ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Eτοιμάζει Στρατιωτική επέμβαση η Τουρκία στη Κύπρο …ή απειλές κατ΄εντολή ;

· Κατοχικά Νέα

Για επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο κάνει ο λόγο ο Ταλάτ αν και εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για απειλές κατ΄εντολή !
Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στην Κύπρο.

«Από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει αυτό, λόγω του εντοπισμού υδρογονανθράκων», δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή».

Ο Ταλάτ χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. Επίσης, είπε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.

Ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, έχοντας αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, δήλωσε πως «δεν είναι σωστό να τεστάρετε τη στάση της Τουρκίας», ενώ είπε πως ο Κασουλίδης «ανάβει φωτιές με τις δηλώσεις του».

Πέρα από τα «πυρά» κατά Χριστόφια, καταφέρθηκε παράλληλα κατά του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και των «υποτιθέμενων» οικολόγων, όπως απεκάλεσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, επιρρίπτοντας τους ευθύνες για τη μη επίτευξη λύσης. Επίσης, ο Ταλάτ ανέφερε πως η οικονομική κρίση που μαστίζει την Κυπριακή Δημοκρατία επηρέασε αρνητικά και τα Κατεχόμενα.

www.veteranos.gr

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ελλάδα: Η ανεργία υποχώρησε στο 7,9% τον Ιούλιο – Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008Business

Πακέτο 2,2 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση: Οι φοροελαφρύνσεις, τα επιδόματα και ο κατώτατος μισθός των 1.000 ευρώ

Μαχητικό αεροσκάφος σε πτήση - εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Συνετρίβη ελληνικό F-4 Phantom σε αεροπορική επίδειξη – Νεκροί οι δύο χειριστές

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

2 απαντήσεις στο “Eτοιμάζει Στρατιωτική επέμβαση η Τουρκία στη Κύπρο …ή απειλές κατ΄εντολή ;”

  1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ, ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    Νικολας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά