στα κτίρια. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορεί να επιβαρυνθούν συνολικά με ένα ποσό 5-10 χιλιάδων ευρώ.

2. Προτείνεται η αντικατάσταση όλων των σωληνώσεων του νερού στα κτίρια. Δηλαδή να αντικατασταθούν χιλιάδες μέτρα σωλήνων που είναι παλιοί, με το κόστος να βαρύνει τις πλάτες των ιδιοκτητών.

3. Υπάρχει η πρόταση για το λεγόμενο water performance, δηλαδή για το πώς διαχειρίζονται το νερό οι ιδιοκτήτες. Προτείνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος για τον αριθμό και την ποιότητα των βρυσών, αν υπάρχουν συστήματα ανακύκλωσης του νερού, αν υπάρχουν ειδικά φίλτρα κ.λπ.

4. Υπήρξαν προτάσεις για σειρά εργασιών όπως ξήλωμα αμιάντου (που υπάρχει μόνο σε ελάχιστα κτίρια, κυρίως σε στέγες και καπνοδόχους), αντικατάσταση μονωτικών υλικών, φελιζόλ, τζάμια, θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα τα οποία στο μέλλον θα γίνουν υποχρεωτικά.

5. Η βιομηχανία καλωδίων προωθεί στις Βρυξέλλες οδηγία για το scraping, δηλαδή το ξήλωμα όλων των καλωδίων, διακοπτών και ηλεκτρολογικών πινάκων από τα παλιά κτίρια και την αντικατάστασή τους με το τεράστιο κόστος να βαραίνει τον ιδιοκτήτη.

6. Υπήρχε και πολύ σωστά η πρόταση για την προσβασιμότητα των αναπήρων σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Να κατασκευάζονται μπάρες, ράμπες ή άλλα ηλεκτρονικά συστήματα για τη διευκόλυνση των αναπήρων σε κτίρια που ζούσαν και εργάζονταν άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάποια λόμπι πρότειναν οι εργασίες προσβασιμότητας να γίνουν σε όλα ανεξαιρέτως τα κτίρια, ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κανείς ανάπηρος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών, Στράτος Παραδιάς, σχολίασε (εν αγνοία του;) πως «η θέσπιση αυστηρών υποχρεώσεων για αναβαθμίσεις και υποχρεωτικές ριζικές ανακαινίσεις κτιρίων θα τινάξει στον αέρα εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Να προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, αλλά να δοθούν κίνητρα και χρηματοδοτικά πακέτα για τους ιδιοκτήτες, κυρίως τους ηλικιωμένους που έχουν στην κατοχή τους παλαιά ακίνητα. Θέλουμε ασφαλή και πράσινα κτίρια, αλλά όχι με απρόσιτο κόστος».

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως ένας πρόεδρος μας πανελλήνιας και μέλος μιας διεθνούς ένωσης ιδιοκτητών μπορεί να είναι τόοοοοσο ανημέρωτος σχετικά με την τύχη της ιδιοκτησίας που επιθυμεί η Ατζέντα 21 – τις παγίδες της, τις επιπτώσεις που ήδη υπάρχουν όπου αυτή εφαρμόστηκε κατά γράμμα και πως ο κόσμος ‘προσφέρει’ στο κράτος τα σπίτια του όταν δεν μπορεί να τα αναβαθμίσει, δεν μπορεί να πληρώσει τα πρόστιμα κι απειλείται να πάει φυλακή. Γιατί αυτό γίνεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ!

Αλλά από σήμερα, αναλαμβάνουμε να τον ενημερώσουμε προσωπικά!

ΠΗΓΗ
Loading...

19 thoughts on “Περνάμε στο επόμενο κεφάλαιο της Ατζέντα 21: Υποχρεωτική αναβάθμιση στα κτίρια

 1. Ανώνυμος says:

  ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..
  Θ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΌΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ.
  ΕΙΔΟΜΕΝ..

  s.o

 2. Ανώνυμος says:

  ΚΑΤΣΕ ΡΑΓΙΑ! ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ Ο Λ Α! ΚΑΘΙΣΤΕ!

 3. Ανώνυμος says:

  Πάλι την παραπληροφόρηση με την Ατζέντα 21 αρχίσατε; Και πού να δείτε την Ατζέντα 22. Προβλέπει πρόστιμα για όσους παραπληροφορούν κατ'εξακολούθηση αλλά εξαιρούνται οι διαταραγμένοι με χαρτί γιατρού. Τρέξτε να πάρετε τρελόχαρτο γιατί θα πληρώνετε για κάθε μπούρδα που γράφετε σε λίγο.

  • Ανώνυμος says:

   Μελος των συντεχνιων που θα θυσαυρισουν απο το σχεδιο, να υποθεσω;;;….ή απλα το καθημερινο – χρηματοδοτουμενο – τρολλ που ανακαλυψε και αυτο το σαιτ και ξημεροβραδυαζεται πανω απο εναν υπολογιστη; Τουλαχιστον αν ειναι το δευτερο ευχομαι να πληρωνεσαι απο την ΕΕ……..αν ειναι το πρωτο……..surprise…..δεν υπαρχει ΜΙΑ!!! Αναβαρμισε τη μουρη σου και ασε μας ησυχους!

   • Ανώνυμος says:

    Όχι, ο συντάκτης της Ατζέντας 22, 23 και 24 είμαι, από την Ανδρομέδα. Εκεί έχουμε πολλές τέτοιες Ατζέντες και βάζουμε πρόστιμα στους παραπληροφορητές και στους προπαγανδιστές του τίποτα.

    ΖΦΝΤ (Πράκτορας – Ατζέντης)

 4. Ανώνυμος says:

  Τον φουκαρά τον Πάγκαλο σκέφτομαι, πώς θα τα φέρεις βόλτα όλα σου τα ακίνητα συνταξιούχος άνθρωπος…

 5. Ανώνυμος says:

  Ρε α στο γερο διαολο με την κ0λοευρωπη πια. Α σιχτηρ πια τα γομαρια ολους τους. Για να τα παιρνουν χοντρα τα πουλημενα τομαρια στις βρυξελες θα χασουμε εμεις τα σπιτια μας! Α ει στα γα…. Οξω ρε απο το φασισταριο της εε. Καλα λεει ο φαρατζ.

 6. π² says:

  ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ! (ΓΙΑΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ)

 7. Ανώνυμος says:

  Βρε αιντεεεεε…..γρηγορα να φιαξετε τα σπιτια σας που μπαζουν απο παντου.Βαρεθηκα 30 χρονια τωρα να νοικειαζω κατι ερειπεια πανακριβα σε διαφορες πολεις……ρε αντε ξηλωθειτε και φιαξτε τα οχι μονο Ευρωπη να θελετε…….υποχρεωτικο γκρεμισμα και χτισιμο παλι μπας και βαλετε μυαλο

  μπας και βελτιωσετε ολη την κακογουστια που χτιζετε τα τελευταια 80χρονια……αντε ξηλωθειτε……οχι μονο να κονομαμε απο τα ενοικια των ερειπειων

  Ενας ενοικιαστης…..χαχαχα!!!!! νυν ιδιοκτητης οικιας 110 ετων……ω….ρε τι εχω να πληρωσω!!!!!!!!

 8. Ανώνυμος says:

  Ό Στάλιν φταίει έτσι λένε οι κουφιοκεφαλάκηδες, μάλιστα χρησιμοποιούν και τον όρο σοβιετία, η μέτρα σοβιετικού τύπου, και όλα αυτά φυσικά έχουν αποδέκτες τους ηλίθιους και όταν λέω ηλίθιους εννοώ το 90% των γκοίμ, ναι των γκοίμ!!!, αυτών πού τρέχουνε πίσω από τα κόμματα που τους πλασάρουνε οι χαζαροταλμουδιστές σατανιστές, αυτών που πουλάνε την ψήφο τους αλλά και την ψυχή τους για ένα ρουσφέτι για μια επιδότηση, για ένα διορισμό, όλων αυτών που αγωνίζονται μόνο για το δικό τους καλό, μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον, ακόμη και με τον θανάτο και τον αφανισμό των συνανθρώπων τους, ακόμη και με την διάλυση της ίδιας τους της Πατρίδας. Οί μόνοι υπεύθυνοι, οι μόνοι υπαίτιοι είμαστε εμέις οι ίδιοι η σαπίλα μας, ο φιλοτομαρισμός μας, η ανοησία μας, η αδιαφορία για τα κοινά, όλα αυτά μας κάνουνε χειραγωγούμενα όλων αυτών των καθαρμάτων, των τεράτων που λυμαίνονται τον πλανήτη χιλιάδες χρόνια

 9. Ανώνυμος says:

  χαχαχα !
  ΩΡΑΙΟΣ Ο 4:17.
  ΦΙΛΕ ME TO ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ…
  ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ..ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ !

  s.o

 10. endeka eleven says:

  Καλα μην απελπιζεστε, οτι κακοπερνατε απ τα τερατα που σας βασανιζουν. Δεν ξερετε εσεις ουτε και αυτοι οτι αρχουν και μεγαλυτερα αρατα. Εκει που ειστε θαρθουν.

  Να μην ειστε ασεβεις. Να τιματε τους εκμεταλλευτες σας. Το ιδιο θα πρεπει να κανουν κι αυτοι αργοτερα.

  Η ομαδα Ε ποτε θα σας σωσει?

 11. Ανώνυμος says:

  Και εν τω μεταξυ……
  οι τουρκοι εισβαλλουν στο Αιγαιο στις 20 Νοεμβριου 2014 στις 22:10 το βραδυυυυυυυυ !!!!!

 12. Ανώνυμος says:

  αποφασιζουμε και διαταζουμε οτι θελουμε εμεις η ελιτ, για να σας αφανισουμε τελικα. ο απολυτος φασισμος με χαμογελο και ευγενεια οπως παντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *