Διαφημίσεις

Από το “ΔιαΔίχτυ

  
Τα σταφύλια της οργής
Το πρώτο βήμα εναντίον της μικρής ιδιοκτησίας, γίνεται με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος. Υπερπηδήθηκαν όλα τα στάδια και τα μέτρα (υπάρχοντα ή νέα) για την προστασία, για να φτάσει η κυβέρνηση στα 10 στρέμματα. Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που δείχνει τον πραγματικό στόχο: τον μικρομεσαίο έλληνα, τον μικρό ιδιοκτήτη. Η κυβέρνηση Σημίτη έλαβε όλα τα μέτρα για να δημιουργηθεί μια άνευ προηγουμένου συγκέντρωση και συγκεντροποίησης κεφαλαίου σε κάθε ξεχωριστό κλάδο. Ότι απέμεινε, ήρθε αυτή η κυβέρνηση να το ολοκληρώσει.
Όλα τα μέτρα οδηγούν στην συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λιγότερων.
Αν αυτή η κοινωνία ακόμα αντέχει οφείλεται στην οικογένεια, στην μικρή και μεσαία, οικογενειακού χαρακτήρα, ιδιοκτησία.
Το όραμα των «τεχνοκρατών» και των νέων εκσυγχρονιστών
 δεν μπορεί να γίνει βιομηχανική (ειδικά σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης), σε μια χώρα που δεν θα δημιουργηθούν πολυεθνικές, σε μια χώρα από την οποία οι επιχειρήσεις φεύγουν, όλα τα μέτρα οδηγούν στην αποσάθρωση των μικρών εταιριών, της μικρής ιδιοκτησίας. Ακόμα και οι παλαιότεροι τραπεζίτες δεν το κρύβουν πως η ανάκαμψη θα προέλθει και πάλι από τους μικρότερους.
είναι να διαλυθεί αυτή η ιδιοκτησία και επιχειρηματικότητα. Σε μια χώρα όμως που…
Η ιστορία του καπιταλισμού μας διδάσκει ότι η ανάταση έρχεται από το σπάσιμο των μονοπωλίων (βλέπε ΗΠΑ) υπέρ των μικρότερων, ώστε να κινηθεί ξανά η «μηχανή».
Η ανάγκη αντιμετώπισης της κρίσης – κάτι που επί της αρχής αποδέχθηκε η ελληνική κοινωνία- μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μάσκα. Και πίσω από αυτή την μάσκα υλοποιούνται εγκλήματα.
Αποσαθρώνεται κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος, η δημόσια υγεία διαλύεται στο όνομα της αντιμετώπισης της διαφθοράς, η μικρή ιδιοκτησία διαλύεται στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα 10 στρέμματα είναι το πρώτο βήμα. Οι ζώνες νατούρα στην Ελλάδα είναι πολλές και διαφορετικές. Ακόμα και πάνω από την Βάρης-Κορωπίου η περιοχή χαρακτηρίζεται φυσικής προστασίας. Αύριο χιλιάδες κάτοικοι δεν θα μπορούν να διορθώσουν ούτε τα κεραμίδια του μικρού σπιτιού τους. Χιλιάδες άνθρωποι σε μικρά νησιά χάνουν δια της απαξίωσης, αυτό που τους άφησε η οικογένεια τους.
Χωρίς δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή γης, χωρίς κανένα μέτρο υγιούς αξιοποίησης των φυσικών πόρων (νερά κλπ), χωρίς βοήθεια στην αγροτική οικονομία, βρέθηκε το μέτρο: η διάλυση της μικρής ιδιοκτησίας.
Αυτή τη φορά η κυβερνητική πολιτική μαζί με την διάλυση του σκληρού πυρήνα της μικρής ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιοκτησίας, μαζί με την διάλυση της έννοιας δημόσιο, μοιράζει και μίσος.
Μίσος θα εισπράξει, μίσος που κανείς δεν θα ελέγξει.
Τα σταφύλια της οργής ωριμάζουν…

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *