Διαφημίσεις

Το σεισμικό φαινόμενο των Δελφών

μυστικά όπλα παρουσιάζονται και στους Δελφούς και αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς. Είναι γνωστή η μέχρις εσχάτων ηρωική άμυνα των Σπαρτιατών και Θεσπιαίων στην στενή διάβαση των Θερμοπυλών. Μετά την διάρρηξη της αμυντικής τοποθεσίας των Θερμοπυλών τα Περσικά στρατεύματα δια της ατραπού που τους εφανέρωσε ο Εφιάλτης ωδηγήθηκαν στους Δελφούς .

Σκοπός τους ήτο η καταλήστευση των αμυθήτων θησαυρών του Μαντείου. Στο Μαντείο ευρίσκοντο μόνον οι ιερείς . Οι κάτοικοι πριν εκκενώσουν την πόλη απευθύνθησαν στους ιερείς και προσφέρθηκαν να υπερασπισθούν το Ιερό.

Όμως ο ιερείς τους είπαν ότι οι θεοί έχουν ταγμένα τα δικά τους όπλα και είναι σε θέση να το προστατεύσουν μόνοι τους . Όταν επλησίασαν οι Πέρσες με περίπου 4.000 οπλίτες για να συλήσουν το ναό του Απόλλωνος , ωσάν να επρόκειτο για καταιγίδα με κεραυνούς και βροντές άρχισαν παράξενα φαινόμενα που έτρεψαν σε άτακτη φυγή όσους γλύτωσαν το θάνατο.

Παράλληλα δύο τεράστιοι οπλίτες εμφανίσθηκαν και έριχναν υπερμεγέθεις βράχους εκ των ορέων στους πλησιάζοντες Πέρσες. Μέσα σΆ αυτό το πανδαιμόνιο οι Πέρσες υποχώρησαν ατάκτως όσοι εγλύτωσαν τον θάνατον.

Να πως περιγράφει ο Ιουστίνος «ολόκληρη αυτή η δύναμη χάθηκε από καταιγίδα και κεραυνούς, για νΆ αντιληφθεί ο Ξέρξης ότι είναι μηδαμινές οι δυνάμεις των ανθρώπων ενώπιον των θεών» Κατά τις μαρτυρίες των κατοίκων στα πρόσωπα των δύο μεγαλόσωμων ανδρών ανεγνωρίσθησαν οι δύο τοπικοί ήρωες των Δελφών, ο Φύλακος και Αντίνοος [Ηρόδ. Ιστορία, Ουρανία,8, 35, 37].

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Διαφημίσεις

Το σεισμικό φαινόμενο των Δελφών

μυστικά όπλα παρουσιάζονται και
στους Δελφούς και αναφέρονται από αρχαίους συγγραφείς. Είναι γνωστή η
μέχρις εσχάτων ηρωική άμυνα των Σπαρτιατών και Θεσπιαίων στην στενή
διάβαση των Θερμοπυλών. Μετά την διάρρηξη της αμυντικής τοποθεσίας των
Θερμοπυλών τα Περσικά στρατεύματα δια της ατραπού που τους εφανέρωσε ο
Εφιάλτης ωδηγήθηκαν στους Δελφούς . 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Το σεισμικό φαινόμενο των Δελφών”
  1. Πριν αρκετά χρόνια, την δεκαετία του 80, ένα βράδυ, ξημερώματα το τηλέφωνο του τότε υπουργού άμυνας χτυπούσε σαν τρελό. Σηκώθηκε, κατέβηκε στο σαλόνι όπου ήταν το τηλέφωνό του, το σήκωσε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο τότε υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, οποίος εμφανώς αναστατωμένος και με αυταρχική διάθεση ρωτούσε και ξαναρωτούσε στα Αγγλικά τον Υπουργό μας, "Πες μου τι κάνατε, πες μου τι έχετε κάνει, γιατί δεν απαντάς στο υπουργείο;". Εκείνος ξύπνησε απότομα από τις φωνές και την ταραχή, και τον ρώτησε τι εννοούσε λέγοντας, "τι έχουμε κάνει; Που;" και ο ομόλογός του από την Αμερική του απαντούσε με απορία "Η Ελλάδα, ολόκληρος ο Ελλαδικός χώρος, έχει χαθεί από τους δορυφόρους… δεν μπορούμε να σας δούμε… υπάρχει ένα κενό στην περιοχή σας στις εικόνες που λαμβάνουμε, σαν ένα πέπλο σκοταδιού να σας έχει σκεπάσει, με κυκλικό σχήμα το οποίο ξεκινά από πολύ Βόρεια και στην Ανατολική του πλευρά μπαίνει αρκετά μέσα στα παράλια της Τουρκίας…". Ο Υπουργός αμύνης μας τον διαβεβαίωσε πως δεν έχουμε κάνει καμία κίνηση ως κράτος και τον παρότρυνε να ελέγξουν και πάλι τους δορυφόρους τους. Το πρόβλημα παρέμεινε για μερικές ώρες και την επομένη, είδαν πως ένα τεράστιο σώμα μετεωρίτη, έκανε την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, στο σημείο του Ελλαδικού χώρου, λίγα λεπτά πριν την μυστηριώδη εξαφάνιση της Ελλάδας. Κάποιοι μιλάνε για την ενεργοποίηση του κεφαλιού της Γοργόνας, ενός όπλου το οποίο ενεργοποιούνταν αυτόματα κάθε φορά που υπήρχε κίνδυνος προσβολής του Ελλαδικού χώρου από ψηλά. Τώρα, αν υπάρχει πραγματικά και γιατί οι Αρχαίοι Ελληνες είχαν ανάγκη να αμυνθούν ακόμα και σε εχθρό εντός του Ηλιακού μας συστήματος… τα συμπεράσματα δικά σας!

  2. Φίλε Stratis , το έχεις διαβάσει αυτό κάπου; πως το ξέρεις, από καθαρή περιεργια και μόνο ρωτώ, αν επιτρέπεις…

  3. Για τον/την ευγενικό/κη ανώνυμο/μη, επώνυμα!
    Εγώ αναφέρω κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος. Το αναφέρω όσο πιο ανώνυμα ως προς τους πρωταγωνιστές και όσο πιο ανώδυνα ως προς το περιεχόμενο… Μια απλή ιστοριούλα… ένας σύγχρονος μίτος… μα τι λάθη κάνω… να ξετυλίξουμε και κανένα κουβάρι μαθαίνοντας πραγματικά Ελληνικά και να τρέχουμε στα νοσοκομεία!!! Κάποια άλλη στιγμή θα αναφερθώ στην Δήλο… αν και αυτό δύσκολα μπορώ να το πω… γιατί θα πλακώσει ο κάθε πικραμένος να το δει και θα έχουμε θέμα σεβασμού στον Ιερό χώρο του Φωτός, και κάποια άλλη στιγμή θα πω αυτό που γνωρίζουν οι περισσότεροι για το εσωτερικό του Ιερού βράχου της Ακροπόλεως… κάτω από την Αθηναϊκή μυτούλα κρύβεται ένα μήνυμα 2.500 χιλιάδων ετών… κι αν βγει έξω θα αλλάξει η Γη κι ο κόσμος γεμίζοντας θαυμασμό, Αρμονία και Φως… Ολων Φως…!

  4. Αγαπητέ Stratis, όπως καταλαβαίνεις, τα όσα αναφέρεις είναι σοβαρά και κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον κάποιου.
    Μπορείς να δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία?
    Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες?
    Να αναμένουμε στο μέλλον κάποια παραπάνω στοιχεία από σένα? Αν ναι, που?

  5. Για το χτίσιμο μόνο του Παρθενώνα, χρειάστηκαν τότε, 9 χρόνια, σε μια εποχή, χωρίς φως για να εργαστείς το βράδυ, χωρίς φορτηγά {θυμίζω πως το μάρμαρο ερχόταν από την Πεντέλη, μέχρι τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης}, χωρίς την σημερινή τεχνολογία στην κοπή μαρμάρου, με σχέδια στην καλύτερη των περιπτώσεων πάνω σε πάπυρο, και το αποτέλεσμα, γλυπτικά και αρχιτεκτονικά είναι άψογο με ασύλληπτη λεπτομέρεια και αρτιότητα. Σήμερα, με όλα τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, θα χρειαζόμασταν 21 χρόνια. Εντυπωσιακό; Και τι έχει απομείνει από τον Παρθενώνα του τότε, στις μέρες μας; Φθορά λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καταστροφή γλυπτών, υπέστη μεταμορφώσεις, υπέστη κανονιοβολισμό, υπέστη φθορές από σεισμούς {αν και από σεισμό δεν έπεσε ποτέ!}, υπέστη κλοπή γλυπτών και το Αγαλμα της θεάς Αθηνάς δεν υπάρχει πια… σωστά; Κι αν οι Αρχαίοι Ελληνες τα είχαν προβλέψει όλα αυτά και σε εκείνα τα 9 απίστευτα χρόνια δεν έφτιαξαν έναν Παρθενώνα αλλά… δύο; Πως θα ένοιωθε η ανθρωπότητα και οι κάτοικοι του σημερινού Ελλαδικού χώρου αν τον τοποθετούσαμε επάνω στην θέση του παλαιού; Θα υπήρχε περίπτωση να μην μιλάμε για δέος; Θα υπήρχε περίπτωση να μην μιλάνε όλοι για τους Αρχαίους Ελληνες; Θα υπήρχε περίπτωση να μην ζήσουμε ένα όνειρο, όταν οι Αρχαίοι Ελληνες θα έδειχναν με τον καλύτερο τρόπο πόσο ζωντανοί και πόσο πέρα, ακόμα κι από την δική μας φθαρτή εποχή, ήταν; Ενα μήνυμα περιμένει να βγει στο Φως… Οσο κυβερνούν Εβραίοι την χώρα αυτή με αλλαγμένα ονόματα, θα παραμένει στο σκοτάδι. Τόσο απλά αγαπητέ/τη ανώνυμε/μη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *