Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

19 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε εκκλησία της Νιγηρίας. «Ή θα ακολουθήσουν τη ‘σωστή θρησκεία’ ή δεν θα υπάρξει ειρήνη για αυτούς»

· Κατοχικά Νέα

Ένοπλοι επιτέθηκαν στην εκκλησία Deeper Life church in Okene στην κεντρική πολιτεία της Νιγηρίας Kogi, σκοτώνοντας τουλάχιστον 19 ανθρώπους, όπως δήλωσε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος την Τρίτη 7 Αυγούστου.
Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο πάστορας της εκκλησίας.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι υποψίες πέφτουν στην ομάδα φανατικών ισλαμιστών Boko Haram, η οποία έχει πραγματοποιήσει ανάλογες επιθέσεις σε εκκλησίες στο παρελθόν.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι οι επιτιθέμενοι κρατούσαν εξελιγμένα όπλα και πυροβόλησα “τυφλά” στα μέλη της εκκλησίας που είχαν συγκεντρωθεί για μελέτη της Βίβλου το βράδυ της Δευτέρας.
“Το αίμα κυλούσε μέσα από την εκκλησία καθώς τα σώματα σωριάζονταν θανάσιμα τραυματισμένα, είπε ένας μάρτυρας.
Σε ανάλογα γεγονότα στις 17 Ιουνίου, τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις εκκλησίες. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η ομάδα φανατικών ισλαμιστών Boko Haram.
“Ας μάθουν ότι τώρα είναι η ώρα για την εκδίκηση, με το θέλημα του Θεού”, είχε πει τότε η Boko Haram. “Από τώρα και στο εξής, είτε θα ακολουθήσουν τη σωστή θρησκεία ή δεν θα υπάρξει ειρήνη γι’ αυτούς.”

redskywarning

ΠΗΓΗ

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά