H ΑΡΓΗ, ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

Η μετάβαση σε μια αχρήματη κοινωνία δεν είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί σε μια νύχτα. Τουναντίον, πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς και πολύ συστηματικό τρόπο μέσα από ανεπαίσθητα αλλά ανησυχητικά αυξανόμενα βήματα. Σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν ήδη πάρει περιοριστικά μέτρα στη χρήση των μετρητών για (υποτίθεται) λόγους ασφαλείας.

Ως πολίτες, μας λένε ότι αυτό γίνεται για να αποτραπεί η εγκληματικότητα, η τρομοκρατία, το εμπόριο ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρήματος και η φοροδιαφυγή. Η αλήθεια όμως που διαφεύγει του εστιακού φακού του κοινού είναι πως οι εναλλακτικοί τρόποι πληρωμών είναι πολύ ευκολότερο να στοχοποιηθούν από τις κυβερνήσεις, εξ ου και η επιθυμία τους να προτιμάμε αυτές παρά τα μετρητά.

Μεταβαίνουμε ταχέως στο σημείο όπου η χρήση των μετρητών θεωρείται «ύποπτη δραστηριότητα» στην κυριολεξία. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο, αν πληρώσεις το λογαριασμό σε ξενοδοχείο με μετρητά ή αν πληρώσεις σε κατάστημα λογαριασμό αρκετών εκατοντάδων ευρώ με μετρητά, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσεις γέλια ή να θεωρηθείς γραφικός ή απομεινάρι προϊστορικής εποχής!

Το απτό γεγονός όμως είναι ότι, όλοι αρχίζουμε να εκπαιδευόμαστε στην ιδέα ότι η χρήση μεγάλων ποσών μετρητών είναι όντως ασυνήθιστη. Λογικό είναι ότι το επόμενο βήμα θα είναι η νόμιμη και επίσημη απαγόρευση μεγάλων ποσών μετρητών στις δοσοληψίες, όπως πράττει ήδη η Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 λοιπόν, στη Γαλλία θα απαγορεύεται να προβαίνει κάποιος σε δοσοληψίες με μετρητά για ποσά άνω των 1.000 ευρώ!

Σύμφωνα με έγκυρους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, ειδικούς και άρθρα σε ανάλογα sites, στους Γάλλους πολίτες θα απαγορεύεται να πληρώνουν με μετρητά άνω των 1.000 ευρώ, από το σημερινό όριο των 3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λόγω όμως της ιδιαίτατης κατάστασης της Γαλλικής οικονομίας, το όριο πληρωμών για ξένους τουρίστες θα παραμείνει υψηλό, δηλαδή στα 10.000 ευρώ (από τα 15.000 ευρώ που ισχύουν σήμερα).

Συναφώς, ο Γάλλος πολίτης θα συναντήσει νόμιμη απαγόρευση αν προσπαθήσει να μετατρέψει τα ευρώ του σε άλλο νόμισμα, χωρίς ταυτότητα, για ποσά άνω των 1.000 ευρώ, από τα… 8.000 ευρώ που ισχύει σήμερα!

Επιπλέον, κάθε κατάθεση ή ανάληψη ποσών άνω των 10.000 ευρώ σε ένα ημερολογιακό μήνα θα αναφέρεται στη Γαλλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι Γαλλικές αρχές θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται για κάθε μεταφορά χρημάτων-κεφαλαίων μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιταγών, πληρωμών με Prepaid κάρτες, ή αγορές-πωλήσεις χρυσού.

Η Ισπανία ακολουθεί φυσικά κατά πόδας και έχει ήδη απαγορέψει δοσοληψίες με μετρητά πάνω από 2.500 ευρώ, ενώ η Ιταλία απαγόρεψε δοσοληψίες με μετρητά άνω των 1.000 ευρώ.

Η Ελλάδα έχει επιβάλλει — αρχικά από το 2011 — την απαγόρευση κάθε πληρωμής με μετρητά άνω των 1.500 ευρώ και από το 2013 μείωσε το όριο αυτό στα 500 ευρώ. Οι Έλληνες πολίτες υποχρεώνονται να πληρώνουν το φόρο εισοδήματος, τα χρέη τους, ή άλλες μεγάλες αγορές με ποσά άνω των 500 ευρώ, υποχρεωτικά με επιταγή ή κάθε είδους κάρτα.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβάλλει, ακόμα, τέτοιες παράλογες απαγορεύσεις, πλην όμως έχουν επιβάλλει δια νόμου άλλου είδους αυστηρές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, αν κάποιος προβαίνει σε τακτικές τραπεζικές καταθέσεις μεγάλων ποσών, είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ύποπτος και να αναφερθεί για ύποπτες δραστηριότητες. Το 2013, υποβλήθηκαν από τις τράπεζες στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περίπου 1,5 εκατομμύρια αναφορές ύποπτων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Για να κατανοηθεί περισσότερο το μέγεθος του παρόντος θέματος, παρατίθενται οι ενδείκτες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, βάση των οποίων οι τράπεζες, οι θυγατρικές τους και άλλες οικονομικές υπηρεσίες υποχρεώνονται από ομοσπονδιακές οδηγίες (των ΗΠΑ) να υποβάλλουν αναφορές:

1. Εγκληματικές οικονομικές παραβάσεις οποιουδήποτε ποσού

2. Εγκληματικές παραβάσεις συνολικού ποσού 5.000 δολαρίων και άνω, όταν έχει αναγνωρισθεί ο ένοχος.

3. Εγκληματικές παραβάσεις συνολικού ποσού 25.000 δολαρίων και άνω, ασχέτως ύπαρξης ενόχου ή όχι.

4. Δοσοληψίες μέσω τράπεζας (ή συνεργαζόμενης υπηρεσίας) για ποσά 5.000 δολαρίων και άνω, όταν η τράπεζα υποπτεύεται τον πελάτη. Θα αρχίσει να υποπτεύεται δε τον πελάτη:

-Όταν πιθανότατα ενέχει ξέπλυμα χρήματος ή άλλη παράνομη δραστηριότητα (π.χ. χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων).

-Υπάρχει υποψία φοροδιαφυγής.

-Δεν υπάρχει επιχειρηματικός ή άλλος νομιμοφανής σκοπός ή δεν φαίνεται λογική δοσοληψία σε σχέση με το όλο προφίλ του πελάτη και η τράπεζα αδυνατεί να εξηγήσει λογικά τη δοσοληψία μετά την εξέταση όλων των δεδομένων.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν αλλά υπάρχουν περιορισμοί στις τράπεζες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες από κάποιο σημείο και μετά να συντάσσουν αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων όταν εκδηλώνονται τα «σημάδια». Αν δεν υποβάλλουν αυτές τις αναφορές (και μάλιστα πολλές σε αριθμό!) αντιμετωπίζουν πρόστιμα (και άλλα χειρότερα). Τώρα έρχεται η κυβέρνηση Obama και λέει ότι ίσως αυτό, δηλαδή να υποβάλλουν μόνο αναφορές, δεν είναι αρκετό!

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι τράπεζες ωθούνται να επικοινωνούν απευθείας με τις Υπηρεσίες Οικονομικού Εγκλήματος αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο…

Υψηλός αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τόνισε πως, οι τράπεζες θα πρέπει να πάνε ένα βήμα παραπέρα απ’ τις απλές αναφορές αν διαπιστώσουν ύποπτη δραστηριότητα.

«Η πλειοψηφία των οικονομικών οργανισμών υποβάλλει αναφορές ύποπτων δραστηριοτήτων όταν βλέπουν ότι ένας λογαριασμός σχετίζεται με ομιχλώδεις κινήσεις», είπε ο βοηθός εισαγγελέα Leslie Caldwell σε συγκέντρωση τραπεζικών στελεχών, «ωστόσο, αναλόγως την υπόθεση, ωθούμε τους οικονομικούς αυτούς οργανισμούς να το ξανασκεφθούν για το αν πρέπει να λάβουν περισσότερα μέτρα: δηλαδή, να ειδοποιήσουν απευθείας τις υπηρεσίες οικονομικού εγκλήματος».

Οι δηλώσεις αυτές προαναγγέλλουν εμμέσως πλην σαφώς ότι οι τράπεζες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κάτι περισσότερο από απλές αναφορές (διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα επί του παρόντος).

Η εξέλιξη αυτή από μόνη της θα’ πρεπε να φέρει ρίγη ανησυχίας σε όλους.

Αμερικανός δημοσιογράφος, κατέθεσε ένα μελλοντικό σενάριο όπου ένας αμέριμνος Αμερικανός πολίτης πηγαίνει στην τράπεζα να κάνει ανάληψη μεγάλου ποσού δικών του χρημάτων, σε μετρητά…

Μετρητά στο χέρι ή άμεσα διαθέσιμα κάπου είναι λογικό στις μέρες μας, ειδικά όταν βομβαρδιζόμαστε από ειδήσεις «χειραγώγησης» των χρημάτων κατά το δοκούν από τις τράπεζες και ειδικά όταν τις πληρώνουμε για το προνόμιο να παίζουν με τα χρήματά μας.

Πηγαίνει λοιπόν στο γκισέ ο πελάτης και λέει στην υπάλληλο ότι επιθυμεί ανάληψη 5.000 δολαρίων από το λογαριασμό του.

Αυτή (η υπάλληλος) προς στιγμήν αντιδρά νευρικά και ρωτά το λόγο της ανάληψης.

Ο πελάτης ευγενικά της λέει ότι αυτό δεν ενδιαφέρει την τράπεζα καθώς πρόκειται για δικά του λεφτά.

Η υπάλληλος φεύγει για λίγα λεπτά, αφήνοντας τον πελάτη σε αναμονή…

Επιστρέφοντας, λέει στον πελάτη ότι θα του δώσουν τα χρήματά του σε λίγες μέρες καθώς δεν έχουν τόσα μετρητά προς το παρόν.

Ελαφρά ενοχλημένος, ο πελάτης φεύγει και πάει σπίτι του. Όταν φτάνει εκεί όμως τον περιμένει μια έκπληξη: δύο αστυνομικοί θέλουν να του πουν δυο λογάκια για το λόγο της ανάληψης που επιχειρήθηκε νωρίτερα στην τράπεζα!

Πιθανότατα να νομίζουν όλοι ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί σε μεγάλη κλίμακα ή στους ίδιους (ψυχολογία των μαζών όπου στους άλλους συμβαίνουν αυτά και όχι σε μένα). Το παρακάτω όμως πράγματι συνέβη σε μία χήρα στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Ο τραπεζικός λογαριασμός της χήρας αυτής κατασχέθηκε από την αντίστοιχη ΔΟΥ και αντιμετωπίζει κατηγορίες οικονομικού εγκλήματος επειδή κατέθεσε τα νόμιμα χρήματα της κληρονομιάς της σε δόσεις και όχι όλα μαζί.

Η κα Janet Malone, ετών 68, είχε στο λογαριασμό ένα ποσό της τάξης των 18.000 δολαρίων – νόμιμη κληρονομιά του πρόσφατα θανόντος συζύγου της — το οποίο κατασχέθηκε. Σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, το ότι κατέθεσε τα χρήματά της σε αρκετές δόσεις και όχι όλο το ποσό μαζί, αποτελεί ύποπτη συναλλαγή.

Η κα Malone κατέθεσε τα χρήματά της τμηματικά σε ποσά μεταξύ 5.800 και 9.000 δολαρίων. Προφανώς, οι ιδιωτικές οικονομικές συναλλαγές της κας Malone πυροδότησαν τον κόκκινο συναγερμό της τράπεζας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Να τονισθεί ότι, δεν διέπραξε κανένα έγκλημα παρά το ότι κατέθεσε τα χρήματά της σε δόσεις και όχι όλα μαζί.

Αν λοιπόν οι οικονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ήταν τόσο αδιάλλακτες και ανηλεείς σε μια ηλικιωμένη χήρα, πόσο οίκτο θα δείξουν σε νέους ή ενεργούς πολίτες σε παρόμοιες περιστάσεις;

Γιατί το κάνουν αυτό;

Θέλουν να αποθαρρύνουν τους πολίτες από τη χρήση μετρητών.

Όλες οι κυβερνήσεις το δείχνουν ανοιχτά πλέον και δεν ντρέπονται: δεν τους αρέσουν τα μετρητά. Προκειμένου λοιπόν να πετύχουν το σκοπό τους, τι καλύτερο από το να αρχίσουν να τρομοκρατούν τους πολίτες ώστε να φοβούνται τα μετρητά.

Κάθε χρόνος που περνάει φέρνει παγκοσμίως όλο και περισσότερους περιορισμούς στη χρήση μετρητών και ο ρόλος τους στην καθημερινή ζωή μας θα ελαχιστοποιείται συνεχώς. Στο τέλος, η μετάβαση σε μια εντελώς αχρήματη (από μετρητά) κοινωνία θα φαντάζει φυσικό γεγονός.

Το απτό, ζεστό, κολλαριστό και φρέσκο χρήμα — τα χαρτονομίσματα και τα νομίσματα — δολοφονείται καθημερινά βήμα-βήμα, αργά και σταθερά, σε σημείο που να μην το καταλαβαίνει κανείς ούτε και να κάνει ένσταση…

Η κατάργηση των μετρητών είναι μέγιστη ανάγκη για τις κυβερνήσεις και ο ασφαλέστερος τρόπος συγκάλυψης της μεγαλύτερης απάτης όλων των εποχών. Μιας απάτης που σχετίζεται με το χρήμα.

Η κατάργηση των μετρητών θα συγκαλύψει την απάτη (εικονικά χρέη κρατών και ατόμων) ώστε αυτή να συνεχιστεί με άλλο τρόπο: να αλλάξει κάγκελα το κλουβί για να αλλάξει και η ψυχολογία του κρατούμενου!

ΟΛΕΣ οι εξελίξεις αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας από το 2010 και μετά, ακόμη και της τρέχουσας περιόδου (εκλογές Φεβρουαρίου 2015 και εντεύθεν), στόχο έχουν την εγκαθίδρυση της αχρήματης κοινωνίας ΚΑΙ στην Ελλάδα γιατί αν αποκαλυφθεί η απάτη που αναφέρθηκε προηγουμένως ο λαός θα ξεσηκωθεί.

Για να αποφευχθεί το τελευταίο, θα πρέπει να μεταβούμε πάση θυσία στην αχρήματη κοινωνία και να πεισθεί ο λαός για την αναγκαιότητά της για να γλυτώσουν πάλι οι «υπεύθυνοι», αυτοί που χειρίζονται τις τύχες των λαών και δημιούργησαν τα χρέη.

Όσο για το ποια είναι η απάτη;

Αυτό έγκειται στην προσωπική αναζήτηση του καθενός να τη βρει!

Υπάρχει εκεί έξω, εδώ, εκεί, αλλού, στο διαδίκτυο, στη ζωή μας, στις άλλες χώρες, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ, αλλά ο «νήδυμος» καλά κρατεί.

Γ. Αθανασίου
georgeatha@rocketmail.com

Loading...

13 thoughts on “H ΑΡΓΗ, ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

 1. Ανώνυμος says:

  Καλά όλα αυτά αλλά εγώ, στις ταινίες, βλέπω πάντα να υπάρχει μεγάλος όγκος μετρητών που πάει και έρχεται, για πληρωμές πρακτόρων, καρφιών, προδοτών, κλοπιμαίων, γυναικών κλπ. Ίσως να παραμένουν όλα αυτά εκτός τραπεζικού συστήματος, αλλά είπαμε μόνο στις ταινίες.

 2. Ανώνυμος says:

  ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ BARCODE CHIP 666 ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ
  https://www.youtube.com/watch?v=el1BT2xY4fM

  ΕΤΟΣ 2010 :
  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΔΕΣ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «ΑΜΚΑ 666», ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΕΕΙΝΗ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ 666 ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ «ΕΨΙΛΟΝ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ «ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ» ΚΥΡΙΟ ΦΟΥΡΑΚΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ 666 ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ Β.Α.Σ.Τ./Ρ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ –ΣΚΟΠΙΑ- ΤΟΥΡΚΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ).
  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ «ΑΜΚΑ» ΚΑΙ ΣΤΟ 666 ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΔΟΡΙΟ ΜΙΚΡΟΚΥΚΛΩΜΑ/ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ 666 ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.», ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ «ΑΜΚΑ», ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.», ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΧΛΟΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ «ΑΜΚΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΕΨΙΛΟΝ» ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΔΡΑΓΑΖΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΦΕΡΕΤΕ ΩΣ «ΝΕΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ 666».

  ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» Η’ ΑΛΛΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.», ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ 666, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ «ΛΑ.Ο.Σ.» ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΗ ΚΥΠ/ΕΥΠ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ Ρ.Ι.Κ. (ΡΩΣΙΑ – ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ – ΚΙΝΑ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑΧΑ ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΩΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΟΜΟΙΑ ΥΠΟΥΛΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. – ΕΨΙΛΟΝ 666 ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΟΚΙΝΗΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 666 (GOLDEN DAWN)
  http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2010/02/blog-post_08.html

  ΑΠΟΤΑΞΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ"!!! Ο.Ε.Α. ΠΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
  http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2010/10/blog-post_1942.html

  Ο μεγάλος αδερφός έφτασε: Αποτάχθηκε από την Αστυνομία επειδή αρνήθηκε να παραλάβει την "κάρτα του πολίτη"
  http://antiparakmi.blogspot.com/2010/10/blog-post_22.html

  Βαρουφάκης: "Θα φέρουμε την Κάρτα του Πολίτη"
  https://www.youtube.com/watch?v=e5ApQbald6c

  Ο εφευρέτης του BARCODE 666:
  http://en.wikipedia.org/wiki/George_J._Laurer

  Δειτε τα σχόλια εναντίον της κάρτας πολίτη:
  http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559

 3. Ανώνυμος says:

  Περναμε σε μια αλλη εποχη[τρομαρα μας].Καταργηθηκε ο κανονας του χρυσου στην εκδοση του νομισματος και δια της τοκοφοριας του κεφαλαιου που γιγαντωθηκε με τον υπερμετρο δανεισμο μεγαλωσε τοσο πολυ το παγκοσμιο ΚΕΦΑΛΑΙΟ που αν μετατραπει ολο σε χαρτακια δεν ειναι ευκολα διαχειρησιμο.Ηρθε η ωρα να μετατραπουν τα χαρτακια σε εναν αριθμο αποθηκευμενο σε ενα κομπιουτερ…….Μεταφερονται ,αποθηκευονται,φυλασσονται,δημιουργουνται,χωρις κοστος και το κυριωτερο κρυφιως….Φυσικα η συνηθης δικαιολογια [φορολογια]δεν ειναι η πραγματικη…Γιατι να κυνηγας την φοροδιαφυγη οταν μπορεις να δημιουργησεις οσο χρημα θελεις??????Ο σκοπος ειναι ενας……Ο ΕΛΕΓΧΟΣ….και Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ….

 4. Ανώνυμος says:

  Επισης αποφευγεται και ο κινδυνος να παρουν τις καταθεσεις τους απο τις τραπεζες ολοι μαζι και να καταρευσει το συστημα…..

 5. Ανώνυμος says:

  Με λίγα λόγια οι τράπεζες θα είναι οι αστυνομικές αρχές, οι τράπεζες θα διαχειρίζονται τον κάθε πολίτη σαν ένα αναλώσιμο ζόμπυ που θα του επιβάλουν πόσα θα ξοδέψει και με ποιο τρόπο, οι τράπεζες αντικαθιστούν τις υπηρεσίες πληροφοριών, οι τράπεζες θα είναι (και ήδη είναι) ο εντεταλμένος πράκτορας της δικαιοσύνης αφού αυτές θα δίνουν τις εντολές για τις όποιες υποψίες για οποιονδήποτε αυτές υποπτεύονται, οι τράπεζες θα είναι οι γενικοί διαχειριστές της ζωής μας και τα αφεντικά ιδιοκτήτες των τραπεζών θα είναι οι διοικητές κάτω από τους άρχοντες δαίμονες που οδηγούν τα προβατάκια για τις μεγάλες σιωνιστικές τελετές προς σφαγή, όποτε αυτά τα τέρατα πεινάνε! Λέω να τα λυσσάξουμε στην πείνα και ψόφο προβάλοντας αντίσταση στα σκουπίδια που μας προσφέρουν, εσείς τι λέτε; Βασίλης Μυρμιδόνας

 6. Ανώνυμος says:

  Συμφωνώ 100% με το άρθρο και συνιστώ σε αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τα γραμμένα, να μην κάνουν άσχετη κρητική. Ζω στην Ελλάδα και στον Καναδά και βλέπω πως το σύστημα (ιδίως στο περιβάλλον του Καναδά) χωρίς μετρητά μπορεί να προχωρήσει σιγά σιγά σε ασφυκτικό επίπεδο.
  1) Οταν έχεις ρευστό χρήμα στα χέρια σου, σε περίπτωση «κουρέματος» ή κατάσχεσης, το κράτος δεν μπορεί να στα πάρει. Αν όμως είναι εικονικά (ένας αριθμός σε μια τράπεζα), δεν ορίζεις τίποτα!
  2) Οταν τα λεφτά σου είναι στην τράπεζα, δεν μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί ένα bank run καθώς το σύστημα έχει τον απόλυτο έλεγχο.
  3) Χωρίς ρευστά, μέχρι να πάρεις εσύ λεφτά από τρίτους στα χέρια σου περνάνε από διάφορα «φίλτρα» δηλαδή: αν χρωστάς στο κράτος, σε άλλον φορέα, σε υπηρεσίες, στην τράπεζα κλπ.
  4) Σε «προχωρημένα» κράτη!! χρεώνεσαι κάθε μήνα από την τράπεζα το service fee επειδή σου κάνουν την χάρη και σου δίνουν τραπεζικό λογαριασμό. Το τυπικό ποσόν χρέωσης κάθε λογαριασμού είναι 3-12 δολάρια τον μήνα, ανάλογα με τις κινήσεις που έχει ο λογαριασμός σου. Αν λοιπόν είναι αναγκαστικό να έχεις τραπεζ. λογαριασμό (γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πληρωθείς από κανένα!!!), τότε πληρώνεις τις τράπεζες εφ όρου ζωής.
  5) Σαν επιχειρηματίας είδα αυτό το cash-less σύστημα στον Καναδά να εξαπλώνεται πριν από λίγα χρόνια και όλοι το υιοθετήσαμε λόγω εξυπηρέτησης. Μετά που στέριωσε καλά όμως και όλο το καταναλωτικό κοινό το απαιτούσε πλέον, άρχισαν και συνεχώς ανέβαζαν τα service fees από τους καταστηματάρχες μέχρι που έφτασαν σε σημείο να πέρνουν ένα μεγάλο ποσόν από τις πωλήσεις της κάθε εταιρείας για το convenience που τους προσφέρουν! Βάλε τώρα και ορισμένα επί πλέον προγράμματα όπως το air miles που αν δεν συμμετέχεις σαν επιχειρηματίας, πολλοί δεν αγοράζουν από εσένα γιατί δεν παίρνουν αυτά τα points. Για να συμμετέχεις σε τέτοια προγράμματα σαν επιχείρηση, απορροφάς ένα μέρος του κόστους του προγράμματος. Τελικά δουλεύεις μόνο και μόνο για να βγάζουν χρήματα οι μεγαλο-εταιρείες που έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ηλεκτρονηκού χρήματος.
  Το αποτέλεσμα;
  Μπορεί σε κάποιο στάδιο να έχεις ή να αποκτήσεις μια άλφα περιουσία σε ρευστό. Αν δεν μπορείς να το πάρεις στα χέρια σου και να το κάνεις ότι θέλεις, τότε στην ουσία δεν έχεις αυτά που νομίζεις. Σε μία οικονομική κρίση, η «ηλετρονική» περιουσία σου είναι αυτή που εκτίθεται άμεσα. Βλέπε πρόσφατα στην Ελβετία που άρχισαν και φορολογούν τις καταθέσεις του καθενός (ως αρνητικό επιτόκιο) και δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις μεγάλα ποσά από τον λογαριασμό σου για το καλό της χώρας!!!
  Αν ένα κράτος λειτουργεί μόνο με ηλεκτρονικό χρήμα, τότε τα ποσά που χάνει η κάθε επιχείρηση (και στην συνέχεια ο πελάτης!!!) μόνο και μόνο για να εισπράξει τα χρήματά της από τις πωλήσεις, δεν ορίζεται καθόλου από τον επιχειρηματικό τομέα και συνεχώς αυξάνεται.
  Και, με απλά μαθηματικά αν σε ένα κράτος σαν τον Καναδά που έχει πληθισμό 35 εκκατομμύρια, πες 70% των πολιτών χρειάζονται να έχουν «τουλάχιστον» ένα τραπεζικό λογαριασμό πες μόνο με $5 τον μήνα (άσε αυτούς με 2-3 λογαριασμούς και τις εταιρείες που πληρώνουν πολύ περισσότερα), τότε το τραπεζικό σύστημα μαζεύει (θέλεις-δεν-θέλεις), $122 εκατομμύρια δολάρια ΤΟΝ ΜΗΝΑ από τους απλούς πολίτες επειδή ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ δίνοντάς μας το δικαίωμα να έχουμε τραπεζ. λογαριασμό (γιατί χωρίς λογαριασμό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα – ούτε να πληρωθείς, ούτε να πληρώσεις).
  Αυτά! Όσο πιο απλά μπορώ τα τα γράψω

 7. Ανώνυμος says:

  ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ…ΑΠΟΦΑΣΗΣΑ ΝΑ ΤΑ ΧΕΣΩ (ετσι κι αλλιως δεν εχω μια )

  ΕΧΩ ΚΟΤΤΕΣ ,ΑΥΓΑ , ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ , ΑΜΠΕΛΙ , ΠΗΓΑΔΙ , ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ , ΚΑΤΣΙΚΑ , ΑΛΛΟΓΟ , ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ , ΛΕΜΟΝΙΕΣ , ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ κλπ !!!!

  ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ … 'Η ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ !! ΘΑ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΤΑΜ – ΤΑΜ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΠΝΟΥ , ΜΟΡΣ ξερω ,ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ…ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΖΑΝΗ !!!!( γεια σου Γιαννη .. Πες κατι αν συμφωνεις )

  • Ανώνυμος says:

   ΟΣΟ ΚΑΚΡΙΝΙΚΟΣ ΑΤΟΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΦΟΔΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΖΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΧ Ή ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΙΤΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ…
   ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΕ ΞΕΤΡΥΠΩΣΟΥΝ ΣΑΝ ΑΡΟΥΡΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ…ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΤΟΜΙΣΤΕΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΕΣ…

  • Ανώνυμος says:

   Ενω , 7: 32 , αν εχω την καρτα και ειμαι μερος του συστηματος..θα παψω να ειμαι καρκινικος ;;; Και θα ειμαι γαλλοπουλο που θα το πηγαινουν για σφαξιμο οποτε θελουν αυτοι..,χωρις καν να ψαξουν να με βρουν !! Τουλαχιστον μεχρι να με βρουν..θα εχω βοηθησει και κανα αλλον με φαγητο (αυτο μονο θα μπορω να του προσφερω )..!! Θα προτιμησω να ειμαι "καρκινικος"..!!!! και να βοηθαω ,παρα σε εκτροφειο της στοας και των τραπεζικων σταβλων της και να περιμενω την εγκριση της για να παω για κατουρημα… !!
   Τωρα για το αν χωρις την καρτα παψω να ειμαι Ελληνας.. 'η γινομαι εμποδιο στο να μην πολεμησω για την χωρα μου…ειλικρινα δεν το καταλαβαινω !!
   Ευχαριστω παντως που μου εγγραψες την αποψη σου !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *