in

θυμοςθυμος

Τα ψέμματα τελείωσαν! Να επέμβει εισαγγελέας – Συνεργειο ΜΚΟ βιντεοσκοπεί σκηνές με “δυστυχισμένους πρόσφυγες”

Χτεσινή φωτογραφία 2/6, παραλία Παναγιούδας στην Λέσβο…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Συνεργειο ΜΚΟ βιντεοσκοπεί σκηνές με “δυστυχισμένους πρόσφυγες”, που δήθεν…πνίγονται με τα ρούχα μεσα στη θάλασσα!

Πιάστηκαν “στα πράσα” να εμπαίζουν την νοημοσύνη μας! Αγνωστες ΜΚΟ οι οποίες δρουν ανενόχλητες εις βάρος του Εθνικού μας συμφέροντος, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πακτωλό χρημάτων για στήνουν βίντεο με θαλασσοπνιγμένους στην Λέσβο!

Στημένα (;) γυρίσματα – Κανένας έλεγχος από την αστυνομία στις μετακινήσεις από το ΚΥΤ – Άθλιες συνθήκες

του Στρατή Σαμιώτη *

Σε ομάδες των 10 και 20 ατόμων συνέχιζαν να κινούνται το Σαββατοκύριακο από και προς το Κέντρο Μεταναστών της Μόριας οι πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τους περιορισμούς που συνεχίζουν να υφίστανται τυπικά μέχρι τις 7 Ιουνίου στην κίνηση των αλλοδαπών λόγω του κορονοϊού και των κινδύνων που πολλαπλασιάζονται για τους κρατούμενους τέτοιων δομών, καθώς εκτός από το συνωστισμό υπάρχουν και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η έλλειψη ακόμα και στοιχειωδών συνθηκών ατομικής υγιεινής.
Ποιος νόμος;

Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η ΜΗ εφαρμογή της απαγόρευσης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των παραγόντων και των κατοίκων της Παναγιούδας, οι οποίοι – όπως έγραψαν στο χθεσινό τους φύλλο τα «Νέα της Λέσβου» -απευθύνθηκαν διαμαρτυόμενοι στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, τον Περιφερειάρχη, το Λιμενάρχη Μυτιλήνης και τον υποστράτηγο της περιφερειακής Αστυνομίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου έχει την κύρια ευθύνη για την αποτροπή της εξόδου των μεταναστών για ασήμαντους λόγους από την περιοχή του ΚΥΤ Μόριας. Πάντως οι κάτοικοι και οι φορείς της Παναγιούδας ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα τους που θα είναι η ενημέρωση του Εισαγγελέα Μυτιλήνης, ενώ ήδη ασκούνται πιέσεις στους πολιτικούς φορείς του τόπου για να δοθεί παράταση στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των αλλοδα- πών και μετά τις 7 Ιουνίου, αν και παρά τις απαγορεύσεις οι αλλοδαποί κυκλοφορούν ανενόχλητοι!!
– Advertisement –

Παρά τη διαμαρτυρία των φορέων και των κατοίκων της Παναγιούδας το Σαββατοκύριακο πέρασε στην ευρύτερη περιοχή σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με τους μετανάστες σε μεγάλες ομάδες συνωστισμένοι να πηγαινοέρχονται από και προς τη Μόρια (ΚΥΤ).

Αξίζει μάλιστα να τονιστεί πως η κίνηση των αλλοδαπών που έκαναν ανενόχλητοι το μπάνιο τους στην παραλιακή περιοχή της Παναγιούδας (και μάλιστα σε σημείο όπου απαγορεύεται η κολύμβηση λόγω της ρύπανσης) ήταν και προκλητική, καθώς μέσα στη θάλασσα μαζί τους είχε μπει και τηλεοπτικό συνεργείο (ή μέλη ΜΚΟ) και τους έπαιρνε συνεντεύξεις.

Ωστόσο αν προσέξει κανείς τη φωτογραφία, οι αλλοδαποί είναι με τα ρούχα μέσα στη θάλασσα και δείχνουν μπροστά στην κάμερα να δυσφορούν! Να υποθέσουμε, άραγε, πως πρόκειται για στημένα γυρίσματα που δείχνουν δήθεν δράμα την ώρα που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου;

Τα «Νέα της Λέσβου» κάνοντας ρεπορτάζ το Σαββατοκύριακο στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο σημείο και μάλιστα στην προσπάθειά μας να φωτογραφίσουμε τα… γυρίσματα που έκανε η κάμερα δεχθήκαμε την έντονη διαμαρτυρία αλλοδαπών, οι οποίοι με έντονο ύφος μας κάλεσαν να εγκαταλείψουμε το σημείο!!

Την ίδια ώρα από και προς τη Μόρια ανεβοκατέβαιναν ανενόχλητοι κατά δεκάδες χωρίς να γίνεται κάποιος έλεγχος από τους αστυνομικούς για τους λόγους της εξόδου τους, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε! Όλα αυτά ενώ σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του Κέντρου Μεταναστών της Μόριας, το οποίο σταδιακά καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις, (δηλαδή οι σκηνές επεκτείνονται), οι υγειονομικές συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από άθλιες, η δυσοσμία και η δυσφορία που αισθάνεται κανείς διερχόμενος δεν περιγράφονται, ενώ τα σκουπίδια στοιβάζονται ακόμα και πάνω στον κεντρικό (περιφερειακό) δρόμο.

Πάντως όσο η Μόρια και η Λέσβος βουλιάζουν κάτω από το βάρος του μεταναστευτικού με μια μεγάλη πολιτεία, «το Κράτος» της Μόριας στο οποίο δεν ισχύουν οι ίδιοι νόμοι που ισχύουν για όλους τους άλλους πολίτες της Λέσβου, εκεί που κλέβουν, σφάζουν και πουλούν πρόβατα και άλλα είδη στο δρόμο, εκεί που ο κάθε αλλοδαπός καρατομεί όποιο ελαιόδεντρο θέλει, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όχι μόνο ζουν και βασιλεύουν, αλλά έχουν βρει και νέο αντικείμενο λόγω της πανδημίας, στήνοντας κιόσκια κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου στα οποία σε πρόχειρα πλαστικά δοχεία με βρυσάκια όποιος αλλοδαπός επιθυμεί μπορεί να πλύνει τα χέρια του!

* από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

ellinotourkika.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
  1. O EIΣΑΓΓΕΛΕΥΣ; ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΟΝΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ TO KAKO [ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣKETAI “ANTE PORTAS”- ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ];;;
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ.
    ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο “ΠΟΙΗΤΗΣ” ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΧΡΥΣΟΠΟΙΚΙΛΤΕΣ ΜΙΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ. [ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΤΡΕΣ… ΚΑΙ ΜΗΤΡΕΣ]
    Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΣΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΣΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ. ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΛΕΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ.

  2. Δεν ιδρώνει το αυτί τους.! Όλες αυτές οι ΜΚΟ έχουν επιτελεία από δικηγόρους για να τους υποστηρίζουν. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να τα βάλεις μαζί τους χωρίς γνωριμίες και μεγάλη οικονομική ευχέρεια.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Το ΒΙΝΤΕΟ που έδειξε ο Ντ.Τραμπ – Κρίσιμες ώρες στις ΗΠΑ για όλον τον πλανήτη

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ.ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ…,ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΕΝ ΜΕΡΗ ΤΗ ΝΕΜΕΣΙΣ.