Ακόμη ένα βήμα για την παγκοσμιοποίηση;

Υπουργείο Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητά ο Τρισέ.

Τη δημιουργία Υπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης ζητά ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ.
Η κρίση χρέους στην Ευρώπη και η αντεγκλίσεις μεταξύ ΕΚΤ – Ε.Ε. για τον τρόπο αντιμετώπισης – κυρίως – του ελληνικού ζητήματος, ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων και αυτή την πρόταση.

Εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι η κεντρική διοίκηση της Ευρωζώνης δεν έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για να ….
μπορέσει να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και όχι μόνο.
«Όχι κατ’ ανάγκη ένα υπουργείο που θα διαχειρίζεται τον μεγάλο κοινοτικό προϋπολογισμό. Αλλά ένα υπουργείο Οικονομικών που θα έχει υπό την ευθύνη του τουλάχιστον τρία σημεία: το πρώτο είναι η εποπτεία της δημοσιονομικής πολιτικής και της πολιτικής ανταγωνιστικότητας. Το δεύτερο είναι όλες οι τυπικές ευθύνες των εκτελεστικών οργάνων ως προς τον ενοποιημένο χρηματοοικονομικό κλάδο. Το τρίτο είναι η αντιπροσώπευση της ένωσης στους διεθνείς οργανισμούς».
Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί αναλυτές έχουν καταλήξει στο ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι τέτοια που θα πρέπει είτε να κινηθεί στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σύγκλισης ή στην κατεύθυνση της διάσπασης της ΟΝΕ. Ο κ. Trichet φαίνεται λοιπόν, πως τάσσεται υπέρ της πρώτης επιλογής.
«Βάσει αυτής της νέας αντίληψης, θα ήταν εφικτό και σε ορισμένες περιπτώσεις επιβεβλημένο, σε αυτό το δεύτερο στάδιο για τις ευρωπαϊκές αρχές – κυρίως το Συμβούλιο στην βάση μίας πρότασης από την Κομισιόν και σε συνεργασία με την ΕΚΤ- να πάρουν αποφάσεις για την εν λόγω χώρα. Ένας τρόπος θα ήταν να αποκτήσουν οι ευρωπαϊκές αρχές το δικαίωμα βέτο σε ορισμένες αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής. Αυτό θα συμπεριλάμβανε τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες και στοιχεία ουσιαστικά για την ανταγωνιστικότητα της χώρας»

Olympia.gr

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *