Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:32 - 23/08/2011

Το πληγωμένο φρικιό

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το τέλος της, άνω των 40 ετών, εξουσίας του Καντάφι στη Λιβύη μοιάζει πιο κοντά από ποτέ, καθώς οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών κινούνται στους δρόμους της Τρίπολης με τον πρεσβευτή των αντικαθεστωτικών στις ΗΠΑ να δηλώνει ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να μεταφερθεί στη Λιβύη.
Οι συγκρούσεις…

έχουν φτάσει γύρω από το οχυρό του συνταγματάρχη Καντάφι, η τύχη του οποίου αγνοείται, ενώ δύο γιοι του Λίβυου ηγέτη έπεσαν στα χέρια των ανταρτών. Χθες βράδυ σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του, ο Καντάφι είπε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Τρίπολη, καλώντας του υποστηρικτές του να συνεχίσουν τη μάχη μέχρι τέλους.

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί στην Πράσινη Πλατεία δεν κράτησαν για πολύ καθώς όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις του Καντάφι είναι έτοιμες να αντεπιτεθούν. Οι πυροβολισμοί διαδέχθηκαν τη θριαμβολογία και πλέον οι συγκρούσεις μαίνονται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η εποχή Καντάφι τελείωσε, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε από τη Βεγγάζη ο ηγέτης των αντικαθεστωτικών Mustafa Abdel Jalil. «Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι αντικαθεστωτικοί έχουν τον πλήρη έλεγχο», σημείωσε.

Ο Jalil επιβεβαίωσε ότι οι δύο γιοι του συνταγματάρχη Καντάφι που έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι, ο Mohammed και ο Saif al-Islam, «είναι υπό τον έλεγχο των επαναστατών και βρίσκονται σε ασφαλή μέρη». Αναφορικά με τα μελλοντικά σχέδια του Συμβουλίου, ο Jalil τόνισε ότι αυτά βρίσκονται στην συνταγματική διακήρυξη. «Το Bab al-Aziziya και οι γύρω περιοχές είναι εκτός ελέγχου, ενώ δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται ο Καντάφι ή ακόμη αν βρίσκεται στη Λιβύη», σημείωσε.

Όσο για το μέλλον του Καντάφι, ο Jalil ήταν κατηγορηματικός. «Ο συνταγματάρχης Καντάφι θα έχει μία δίκαιη δίκη, όμως πραγματικά δεν γνωρίζω πως θα υπερασπιστεί τον εαυτό του για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του λιβυκού λαού και της ανθρωπότητας».

Ο ένας γιος του συνταγματάρχη Καντάφι, Muhammed, έδινε τηλεφωνική συνέντευξη στην τηλεόραση του Al-Jazeera, επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί και κόπηκε η γραμμή.

“Το μεγαλύτερο τμήμα της πρωτεύουσας Τρίπολης είναι υπό τον έλεγχο των μαχητών της ελευθερίας”, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN o Guma El-Gamaty, συντονιστής του Μεταβατικού Συμβουλίου στη Μ. Βρετανία. Ωστόσο οι δυνάμεις του Καντάφι διατηρούν τον έλεγχο τουλάχιστον τριών σημαντικών σημείων της πόλης – του κεντρικού νοσοκομείου, ενός στρατοπέδου και του ξενοδοχείου Rixos όπου διαμένουν οι ξένοι ανταποκριτές.

Ομπάμα: “Πλησιάζει το τέλος για το καθεστώς Καντάφι”

Η κατάσταση στη Λιβύη παραμένει ρευστή ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι “πλησιάζει το τέλος για το καθεστώς Καντάφι”, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

“Εξακολουθεί να υπάρχει ένας βαθμός αβεβαιότητας και υπάρχουν κάποια στοιχεία του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι που αποτελούν απειλές”, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε: “Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πλησιάζει το τέλος για το καθεστώς Καντάφι και το μέλλον της Λιβύης βρίσκεται στα χέρια του λαού της”.

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα παραμείνει σε επαφή με τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών, ενώ προειδοποιήσει ότι θα ακολουθήσουν “τεράστιες προκλήσεις το επόμενο διάστημα”.

Υπογράμμισε τέλος ότι ο Καντάφι “έχει ακόμα τη δυνατότητα να τερματίσει την αιματοχυσία παραδίδοντας την εξουσία και καλώντας τους δυνάμεις του που εξακολουθούν να μάχονται να παραδώσουν τα όπλα τους για το καλό της Λιβύης”.

ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο Καντάφι εγκατέλειψε την Τρίπολη

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει “στοιχεία” πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έχει εγκαταλείψει την Τρίπολη μετά την είσοδο των αντικαθεστωτικών.

Δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει εγκαταλείψει” την Τρίπολη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη συγκαλεί ο γ.γ. του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, παρουσία ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου καθώς και άλλων περιφερειακών οργανισμών.

Κάλεσε παράλληλα τους πιστούς στο καθεστώς Καντάφι, να σταματήσουν να μάχονται και να επιτρέψουν τη μεταβίβαση της εξουσίας προσθέτοντας ακόμα πως όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ είναι υποχρεωμένα να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του Καντάφι, του γιου του Σαΐφ Αλ Ισλάμ και του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών του καθεστώτος.

Οι εξεγερμένοι άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να μην παραδώσουν στο Διεθνές Δικαστήριο τους δύο γιους του Καντάφι, τους οποίους έχουν ήδη συλλάβει, αλλά να τους δικάσουν στη Λιβύη.

Νωρίτερα, το αραβικό δίκτυο Al-Jazeera μετέδωσε ότι η Νότια Αφρική αρνείται τις φήμες πως έστειλε αεροσκάφος στη Λιβύη με σκοπό να απομακρύνει τον Καντάφι από τη χώρα.

Σύμφωνα με το BBC, τα πλήθη στην πρωτεύουσα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μετά τη θριαμβευτική είσοδο των αντικαθεστωτικών, ενώ το Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών υποστηρίζει ότι έχει τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης καθώς και την οδικής αρτηρίας που συνδέει την πρωτεύουσα με την Τυνησία.

“Η Λιβύη βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου”, τόνισε ο πρεσβευτής των αντικαθεστωτικών στις ΗΠΑ, Ali Suleiman Aujali, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του Καντάφι σήκωσαν λευκή σημαία στην πόλη Brega.

Νωρίς το πρωί, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης για να προστατευτεί ο λιβυκός λαός, ενώ τόνισε ότι πρώτος στόχος είναι να αποφευχθούν νέες απώλειες άμαχου πληθυσμού.

«Σήμερα, το momentum κατά του καθεστώτος Καντάφι έχει φτάσει σε σημείο καμπής. Η Τρίπολη ξεφεύγει από τα χέρια ενός τυράννου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε γραπτή του ανακοίνωση. «Το καθεστώς Καντάφι εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης. Ο λαός της Λιβύης δείχνει ότι η καθολική επιδίωξη της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας είναι πολύ ισχυρότερη από τη σιδερένια γροθιά ενός δικτάτορα».

Εν τω μεταξύ, κατά τα γεγονότα της Κυριακής συνελήφθη ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι. Αυτό ανακοίνωσε ο Λουίς Μορένο-Οκάμπο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λιβύη. “Έλαβα εμπιστευτικές πληροφορίες ότι έχει συλληφθεί”, τόνισε ο ίδιος.

“Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθεί στη Χάγη για να δικαστεί”, είπε ο εισαγγελέας του ΔΠΔ και πρόσθεσε ότι σκοπεύει μέσα στην ημέρα να επικοινωνήσει με μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης για να συζητήσει πρακτικά θέματα σχετικά με τη μεταφορά του γιου του Καντάφι στην Ολλανδία.

http://kourdistoportocali.com Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*