Διαφημίσεις

limoncello το τέλειο
Το λικέρ είναι ένα ηδύποτο που φτιάχνεται από την απόσταξη οινοπνεύματος με την προσθήκη γεύσης φρούτων, κρέμας, βοτάνων, καρυκευμάτων, λουλουδιών ή ξηρών καρπών και διατίθενται προς πώληση έπειτα από την προσθήκη ζάχαρης ή άλλου γλυκαντικού (όπως σιρόπι καλαμποκιού με φρουκτόζη).


Τα λικέρ προέρχονται ιστορικά από τα βότανα που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν για ιατρικούς σκοπούς. Χρονολογούνται από το 13ο αιώνα και παρασκευάστηκαν στην Ιταλία, συχνά από μοναχούς, όπως π.χ. το σαρτρέζ (Chartreuse).

Σήμερα λικέρ φτιάχνονται σε όλες τις χώρες του κόσμου και σερβίρονται με διάφορους τρόπους: μόνα τους, με πάγο, με καφέ, ανάμικτα με κρέμα ή άλλες μείξεις με σκοπό να γίνουν κοκτέιλ κλπ. Συχνά σερβίρονται με ή χωρίς επιδόρπιο. Το λικέρ χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική. Η λέξη liqueur προέρχεται από το λατινικό απαρέμφατο liquifacere (“υγροποιώ”).

limoncello. Λέγεται ότι κάποια καλή νοικοκυρά αξιοποίησε τους καρπούς των δέντρων του κήπου της και δημιούργησε ένα καινούριο, απλό ποτό, που βρήκε μεγάλη απήχηση. Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τότε. Οι Ιταλοί γέμισαν με το περίφημο λικέρ τους άπειρα μπουκάλια και το έκαναν γνωστό πέρα από τα σύνορά τους.

Η συνταγή του λιμοντσέλο από τότε μεταμορφώθηκε με αρκετές παραλλαγές. Εμείς σας δίνουμε την πιο απλή.

limoncello το τέλειο

Υλικά για 3 φιάλες των 750ml:

15 λεμόνια με χονδρή φλούδα ακέρωτα και βιολογικά

1 1/2lt τσίπουρο ή βότκα

4 κούπες ζάχαρη καστανή

5 κούπες νερό

Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με ένα μαλακό πανί.

Με τον αποφλοιωτή ή με ένα λεπτό μαχαιράκι τα αποφλοιώνουμε , προσέχοντας να μην υπάρχει κανένα ίχνος από το άσπρο μέρος της φλούδας (το άσπρο μέρος πικρίζει το λικέρ μας γι’αυτό καθόλου λευκή σάρκα από τη φλούδα).

Βάζουμε σε βάζο τα 750ml τσίπουρου ή βότκας και προσθέτουμε το φλοιό των λεμονιών, κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αποθηκεύουμε σε ένα ντουλάπι για 25 ημέρες. Χρειάζεται σκοτεινό μέρος!

Όταν περάσει αυτό το διάστημα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο μαζί με τα υπόλοιπα 750ml τσίπουρου ή βότκας και κλείνουμε πάλι, αποθηκεύοντας για άλλες 10 μέρες. Κατόπιν φιλτράρουμε πολύ καλά χρησιμοποιώντας χάρτινα φίλτρα του καφέ και το βάζουμε σε φιάλες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση
edwhellas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “limoncello το τέλειο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek