Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:56 - 17/09/2010

Χαμηλή δόση ασπιρίνης μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις


Η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης μπορεί ενδεχομένως να έχει προστατευτική επίδραση έναντι της εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, αν λαμβάνεται σε τακτική βάση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Διαβάστε περισσότερα

Αυτό ισχύει ακόμα και αν λαμβάνεται στη χαμηλότερη δυνατή δόση των 75 μιλιγκράμ καθημερινά, δείχνει έρευνα που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘Gut.’
Η προστατευτική δράση αρχίζει μετά από ένα χρόνο-στο γενικό πληθυσμό και όχι μόνο σε όσους θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, που προκαλεί τον θάνατο σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων τον χρόνο παγκοσμίως.
Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι η ασπιρίνη προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά καμία έρευνα δεν έχει καθορίσει την πιο αποτελεσματική δόση και τη διάρκειά της, δήλωσαν οι ερευνητές.
Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία περίπου 2.800 ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου καθώς και 3.000 υγιών ανθρώπων ίδιας ηλικίας, φύλου και τόπου κατοικίας.
Οι ασθενείς συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με τη συχνότητα κατανάλωσης τροφών και τον τρόπο ζωής. Στη συνέχεια οι ερευνητές παρακολούθησαν επιζώντες καρκίνου του εντέρου και ανθρώπους που εμφάνισαν τη νόσο, για διάστημα 5 ετών.
Όπως έδειξε η έρευνα, η καθημερινή λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης συνδεόταν με μείωση 22% του κινδύνου εμφάνισης της νόσου. Μετά από 5 χρόνια, η λήψη χαμηλής δόσης ασπιρίνης μείωσε τον κίνδυνο κατά 30%. Ωστόσο οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι η αύξηση της δόσης μπορεί να μην είναι απαραίτητα αναγκαία ή βοηθητική. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι 354 ασθενείς ή ποσοστό 15,5% με καρκίνο στο παχύ έντερο λάμβαναν χαμηλή δόση ασπιρίνης, σε σύγκριση με 526, ποσοστό 18% των ανθρώπων που δεν έπασχαν από τη νόσο. Ανακάλυψαν επίσης ότι η λήψη κάποιου μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου σε τακτική βάση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.
Η έρευνα υποδεικνύει επίσης ότι η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων πριν τη διάγνωση καρκίνου στο παχύ έντερο δεν επηρεάζει το χρόνο επιβίωσης από τη νόσο.
Οι ερευνητές καταλήγουν ότι η έρευνά τους είναι η πρώτη που δείχνει ωφέλιμη επίδραση έναντι του καρκίνου του παχέος εντέρου όταν λαμβάνεται ακόμα και η πιο χαμηλή δόση ασπιρίνης. Η επίδραση παρατηρείται από ένα χρόνο μετά την τακτική χρήση αλλά αυξάνει με τον καιρό, μέχρι 10 χρόνια.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*