3.000 σεισμοί το λεπτό στην Ισλανδία. Σε συναγερμό οι αεροπορικές εταιρείες

«Η γη δεν σταματάει να κουνιέται»

Αυτή είναι η έκφραση των κατοίκων της Ισλανδίας που χρησιμοποιείται συνεχώς τις τελευταίες 24 ώρες.
οι σεισμοί των τελευταίων ωρών. Ενημέρωση μέχρι 15.15 ώρα Ελλάδος.

Ενώ υπήρξαν περίπου 30 ώρες σχετικής ησυχίας, το ηφαίστειο Bárðarbunga της Ισλανδίας άρχισε να δείχνει τα δόντια του. Τρεις χιλιάδες σεισμικές δονήσεις το λεπτό, οι περισσότερες κάτω από 1,8 ρίχτερ αλλά και μια τουλάχιστον δόνηση κοντά στα 5 ρίχτερ, την ημέρα είναι αρκετά στοιχεία για να θέσουν σε ετοιμότητα την τοπική κυβέρνηση αλλά και τη διεθνή αεροπλοΐα, αφού οι αεροδιάδρομοι που διέρχονται πάνω από την Ισλανδία είναι από τους πλέον χρησιμοποιούμενους.
Το ηφαίστειο έχει ήδη αρχίσει να βγάζει μικρές ποσότητες τέφρας.

Ακολουθεί ζωντανή εικόνα από το ηφαίστειο!!!

ΠΗΓΗ


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

2 thoughts on “3.000 σεισμοί το λεπτό στην Ισλανδία. Σε συναγερμό οι αεροπορικές εταιρείες

 1. Ανώνυμος says:

  Έχετε μείνει πίσω:

  Ισλανδία: Άρση της απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το ηφαίστειο

  Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 15:07

  Το Μπαρνταρμπούνγκα, ένα τεράστιο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, θεωρείται αρκετά επικίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις.

  Η Ισλανδία επιτρέπει και πάλι τις πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα, μετά την έκρηξη ενός γειτονικού ηφαιστείου που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και οδήγησε τις αρχές της χώρας να αυξήσουν στο «κόκκινο» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις.

  Το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας, που ελέγχει την ηφαιστειακή δραστηριότητα, ανέφερε ότι μείωσε στο «πορτοκαλί» το επίπεδο του συναγερμού. Μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού, ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδών.

  Το Μπαρνταρμπούνγκα, ένα τεράστιο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας, θεωρείται αρκετά επικίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Αυγούστου το επίπεδο του συναγερμού είχε αυξηθεί και πάλι στο «κόκκινο», καθώς οι επιστήμονες φοβήθηκαν ότι επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου, όμως μείωσαν το επίπεδο του συναγερμού ήδη από την επομένη.

  Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *