Διαφημίσεις

Μετανάστες από το Μπανγκλαντές επιτέθηκαν και λήστεψαν ομοεθνή τους, που διατηρούσε κατάστημα ψιλικών. Συμπλοκή σημειώθηκε και μεταξύ Αλβανών.

Δύο ακόμα αιματηρά επεισόδια, μία ληστεία και μία συμπλοκή σημειώθηκαν χτες τα ξημερώματα στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, που έχει εξελιχτεί στην πιο επικίνδυνη ζώνη της πρωτεύουσας. Διαβάστε περισσότερα

Η ληστεία σημειώθηκε σε κατάστημα ψιλικών, στην οδό Δεριγνύ 49-51, που ανήκει σε υπήκοο του Μπανγκλαντές, με δράστες τρεις ομοεθνείς του θύματος. Οι δύο εξ αυτών συνελήφθησαν λίγα λεπτά μετά τη ληστεία, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει με 20.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από το κατάστημα.
Οι δράστες απέσπασαν τα χρήματα με την απειλή μαχαιριών, ενώ τραυμάτισαν στο χέρι συγγενή του ιδιοκτήτη. Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε στην οδό Ολυμπίας 35 στην ίδια περιοχή, με δράστη και θύμα Αλβανούς. Υστερα από επεισόδιο μεταξύ τους, ο δράστης πέταξε από μπαλκόνι του σπιτιού του ψησταριά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον δεύτερο Αλβανό που βρισκόταν στον δρόμο.
Ο δράστης συνελήφθη, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ερυθρό Σταυρό.
Στο μπαλκόνι του δράστη η αστυνομία βρήκε μία καραμπίνα και φυσίγγια. Τα χτεσινά γεγονότα σημειώθηκαν πριν περάσει ένα 24ωρο από την επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον καταστήματος που ανήκει σε Αφγανό και μόλις δύο 24ωρα από την αιματηρή συμπλοκή με τρεις τραυματίες (δύο Ελληνες και έναν ανήλικο Αλβανό). Δράστες στην περίπτωση αυτή ήταν Αφγανοί, τρεις από τους οποίους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Μερικά 24ωρα πιο πριν είχε δεχτεί επίθεση ο Καντίρ Χουσεΐν, μέλος της οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου, ο οποίος είχε διακομιστεί σε νοσοκομείο. Η επίθεση εναντίον του αποδίδεται σε ομάδα ακροδεξιών από το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων.
? Την έντονη ανησυχία της για την αύξηση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες, εκφράζει η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, με αφορμή τις πρόσφατες συμπλοκές στον Αγ. Παντελεήμονα.
Η Υπατη Αρμοστεία επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διεξοδική διερεύνηση των περιστατικών και την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον. «Οι επιθέσεις κατά αλλοδαπών και οι συμπλοκές έχουν δημιουργήσει μια έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση, που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της περιοχής», επισημαίνει το όργανο του ΟΗΕ.
Τάκης Τερζής



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *