Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:01 - 21/03/2015

Το χρήμα ως μέσον περιορισμού της ελευθέριας και της αποδυνάμωσης των ανθρώπων

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η κοινωνία έχει άμεση ανάγκη θεραπείας από την ασθένεια που ονομάζεται Τυραννία με μέσο το Χρήμα. Καταρχήν χρειάζεται, όπως σε κάθε διάγνωση ασθένειας, ο γιατρός και ο ασθενής να κοιτάξουν την ασθένεια κατάματα και στην ουσία της, χωρίς ψεύτικες κουβέντες, μισές αλήθειες και αυταπάτες, γιατί μόνο τότε ο άνθρωπος – ο ασθενής γνωρίζει επακριβώς τον εχθρό, ώστε να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να τον αντιμετωπίσει.

Ποια είναι λοιπόν η φύση της παραπάνω ασθένειας, της τυραννίας που χρησιμοποιεί το χρήμα ως μέσον, ως εργαλείο για την χειραγώγηση, την αποδυνάμωση, τον εκφοβισμό και εν τέλει την εξόντωση των ανθρώπων και των συνειδήσεων; Άρα λοιπόν η ασθένεια που εξετάζουμε εμφανίζεται μόνο στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, και λειτουργεί ως εξής: oι άνθρωποι απειλούνται ότι θα χάσουν τα χρήματά τους, τη δουλειά τους (που συνεπάγεται χρήμα), και σε αντάλλαγμα παραχωρούν και συνεχίζουν να παραχωρούν οτιδήποτε από τον εαυτό τους έχουν, αξιοπρέπεια, θάρρος, αγάπη, γαλήνη, ποιότητες δηλαδή που δεν αποτιμώνται, άρα για κάτι αποτιμητό παραχωρούν κάτι υπεράνω αξίας.

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτήν την ανταλλαγή και ποια είναι η σημαντικότερη απομείωση που υφίσταται ο άνθρωπος; αποδυναμώνεται, χάνει σε δύναμη ψυχική, εσωτερική και όχι μόνο σε αξία, και πού πάει αυτή η ενέργεια; διότι όπως έχουμε μάθει και ορθώς μας έχουν διδάξει οι φυσικές επιστήμες κανένας τύπος ενέργειας δεν χάνεται στο σύμπαν.

Η ενέργεια αυτή ρουφιέται ως ναρκωτικό από αυτούς που εγκαινιάζουν και διατηρούν αυτή τη διαδικασία του εκφοβισμού, ρουφούν σαν βρικόλακες τη δύναμη από αυτούς που την εκχωρούν, άθελά τους, μη γνωρίζοντας, τι είναι αυτό που παραδίδουν, γιατί εσφαλμένα νομίζουν ότι είναι ύλη, ή υλικά αγαθά. Δυστυχώς δεν είναι, είναι η ζωτική ενέργεια του εαυτού τους. Τι είναι αυτό που προσδοκούν όμως να κερδίσουν οι Ιοί ή άλλως οι ενορχηστρωτές αυτοί; μην σπεύσετε να σκεφτείτε χρήμα, ή ότι είναι άπληστοι, όχι Δύναμη θέλουν, Δύναμη επιζητούν, γιατί η Δύναμη είναι ενέργεια και μπορεί να σου φέρει ό,τι θέλεις ανά πάσα στιγμή, σαν τα καρκινογόνα κύτταρα ένα πράμα, που μεγαλώνουν εις βάρος των άλλων κυττάρων και καταλαμβάνουν πιο πολύ χώρο γιατί αναπτύσσονται εις βάρος των υγιών, καταπίνοντας δύναμη από αυτά. Η δύναμη είναι αυτή που δημιουργεί, ο Θεός δημιουργός έχει τα πάντα, ό,τι θελήσει, και Αυτοί αυτό επιθυμούν την Δύναμη να έχουν ό,τι επιθυμήσουν, σήμερα είναι Χρήμα, αύριο Νερό, μεθαύριο Αέρας, και ούτω καθεξής.

Για σκεφτείτε όμως για μια στιγμή, αναρωτηθείτε, ποιοι είναι αυτοί που χρειάζονται να πάρουν Δύναμη από τους άλλους; Μα φυσικά οι Αδύναμοι. Άρα, όλοι αυτοί που χειρίζονται μεταξύ άλλων και το χρήμα, αντλούν Δύναμη από όλους εμάς που τους την εκχωρούμε, τη Δύναμη όχι το Χρήμα, γιατί πολύ απλά πιστεύουμε ότι το Χρήμα ισούται με Δύναμη, απλά Μαθηματικά (Χρήμα=Δύναμη), για αυτό και αισθανόμαστε αποδυναμωμένοι, με λιγότερη ενέργεια για να σκεφτούμε, να αναλογιστούμε να δημιουργήσουμε, όταν πληρώνουμε για παράδειγμα την εφορία. Κανείς δεν συνειδητοποιεί μέσα του στην καρδιά του ότι δίνοντας το χρήμα εκχωρεί και Δύναμη, όμως αυτό κάνει και εξαιτίας αυτού γυρίζει κατάκοπος σπίτι του.

Κλείστε για λίγο τα μάτια και οραματιστείτε για μια στιγμή, χωρίς φόβο και χωρίς ανατριχίλα, κάποιον με καλαμάκι να ρουφάει τη Δύναμη από τον συνάνθρωπό του που κοιτά το πορτοφόλι του και βλέπει ότι δεν έχει αρκετά για να αγοράσει αυτά που θέλει ή έχει ανάγκη. Τώρα ας κοιτάξουμε για λίγο τον λεγόμενο θύτη και ας κεντράρουμε λίγο σε αυτόν, στα μάτια όπου υπάρχει η αλήθεια, και ας τον δούμε όπως πραγματικά είναι. Ένας αδύναμος άνθρωπος που ρουφάει σαν τονωτικό ρόφημα, τη Δύναμη του διπλανού του, για να επιζήσει, γιατί τίποτα άλλο δεν ξέρει από το να παίρνει, όχι να δημιουργεί, δεν είναι αυτάρκης, αλλά τόσο ανασφαλής και λίγος. Αυτή είναι η αλήθεια της συνδιαλλαγής που γίνεται σήμερα, αλλά και πάντα, όλοι οι πόλεμοι και όλες οι έριδες, όποια μορφή και αν κρύβουν έχουν ένα κοινό παρανομαστή, τη Δύναμη, που Επιβάλλεται. Όλα μα όλα γίνονται στο όνομα αυτής, ο θύτης γνωρίζει τι θέλει, το θύμα από την άλλη αγνοεί, ή και αν συνειδητοποιεί κάποιες φορές επιτρέπει να αυτοπαραπλανηθεί γιατί δεν γνωρίζει το μέγεθος της Δυνάμεως που κατέχει και αν του φτάνει για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ένα είναι βέβαιο, ότι ποτέ δεν θα το μάθει αν δεν δοκιμάσει.

Κάθε φορά λοιπόν που νοιώθετε αδύναμοι/ες, ανίκανοι/ες, άχρηστοι/ες, κάθε φορά που γενικά ένα «α» στερητικό σας υποδηλώνει μια έλλειψη σας, σκεφτείτε την εικόνα που μόλις σας περιέγραψα, ότι για κάθε έλλειψη που βιώνετε κάπου έχετε παραδώσει την Δύναμή σας, την δική σας ποιότητα, το δικό σας Είναι, που, παρεμπιπτόντως, είναι υπεράνω αξίας, όχι τα χρήματά σας. Δύναμη δεν έχουν ούτε τα χρήματα, ούτε οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιούμε, η Δύναμη ευρίσκεται σε αυτόν που Είναι. Προσέξτε, διότι ακόμα και όταν έχετε χρήματα δεν αισθάνεστε δυνατοί, διότι πολύ απλά, πάλι έχετε παραδώσει Δύναμη σε αυτό το άλλο Υλικό αγαθό που δεν έχετε. Πάρτε λοιπόν πίσω τώρα, όχι αύριο, όλη τη Δύναμη που έχετε εναποθέσει στα χρήματα ή οπουδήποτε αλλού εσείς νομίζετε, και θα δείτε πως θα γυρίσουν σε σας όλες οι ικανότητές σας, και οι ανεκτίμητες ποιότητές σας.

Πώς θα βρείτε πού έχετε εναποθέσει Δύναμη; πολύ απλά, σε αυτόν ή αυτό που φοβάστε, γιατί αυτός ή αυτό θα μοιάζει στα μάτια σας καλύτερο, δυνατότερο, εξυπνότερο, ομορφότερο ή οτιδήποτε -ότερο- θέλετε, δηλαδή με λίγα λόγια καλύτερο από Εσάς.

Φωτεινή Καραελευθερίου

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 03/21/2015 @ 7:22 ΜΜ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ-
    ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΙΝΑΙ
    ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑΡΘΟΥΝΕ
    ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ—-ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΟΥΜΕ———
    ΣΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΑΣ ΖΩ ΣΕ ΚΑΛΥΒΙ ΤΕΛΟΣ—
    ΠΟΣΑ ΕΧΩ'' ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ''' ΠΑΜΕ—-
    ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ ΄΄ ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΙ—
    Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ–
    ΕΠΙΖΗΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΥΝΑΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ—
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ —
    ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ—ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

  2. Ανώνυμος 03/21/2015 @ 8:33 ΜΜ

    —–ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑ Η΄΄
    ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΟΥ
    ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΗ—–
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ Η ΝΑ
    ΡΟΥΦΗΞΕΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΝΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ——
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ—-
    —ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΩΝΑΣΗΣ ΕΛΕΓΕ–ΟΤΙ
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΣΕ ΠΑΛΑΤΙ ΠΑΡΑ ΣΕ ΚΑΛΥΒΙ—-
    ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΔΕ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ
    ΠΕΤΑΓΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
    ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ
    ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΝ—-
    ΒΙΚΥ ΝΑΥΠΛΙΟΝ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*