06:19 - 25/10/2013

Φόβοι για μεγάλο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των γιγάντιων ψαριών

Διαφημίσεις

Οργιάζουν οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για επικείμενο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον εντοπισμό δεύτερου γιγάντιου ψαριού στην Καλιφόρνια
.

Το θρυλικό ψάρι – κουπί (oarfish), μήκους 4,3 μέτρων, εντοπίστηκε από δύτη στις ακτές της πόλης Oceanside. Πέντε ημέρες νωρίτερα είχε βρεθεί νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina άλλο ένα ψάρι – κουπί, μήκους 5,5 μέτρων.

Μετά τους περίεργους θανάτους τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά κάνοντας συνεχείς αναφορές στον αρχαίο ιαπωνικό μύθο που συνδέει τις εξαιρετικά σπάνιες εμφανίσεις του συγκεκριμένου ψαριού με σεισμούς.

Ακόμα και η ιστοσελίδα inhabitat.com αναφέρει πως σε όλες τις περιπτώσεις που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε δεύτερο νεκρό ψάρι κουπί, ακολούθησε σεισμός.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η ιστοσελίδα, το 2010 ένας Ιάπωνας ψαράς έπιασε δεκάδες γιγάντια ψάρια την ώρα που ο Εγκέλαδος, μεγέθους 8,8 της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε τη Χιλή, ενώ το 2011 είκοσι ψάρια ξεβράστηκαν πριν τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Επιστημονική εξήγηση στο φαινόμενο προσπάθησε να δώσει ο σεισμολόγος Kiyoshi Wadatsumi, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Japan Times ότι τα ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα ενεργά ρήγματα συγκριτικά με εκείνα που ζουν στην επιφάνεια.

«Αν συνέβαινε ένας γιγάντιος σεισμός κάτω από τη θάλασσα θα είχαν επηρεαστεί και άλλα ψάρια, όχι μόνο δυο ψάρια του συγκεκριμένου είδους», δήλωσε ο Δρ. HJ Walker, από το Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας Scripps, στην Καλιφόρνια.

Σε γενικότερο πλαίσιο οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί και αποφεύγουν να συνδέσουν τους θανάτους των δυο γιγάντιων ψαριών με οποιαδήποτε τεκτονική δραστηριότητα.

Δεν κρύβουν ωστόσο πως αδυνατούν να εξηγήσουν που οφείλεται το φαινόμενο.

Ειδικά μάλιστα σε ό,τι αφορά τον πρώτο ψάρι – κουπί που βρέθηκε νεκρό ανοιχτά του νησιού Catalina, οι επιστήμονες αναφέρουν πως έδειχνε υγιές, τρεφόταν καλά και δεν παρουσίαζε κανένα σημάδι ασθένειας.

Σε μια προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο οι ερευνητές διεξάγουν ακόμα και εξετάσεις για ραδιενέργεια για να εξακριβώσουν αν υπάρχει μόλυνση που να συνδέεται με το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το θρυλικό ψάρι κουπί φτάνει σε μήκος τα 15 μέτρα και ζει σε νερά βάθους 1.000 μέτρων σε τροπικές περιοχές.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 10/25/2013 @ 8:34 ΠΜ

    Δηλ. ο σεισμός στην Ιαπωνία δεν έγινε απο πυρηνική δοκιμή?? Το ένα συνομοσιολογικό σενάριο αντικρούει το άλλο όπως γίνεται συνήθως γιατί είναι καθαρά θέμα ανθρώπινης φαντασίας στο 80% των πριπτώσεων.

  2. Ανώνυμος 10/25/2013 @ 3:48 ΜΜ

    Φόβοι για μεγάλο σεισμό στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο των γιγάντιων ψαριών…Ο ΕΛΠΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΕΙΠΕ.

  3. Ανώνυμος 10/26/2013 @ 8:27 ΜΜ

    GOOGLE : YELLOWSTONE + DISASTER AREA

    GOOGLE : NEW MADRID + DISASTER AREA

    GOOGLE : "US NAVY MAP OF FUTURE AMERICA" !

  4. Ανώνυμος 10/26/2013 @ 8:54 ΜΜ

    YELLOWSTONE SUPERVOLCANO GETTING READY TO BLOW ITS CORK ?
    updated 9-23-13

    Researchers report the super-volcano underneath the state of Wyoming has been rising at a record rate since 2004.

    Its floor has gone up three inches per year for the last three years indicating the fastest rate since records began in 1923

    http://www.earthmountainview.com/yellowstone/yellowstone.htm

    THIS MAY BE IT!!!
    YOU'VE BEEN WARNED BEFORE!!!!
    ESA satellite reveals Yellowstone's deep secret
    Satellite images acquired by ESA's ERS-2 revealed the recently discovered changes in Yellowstone's caldera are the result of molten rock movement 15 kilometres below the Earth's surface, according to a recent study published in Nature.

    Using Synthetic Aperture Radar Interferometry, InSAR for short, Charles Wicks, Wayne Thatcher and other U.S. Geological Survey (USGS) scientists mapped the changes in the northern rim of the caldera, or crater, and discovered it had risen about 13 centimetres from 1997 to 2003.

    YELLOWSTONE EXPLOSION COMPARISONS

    Its worse than we are being told

  5. Ανώνυμος 10/26/2013 @ 8:59 ΜΜ

    http://hypotheticalvolcanoes.wikia.com/wiki/2015_Yellowstone_Eruption

    The 2015 Yellowstone Eruption was a VEI 7 eruption that occurred on January 21st, 2015.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*