Διαφημίσεις

Αφορά στην ηλεκτρονική παρακολούθηση κατάδικων και υπόδικων

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων, το λεγόμενο «βραχιολάκι».

Στο επίκεντρο των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της ΕΕ.

ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι η μη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας είναι η αιτία που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και δεν δηλώνουν παρών, όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.

Από το ΠΑΣΟΚ, τόσο η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη όσο και ο κοινοβουλευτικούς του εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλος, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων καθώς, όπως τόνισαν, προκαλεί σύγχυση η διαφορετική διατύπωση που υπάρχει στο άρθρο, σε σχέση με την αιτιολογική έκθεση.

Διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις επί της τροπολογίας που θα αποτρέπουν, όπως είπαν, παρερμηνείες του νόμου για ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, ζήτησαν επίσης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε, ότι καμία βάση δεν έχουν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη επί της ουσίας οπότε και θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.

tovima



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Διαφημίσεις
Με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγκρίθηκε νωρίτερα επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις κάμερες. «Κατά», αντίθετα, ψήφισαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, υποστηρίζοντας ότι με τη ψήφιση του θα…
περισταλούν δραστικά ατομικά δικαιώματα.

«Υπάρχει θέμα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και αυτό αποσκοπούμε να υπηρετήσουμε. Το βασικό μας ενδιαφέρον είναι να μην κάμπτονται τα ατομικά δικαιώματα. Πρέπει όμως να θέσουμε και όρια στοιχειώδους ασφάλειας του πολίτη» ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Δiκαιοσύνης πάνω στο θέμα ο οποίος υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης συμφώνησε επίσης με επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν μπορεί από μόνα τους να είναι αποδεικτικό υλικό, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην άσκηση ποινικών ευθυνών.
Από την πλευρά της ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις επιβεβλημένες, επισημαίνοντας ότι όλοι θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία χωρίς κάμερες ωστόσο, όπως είπε, η πραγματικότητα άλλα ορίζει.
Για «Big Brother» έκανε, εξάλλου, λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, ενώ αποφάσεις που γίνονται υπό το κράτος  «αντιτρομοκρατικής αγωνίας» μίλησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.
Την αντίθεση του εξέφρασε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένας πολίτης θα βιντεοσκοπείται πάνω από 80 φορές από τη στιγμή που θα βγαίνει από το σπίτι του», ενώ σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.www.greek-radar.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»”
  1. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ….ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ…ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ..

    εχουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ αυτος ο αφυσικος δεσμος της ΣΑΜΑΡΑΣ & ΒΕΝΙΤΖΕΛΟΣ Α.Ε. …..ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΔΟΞΑ

    ετοιμαστε τους ομως και το κατηγορητηριο τους για τις ποινικες ευθυνες τους για να μην μας ξεφυγουν μετα οταν θα σερνονται οπως σερνουν εμας τωρα

    μην εχετε εμπιστοσυνη στον νεοπασοκο σφυριζα στηριξτε ομως την ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ εχει αντρικεια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κορμοστασια

    προσεχετε την νεκρανασταση του ΚαρατζαΦΕΡΤΑ ψαχνουν παλι τον τριτο …ωλο για το οργιο που ετοιμαζουν για να αποτελειωσουν ΕΜΑΣ τους αδυναμους Πολιτες για να στρογγυλοκατσουν στις καρεκλες τους

    θα υπαρξουν και αλλες εξελιξεις που θα τους εκθεσουν και θα τους σπρωξουν ως ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ στην ημερομηνια ληξεως τους

    ΜΗΝ πληρωνετε την δοση πουθενα πετατε τους κανα εικοσαρικο

    και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ

    το τελος τους προδιαγραφηκε και
    θα το προλαβουμε ΕΜΕΙΣ: οι απλοι ,οι αδυναμοι, οι αναλωσιμοι,

    Ε Μ Ε Ι Σ … οχι αυτοι !!!

  2. 2.32
    ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!!!

  3. αντι οι κομμουνιστες να ειναι οι ΠΡΩΤΟΙ που θα πρεπει να υποστηριξουν τους χρυσαυγητες γιαυτες τις παρανομιες που υφιστανται απο το δικτατορικο καθεστως της παρανομης κυβερνησης

    ενθυμουμενοι τι περασαν και αυτοι οταν ηταν στο στοχαστρο της "δεξιας" αυτην την στιγμη δυστυχως ερχονται να παιξουν τον ρολο του χωροφυλακα στις παρανομες διωξεις αιρετων αντιπροσωπων του ΛΑΟΥ υποστηριζοντας την "επαρατη δεξα"

    ποσο γρηγωρα ειναι απωλεσμενη η μνημη τους αλλα και ποσο ευκολα ξαναερχονται τα δεινα που περασαν σε αυτους που χανουν τοσο ευκολα το μαθημα τους….

    μετα τους χρυσαυγητες ερχεται η ωρα του Πανου του Ανεξαρτητου και σε λιγο το μισο σφυριζα ….αμφιβαλλεται συντροφια κομμουνες οτι θα ερθει και η δικη σας ωρα …ξανα (ΞΑΝΑ) !!!

    με τις υγιες σας…..σας το ευχομαι !!! μοναχα η ΖΩΗ η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ πηρε χαμπαρι και αποστασιοποιηθηκε απο την υποστηριξη των σχεδιων της παρανομης κυβερνησης των ωλετηρων (νουδου/πολαν/πασοκ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek