ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Aύξηση 48% στα αιτήματα Ελλήνων πολιτών για άδεια οπλοφορίας

· Κατοχικά Νέα

Η αύξηση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας έχει οδηγήσει το 2012 σε αύξηση που φτάνει το 48% στα αιτήματα για άδεια οπλοφορίας για την ατομική ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με το 2008.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και κατατέθηκαν στη Βουλή σε απάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο έγγραφο της απάντησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια φαίνεται ότι οι αιτήσεις για άδειες οπλοφορίας ήταν το 2008 μόνο 1.770 ενώ τους πρώτους μήνες του 2012 έφτασαν τις 2.624.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης ότι ως τον Νοέμβριο του 2012 από τα αιτήματα που υποβλήθηκαν συνολικά ικανοποιήθηκαν τα 1.908. Ας σημειωθεί ότι στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να μάθουν αν η αύξηση των αιτήσεων για άδειες οπλοφορίας συνδέεται με τη δράση ακροδεξιών ομάδων.

Στο ερώτημα αυτό ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι το θέμα παρακολουθείται και διενεργείται συνεχής έρευνα σχετικά με την ύπαρξη τέτοιων ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία τροφίμων, όχι η συγκεκριμένη ανακληθείσα συσκευασίαΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση κατεψυγμένων μπιφτεκιών κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας – Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Ενδεικτική φωτογραφία της πόλης, όχι από το περιστατικό της 17χρονηςΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Νεκρή 17χρονη μετά από πτώση από γέφυρα – Σε εξέλιξη η έρευνα των αρχών

ΚΑΤΟΧΙΚΑ

Ραγδαῖες προετοιμασίες γιά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *