in

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Ισραήλ ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση

epa06629922 (FILE) - Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on during a government cabinet meeting held in the southern Negev Desert town of Dimona, Israel, 20 March 2018 (reissued 26 March 2018). Netanhyahu on 26 March 2018 was questioned by Israeli police for the second time over his role in the telecommunication company Bezeq Telecom Israel's corruption case. EPA/JIM HOLLANDER
Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν ανέθεσε στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση έως τις 23 Οκτωβρίου, αφού ούτε το κόμμα του, ούτε και εκείνο του Μπένι Γκαντζ εξασφάλισαν πλειοψηφία στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν κατόρθωσε να σχηματίσει κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο ίδιος στον πρόεδρο της χώρας Ρέουβεν Ρίβλιν.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ πρόκειται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αντίπαλο του Νετανιάχου, Μπένι Γκατζ.

Ο κ. Γκαντζ έχει προθεσμία 28 ημερών για να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Από τότε που πήρα την εντολή (σ.σ. να σχηματίσω μια κυβέρνηση) εργάστηκα ασταμάτητα… για να δημιουργήσω μια ευρεία κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Αυτό είναι που θέλουν οι πολίτες», είπε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook ο κ. Νετανιάχου.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι προσπάθειές του να φέρει τον κ. Γκαντζ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να αποτραπεί νέα προσφυγή στις κάλπες απέτυχε.

Καταλόγισε, επιπλέον, στον κ. Γκαντζ ότι αρνήθηκε επανειλημμένα τον διάλογο.

Στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ, το κόμμα «Μπλε και Λευκό» του Γκαντζ κέρδισε 33 έδρες, ενώ το Λικούντ του Νετανιάχου 32 έδρες.

Ο κ. Γκαντζ αρνήθηκε να ξεκινήσει συνομιλίες για κυβέρνηση συνασπισμού με τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα για υπόθεση διαφθοράς.

sputniknews.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

0

Το στοίχημα του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη το κέρδισε ο κόσμος! Αναχωρεί για τις ΗΠΑ

Μακελειό σε κηδεία στη Γουατεμάλα: Σκότωσαν έξι, τραυμάτισαν δεκάδες