96 χρόνια μετά η αναβίωση της καραντίνας…

96 χρόνια μετά η αναβίωση της καραντίνας…

Τελευταία φορά που η ανθρωπότητα αναγκάσθηκε να δημιουργήσει «υγειονομικές ζώνες» δηλαδή καραντίνες, όπως έμειναν στην νεότερη ιστορία, ήταν το 1918, σε μια προσπάθεια να περιορισθεί ο τύφος, η μάστιγα της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα.


Σήμερα οι υποσαχάριες χώρα βρίσκονται στην ίδια θέση, με την απειλή του Έμπολα να γίνεται κάθε ώρα που περνάει όλο και πιο ισχυρή κλέβονταν τις ζωές των εξαθλιωμένων κατοίκων των φτωχών χωρών της Δυτικής Αφρικής.

Την ίδια ώρα ύποπτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην Ευρώπη, ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση την Ινδίας η απομόνωση τριών ύποπτων κρουσμάτων.

Οι χώρες που έχουν σημειωθεί το περισσότερα κρούσματα σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού, έθεσαν μεγάλες περιοχές σε κατάσταση καραντίνας και ανέθεσαν το έργο της αποτροπής εισόδου – εξόδου στο στρατό, δημιουργώντας όμως με τον τρόπο αυτό ακόμα μεγαλύτερο εσωτερικό πρόβλημα, με βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την παροχή επαρκούς βοήθειας. Όπως είναι λογικό το πρόβλημα επιτείνεται λόγω των επισιτιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Έντονες διαμαρτυρίες όμως είχαμε και από τους ηγέτες των χωρών αυτών, όπου σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι η βοήθεια που τους έχει σταλεί από τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής, είναι «σταγόνα στον Ωκεανό».

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *