ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Υεμένη: Στους 40 οι νεκροί της επίθεσης σε νοσοκομείο – Ανέλαβε την ευθύνη η αλ Κάιντα

· Κατοχικά Νέα

Υεμένη: Στους 40 οι νεκροί της επίθεσης σε νοσοκομείο – Ανέλαβε την ευθύνη η αλ Κάιντα

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε νοσοκομείο της Υεμένης στην επαρχία Μααρίμπ, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση από μέλη του σιιτικού μουσουλμανικού κινήματος Χούτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε κάνει λόγο για μόλις 15 νεκρούς.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα 50 άνθρωποι. Την ευθύνη ανέλαβαν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο ακόμα επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε επίσης η αλ-Κάιντα, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 5 Χούτι αντάρτες, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Αυτόπτες μάρτυρες στην επαρχία Μααρίμπ, βορειοανατολικά της Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι οδήγησαν το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αντάρτες Χούτι. Η Ανσάρ αλ-Σαρία, παρακλάδι της αλ-Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Η εφημερίδα Mareb Press, επιβεβαίωσε σε άρθρο της την επίθεση, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Ουδέν σχόλιο δεν έγινε από την πλευρά των Χούτι σχετικά με την επίθεση.

Οι άλλες δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα κοντά στη Σαναά, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης της Υεμένης. Εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ κατά κινούμενου οχήματος νότια της πρωτεύουσας σκοτώνοντας 5 αντάρτες Χούτι, σύμφωνα με άρθρο της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Al Masdar. Δύο ακόμη αντάρτες τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σαναά.

newsbomb.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διαστημικό τηλεσκόπιο στο Σύμπαν - Roman NASAΔΙΕΘΝΗ

Στις 30 Αυγούστου ανοίγει ένα νέο μάτι στο Σύμπαν: Το Roman της NASA θα φωτογραφίζει ουρανό 100 φορές μεγαλύτερο από το Hubble

Μεγάλο δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα - πετρελαιοφόρο ανοικτά της Σαουδικής ΑραβίαςΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ: Πετρελαιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες ανοικτά της Σαουδικής Αραβίας μετά από άγνωστο πλήγμα

Ισχυρή καταιγίδα σε αεροδρόμιο - τέσσερα αεροσκάφη ανατράπηκαν στο Φόρλι της ΙταλίαςΔΙΕΘΝΗ

ΒΙΝΤΕΟ: Άνεμοι 120 χλμ./ώρα πέταξαν αεροπλάνα σαν παιχνίδια στην Ιταλία – Τέσσερα ανατράπηκαν στο αεροδρόμιο του Φόρλι

11 απαντήσεις στο “Υεμένη: Στους 40 οι νεκροί της επίθεσης σε νοσοκομείο – Ανέλαβε την ευθύνη η αλ Κάιντα”

    • Και τι σημαινει αυτο ; οτι δεν την βρηκε ο εκπαιδευομενος; και μαλιστα με διαφορα ωρων!!!! Για κοιτα ποτε το δημοσιευσαμε !! Και κοιτα ταυτοχρονα ποσοι θα δουν και θα κατανοησουν οτι το ειχαμε πει πριν γινει!!! Καλως ηλθατε για μια ακομα φορα στην υπεροντοτητα πληροφοριας !!!

  1. η είδηση είναι δημοσιευμένη από τις 7 το πρωί αν κάνεις την αναγωγή σε GMT. 6 ώρες πριν την πρόβλεψη.

  2. Σπαταλαω ενεργεια σε λαθος στιγμη και αυτο με εξοργιζει … το συγκεκριμενο σιτε που μου λες ειναι απο αμερικη ..αρα 8 ωρες πισω …αν εκανε δημοσιευση στις 11.15 οπως λεει το γεγονος για ελλαδα εγινε 11 συν 8 …αρα απογευμα 7… αν θελεις να πεις για να πεισεις οτι το σιτε ειναι σε αλλη χωρα ..που δεν ειναι να σου πω ..οτι και εκει εχουμε διαφορα καποιες ωρς….αλλα οσες και ωρες να εχουμε χεστηκα γιατι εμεις δεν κοιταζουμε το ιντερνετ για τα θεματα πεδιου ακομα κια να ειχε γινει δηλαδη εμεις δεν το γνωριζαμε…ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΑ ΤΟΥς ΠΑΡΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ….ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΑ ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ….. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΑΛΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗΚΑΙ ΜΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΡΟΝΟ

    • Σου λέω λοιπών ότι δεν γνωρίζεις με ποιόν μιλάς. Και δεν είμαι ούτε κάποιος πράκτορας ούτε κάτι δεν ξέρω και εγώ τι άλλο νομίζεις. Ένας Έλληνας άνεργος είμαι που παρακολουθώ τα άρθρα σου και δεν έχω κάποιο όφελος να σε αμφισβητήσω. όμως τα στοιχεία που σου έδωσα είναι συγκεκριμένα και την ημερομηνία την πήρα από την ανάρτηση του site. Γνωρίζεις ότι η ώρα είναι συγκεκριμένη αφού ορίζεται με το σύστημα GST όπως σου εξήγησα πριν. Δεν επιδιώκω να λογομαχήσουμε και πραγματικά περίμενα μια πιο τεκμηριωμένη απάντηση κατά τα πρότυπα της τεκμηρίωσης που έκανα στην δική μου ανάρτηση, η οποία παρεμπιπτόντως δεν δημοσιεύθηκε. Αντ αυτού έλαβα μια απαξιωτική επιθετική απάντηση. Συγνώμη λοιπών για την ενόχληση. Φιλικά πάντα Νίκος.

      • για να ξεκαθαρισουμε τα πραγματα φιλε Νικο η πληροφορια δοθηκε στον stranger 12:30 το μεσημερι απο εμενα προσωπικα γιατι εκεινη την ωρα ξυπνησε επιδει εργαζετε ολη νυχτα η πληροφορια υπηρχε σε μενα τουλαχιστον 8-9 ωρες ποιο πριν αν ουτε αυτο σε ικανοποιει το οκ δεν μπορω να στο αποδειξω αλλιως παρα μονο σε λιγες μερες με την επομενη πληροφορια πεδιου
        σε ευχαριστω

      • και αν σου πω τωρα οτι εγω λεω για χειροτερη τραγωδια απο αυτη που αναφερετε εδω θα με πιστεψεις ???????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά