Διαφημίσεις

Δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα για το 2011, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή την ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού «Για το 2011, όχι απλώς δεν θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα, από αυτά που έχουν προβλεφθεί στο Μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε και αυτά τα ανακοινωμένα να είναι ακόμα πιο ελαφριά, για να βοηθήσει την προστασία του εισοδήματος του Έλληνα πολίτη».Ερωτηθείς αν το οικονομικό επιτελείο έχει καταλήξει στο πώς θα εξυπηρετηθούν οι στόχοι του μνημονίου για το 2011, εάν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και εάν θα υπάρξει εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι συζητούνται και προσδιορίζονται οι εναλλακτικές λύσεις. «Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα προκριθεί εκείνη η λύση που θα είναι ευνοϊκότερη για τους πολίτες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τους αδύναμους, αλλά και όλους τους πολίτες», ανέφερε. 

Δημοσιονομικό νοικοκύρεμα 

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι γίνεται πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης ότι ο περυσινός προϋπολογισμός για το 2010 θα ήταν ο τελευταίος που θα γινόταν με βάση το μέχρι σήμερα μοντέλο. Συγκεκριμένα,  είπε ότι η κυβέρνηση για πρώτη φορά συντάσσει προϋπολογισμό με βάση πραγματικά στοιχεία και διαφορετικό μοντέλο, ώστε να μπει τάξη στα δημοσιονομικά της χώρας, να υπάρχουν λεπτομερείς εκθέσεις στοιχείων κάθε τρίμηνο, η Βουλή να ελέγχει όλα τα στοιχεία για τους φορείς του Δημοσίου και να υπάρχει τριμελής επιτροπή σε κάθε υπουργείο που θα παρακολουθεί όλα τα στοιχεία της υλοποίησης του προϋπολογισμού. «Βάζουμε τέρμα στη χαλαρότητα των δημοσιονομικών ώστε να έχουμε ένα δημοσιονομικό περιβάλλον, που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά κυρίως που θα έχει και προβολή προς το μέλλον», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

«Οξυγόνο» οι διαφωνίες
Αναφορικά με τη «δυσαρέσκεια» που εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την περαίωση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση τους θεωρεί και τους αντιμετωπίζει ως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες και πρόσθεσε ότι αυτές οι συζητήσεις είναι το «οξυγόνο» της πολιτικής ζωής.
Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου και σημείωσε ότι «οι βουλευτές εκφράστηκαν όπως έπρεπε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κι εμείς αυτή την έκφραση τη σεβόμαστε και την παροτρύνουμε κιόλας».
Ο κ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «η περαίωση που προωθούμε εμείς και θα ψηφίσουμε δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, δεν επιτείνει τη φορολογική σαρθρότητα» και σημείωσε ότι με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται δεν θα υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα για να υπάρξει ξανά περαίωση.
«Αυτονόητη η ζημία του δημοσίου από το Βατοπέδι»
Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων για τις νέες εκτιμήσεις που παρήγγειλε η προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως «αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο» και επισήμανε ότι οι επιτροπές αποφασίζουν κατά τη θεώρηση και τη βούλησή τους, εκτιμώντας ότι θα ήθελαν ακριβή προσδιορισμό της ζημίας.
Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στη ΝΔ, «απορώντας» πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια «φυγομαχίας» να ανακαλύψει αυτό το καινούριο «εύρημα» ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου.
Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για πολλαπλές μεταβιβάσεις μεγάλων εκτάσεων και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» σε οφ σορ εταιρείες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το λόγο, τονίζοντας ότι «είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ».
Η στάση των μεταφορέων
«Η κυβέρνηση έδειξε ότι διαθέτει την πολιτική βούληση για να προχωρήσει αυτό το πολύ μεγάλο θέμα. Είναι πλέον νόμος του κράτους και φυσικά η αγορά και λειτουργεί και θα λειτουργήσει καλύτερα», τόνισε ο κ. Πεταλωτής για τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κρατά μια ισορροπία για το δημόσιο συμφέρον».
Πρόσθεσε δε ότι ο νόμος για την περαίωση περιλαμβάνει και τους μεταφορείς και ότι και οι άλλες ελαφρύνσεις δόθηκαν υπέρ των μεταφορέων με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τη δουλειά που πρέπει.
Σχετικά με αναφορά του προέδρου των επιμελητηρίων ότι ενδεχομένως να υπάρξουν αγωγές εναντίον των μεταφορέων, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι καθένας μπορεί να κάνει αγωγές και καταγγελίες, όταν δεν εξυπηρετείται από τα φορτηγά ΔΧ.
«Αντί αυτή τη στιγμή να δείξει στοιχειώδη υπευθυνότητα, ο κ. Σαμαράς έρχεται να ανατρέψει τα αυτονόητα», ανέφερε ο κ. Πεταλωτής σχολιάζοντας την πρόταση του αρχηγού της ΝΔ για αύξηση της μεταβατικής περιόδου των μεταφορέων της τριετία, υπενθυμίζοντας ότι η ΝΔ ψήφισε αυτό το νόμο και τώρα λέει να αλλάξει.
Δημοσκόπηση
«Εμείς δεν πορευόμαστε με βάση τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο κ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει τις “αποδόσεις” που κατέγραψε χτεσινή δημοσκόπηση της GPO για τους υποψήφιους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στους τρεις μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
Παράλληλα, υπεραμύνθηκε των επιλογών που έγιναν και εκτίμησε ότι θα υπάρχει αίσιο τέλος στην εκλογική αναμέτρηση.

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *