Διαφημίσεις

Share

Με αύξηση περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο, που θα επιβαρύνει τα έξοδα των νοικοκυριών από 150 ως και 500 ευρώ, αναμένεται να αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, από τα μέσα Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών, μεταθέτει για το 2011 την πλήρη εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, καθώς εκτιμάται πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να προετοιμασθεί το σύστημα επιστροφής της διαφοράς του φόρου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Διαβάστε περισσότερα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης, δήλωσε την Πέμπτη (23/09) πως αποµακρύνεται και το ενδεχόµενο εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρµανσης και κίνησης. Αν και η Κυβέρνηση θεωρεί δίκαιο και επιβεβλημένο το μέτρο, ωστόσο αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να το εφαρμόσει άμεσα και πως θα χρειαστεί προετοιμασία τουλάχιστον ενός έτους, ώστε η εξίσωση να γίνει με τρόπο κοινωνικά δίκαιο.
Η εφαρμογή του μέτρου θα προσφέρει στον προϋπολογισμό 2011 ένα “μαξιλάρι ασφαλείας” 800 εκατ. ευρώ.
Για να μην θιγούν από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες το υπουργείο εξετάζει τρόπους καταβολής ειδικής ενίσχυσης στους ανέργους, στους πολύτεκνους, στις μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά σε όσους έχουν εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο.
Ειδική ρύθμιση αναμένεται και για τους αγρότες, ώστε να μην υπάρχει μετακύλιση του υψηλότερου κόστος της αγροτικής παραγωγής στην λιανική, αλλά και στο σύστημα Ήφαιστος, που σχεδιάστηκε για να παρακολουθεί τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης σε όλα τα στάδια από τον εκτελωνισμό μέχρι την παράδοση στον τελικό καταναλωτή.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος” (24/09), το κόστος για μια οικογένεια που κατοικεί σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων, θα αυξηθεί ως και 200 ευρώ, περισσότερα από 220 ευρώ επιπλέον θα κλιθεί να πληρώσει μια οικογένεια, που μένει σε ένα τεσσάρι διαμέρισμα, ενώ για τις μονοκατοικίες, το επιπλέον κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 460 και 511 έυρω.
Την ίδια ώρα όμως οι πρατηριούχοι απειλούν να μην ξεκινήσουν τη διάθεση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τη διαφορά του ειδικού φόρου, με τους “μικρούς” να λένε ότι δεν έχουν καν τη δυνατότητα, να αγοράσουν πετρέλαιο για να το διαθέσουν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *