Διαφημίσεις

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε να γίνεται λόγος για “Νέα Εποχή“. Όλο και περισσότερο βλέπουμε να χρησιμοποιείται το ουράνιο τόξο, η πυραμίδα, ο αριθμός 666, η πεντάλφα, αγαπημένα σύμβολα όλα αυτά της “Νέας Εποχής”. Ακούμε επίσης να γίνεται πολύς λόγος για Παγκοσμιοποίηση και για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μια χρυσή εποχή καθολικής ευτυχίας, ή, μήπως, άραγε κάτι μας κρύβουν;

Οι ρίζες της “Νέας Εποχής” στην αστρολογία και τον αποκρυφισμό

Η λεγομένη Νέα Εποχή βασίζεται σε μια παλαιά σκέψη που συναντάται σε εξωχριστιανικές θρησκείες. Πρόκειται για μια άποψη της αστρολογίας, ότι δήθεν κάθε 2.000 περίπου χρόνια εισέρχεται η ανθρωπότητα σε μια Νέα Εποχή. Η προηγούμενη ήταν -μας λένε- η Εποχή των Ιχθύων, η εποχή του Χριστιανισμού.

Τώρα εισερχόμεθα -λένε- στη Νέα Εποχή , στην Εποχή του Υδροχόου, μια χρυσή εποχή για την ανθρωπότητα. Ο Χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της Ιστορίας, θα έρθουν νέες αλήθειες, θα τις φέρει ο “μεσσίας” ή Χριστός της Νέας Εποχής , δηλαδή, ο Αντίχριστος. Και μόνον αυτά, βέβαια, αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι η λεγομένη Νέα Εποχή είναι αντίθετη και ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξο πίστη μας.

Τι είναι η “Νέα Εποχή”

Είναι ένα “αόρατο δίκτυο” παραθρησκευτικών οργανώσεων σ’ όλο τον κόσμο.
Οργανώσεις ινδουιστικές, βουδιστικές, γκουρουιστικές, νεογνωστικές, ψυχολατρείες, “θετική σκέψη”, μασονία, θεοσοφία, νεοειδωλολατρία, νεοσατανισμός, μαγεία, αστρολογία, υπνωτισμός, πνευματισμός, σουφισμός, “εναλλακτικές θεραπείες”, “πολεμικές τέχνες της Ανατολής” κ.ά. Τον
σκληρό πυρήνα της Νέας Εποχής αποτελούν ολοκληρωτικού χαρακτήρας ομάδες, που αποκρύπτουν τους πραγματικούς των σκοπούς και δρουν πίσω από ένα παραπλανητικό προσωπείο. Όλες αυτές τις Οργανώσεις ενώνουν οι κοινοί στόχοι και η κοινή αντίληψη για τον θεό, τον άνθρωπο και τον κόσμο, την οποία αντλούν από τις ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό.

Τι πιστεύει η “Νέα Εποχή”

Βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της Νέας Εποχής είναι η πίστη σε απρόσωπο θεό, στο “νόμο” του κάρμα και των μετενσαρκώσεων, και στη δυνατότητα της μετεξελίξεως του ανθρώπου σε κατ’ ουσίαν θεό με τις δικές του μόνο δυνάμεις και με τη βοήθεια και χρήση του “διαλογισμού”.
Κεντρική θέση στη διδασκαλία της Νέας Εποχής έχει ο απόλυτος πανθειστικός μονισμός (“Εν το παν” της θεοσοφίας – “ολιστικό μοντέλο”).
Πιστεύουν επίσης ότι μέσα μας έχουμε “απόκρυφες δυνάμεις” και ότι η Γη είναι εμψυχωμένη “Γαία”). Όλα αυτά είναι επιδράσεις των ανατολικών θρησκειών (βουδισμού – ινδουισμού) μέσω της Μασονίας και της Θεοσοφίας.
Το μήνυμα τους συνοψίζεται στο μεγάλο εωσφορικό ψέμα, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός και δεν χρειάζεται τον Θεό για να σωθεί.

Τα μηνύματα της Νέας Εποχής και κυρίως το τρίπτυχο: σεξ, βία και εξοικείωση με τη μαγεία και το δαιμονικό στοιχείο, διοχετεύονται κυρίως από τα Μ.Μ.Ε., τη μουσική (κυρίως ροκ), τις λεγόμενες πολεμικές τέχνες της Ανατολής, τις λεγόμενες εναλλακτικές θεραπείες, τα “παιδικά” παιχνίδια κ.ά.

Η Νέα Εποχή καλλιεργεί τη σύγχυση χρησιμοποιώντας ορούς όπως Χρίστος,
προσευχή, αγάπη, ελευθερία, με άλλο νόημα όμως, και μάλιστα πολλές φορές
αντίστροφο αυτού που δίνουμε εμείς οι χριστιανοί σ’ αυτές τις λέξεις.

Στόχοι της “Νέας Εποχής”
Αυτοί που κατευθύνουν την κίνηση της Νέας Εποχής έχουν δύο βασικούς στόχους:

1) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως
Πραγμάτων σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, με κατάληξη την επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με επικεφαλής ένα παγκόσμιο κυβερνήτη (δικτάτορα), τον αναμενόμενο από αυτούς “μεσσία” της Νέας Εποχής

2) Την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξεως
Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο. Δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας παγκοσμίας θρησκείας ή πανθρησκείας, η οποία θα προκύψει από την συνένωση όλων των γνωστών θρησκειών. Γι’ αυτό και βλέπουμε να βάζουν όλες τις θρησκείες να συζητούν μεταξύ τους για να βρουν αυτά που τις “ενώνουν”. (Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός συγκρητισμός).

Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για μια δαιμονική επιδίωξη.
Ο Κύριός μας Ιησούς Χρίστος λέγει κατηγορηματικά: “Εγώ ειμί η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή”. (Ιω. 14, 6).

Αντιθέτως, η Νέα Εποχή υποστηρίζει ότι όλοι οι δρόμοι, όλες οι θρησκείες, οδηγούν στην Αλήθεια. Όσοι υποστηρίζουν -όπως π.χ. εμείς οι Ορθόδοξοι- ότι μόνον η δική τους πίστη είναι η αληθινή και σώζει τον άνθρωπο, αυτοί θεωρούνται “κολλημένοι στην παλιά εποχή”, θεωρούνται εχθροί της Νέας Εποχής και συκοφαντούνται ως φανατικοί, μισαλλόδοξοι, ρατσιστές, φονταμενταλιστές κ.ο.κ.

Ο Χριστός -λένε οι κήρυκες της Νέαςm Εποχής – ήταν ένας από τους πολλούς μύστες και διδασκάλους της ανθρωπότητας. Ήταν ένας άνθρωπος που με τις δικές του δυνάμεις ανέβηκε ψηλά.

Από όσα είπαμε παραπάνω, φαίνεται καθαρά ο αντιχριστιανικός χαρακτήρας της Νέας Εποχής Φαίνεται, επίσης, ότι ο βασικός στόχος της Νέας Εποχής είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Αυτός ήταν και είναι ο βασικός στόχος και το σχέδιο των λεγομένων μυστικών εταιρειών όπως η μασονία, η Θεοσοφία, οι Ιλουμινάτοι (πεφωτισμένοι), και “λεσχών” όπως η Τριμερής Επιτροπή και η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Αυτός ο ίδιος στόχος, η παγκόσμια δηλαδή κυριαρχία, αποτελεί όνειρο του σιωνισμού. Οι σιωνιστές Εβραίοι περιμένουν ακόμη τον μεσσία. Τον περιμένουν ως εκείνον που θα τους εξασφαλίσει την παγκόσμια πολιτικοοικονομική επικράτηση.

Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, κρίνουν οι σχεδιαστές της Νέας Εποχής , ότι θα πρέπει να επιβληθεί ένα σύστημα απολύτου ελέγχου στην παγκόσμια οικονομία, στο εμπόριο, στη διατροφή. Αυτό ακριβώς επιδιώκει η πολυσυζητημένη παγκοσμιοποίηση, και όχι την μεγιστοποίηση της ευημερίας όπως διαφημίζουν οι προπαγανδιστές της.

Για να γίνει ο κόσμος απολύτως ελεγχόμενος, σχεδιάζεται η κατάργηση του γνωστού μας χρήματος και η καθιέρωση του λεγομένου πλαστικού χρήματος μέσω των καρτών.

Για να ελεγχθούν και κατασταλούν οι αντιδράσεις που αναμένονται, προωθείται ένα καθεστώς παγκοσμίου αστυνομικού ελέγχου μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και του ηλεκτρονικού φακελώματος. Εδώ εντάσσεται και η Συμφωνία Σένγκεν και ο νόμος 2472/97 για την δήθεν “προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα”. Περιορίζεται, με στόχο την παντελή εξαφάνιση, η προσωπική ζωή και ελευθερία. Εφιαλτικά σενάρια μιας κοινωνίας ελεγχομένων ανθρώπων – ρομπότ, σαν αυτή που περιγράφει ο Όργουελ στο γνωστό βιβλίο του “1984”, αποτελούν σταθερή επιδίωξη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Τα πάντα υπό τον έλεγχο και την καθοδήγηση του “Μεγάλου Αδελφού”.

Η Τακτική της “Νέας Εποχής”

1) Η Νέα Εποχή για να επικρατήσει σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο χρησιμοποιεί κυρίως δύο τρόπους: α) Αφ’ ενός δρα ως οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει γλώσσες, πολιτισμούς, παραδόσεις, εθνικές ιδιαιτερότητες, προωθώντας τον εξαμερικανισμό των εθνών με την έννοια της υιοθετήσεως των υποπροϊόντων του “αμερικανικού τρόπου ζωής”. Προωθεί την υποταγή των εθνών, θέτοντας ουσιαστικά τέλος στην εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Ήδη τα εθνικά κέντρα εξουσίας δεν ελέγχουν πλήρως την οικονομική πολιτική. Είναι υποχρεωμένα να προσαρμόζονται στις επιταγές άλλων διεθνών κέντρων.

Στο πολιτικό επίπεδο υπονομεύονται πολλοί από τους δημοκρατικούς θεσμούς και εξασθενεί η ισχύς, το κύρος και η αποτελεσματικότητά τους.

β) Αφ’ ετέρου η Νέα Εποχή καλλιεργεί και οξύνει τις εθνικές αντιπαραθέσεις. (Διαίρει και βασίλευε). Τα δικαιώματα των πραγματικών ή, συνηθέστερα, κατασκευασμένων “μειονοτήτων”, εθνικών και θρησκευτικών, είναι ο μοχλός για την ανατροπή της παλαιάς και την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξεως Πραγμάτων. Δόγμα του νέου ΝΑΤΟ είναι ότι η εθνική κυριαρχία μπορεί να παραβιάζεται (από το ΝΑΤΟ) οπουδήποτε στη γη κρίνει αυτό ότι παραβιάζονται δικαιώματα μειονοτήτων!

2) Η Νέα Εποχή για να επικρατήσει σε θρησκευτικό επίπεδο, για να εγκαθιδρύσει τη δαιμονική της πανθρησκεία, υποστηρίζει ότι τάχα όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και επιδιώκει να διαβρώσει, να αλώσει δηλαδή εκ των ένδον, τον χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας διεθνώς, μια και οι υπόλοιπες “Εκκλησίες” ή θρησκείες, λίγο-πολύ είναι μέσα στο παιχνίδι της Νέας Εποχής, και μάλιστα με επικεφαλής τον πάπα, επίδοξο θρησκευτικό πλανητάρχη.

Οι νεοεποχίτες καλλιεργώντας τη σύγχυση -πλανώντες και πλανώμενοι- συνήθως παρουσιάζονται και ως χριστιανοί! Συγχρόνως, σταδιακώς, κατασυκοφαντούν την Αγία Γραφή.

Στόχος τους δεν είναι να αδειάσουν οι εκκλησίες, αλλά να γεμίσουν με ανθρώπους που θα έχουν αλλοιωμένο φρόνημα! Παραλλήλως, διοχετεύονται μέσω της διαφημίσεως τέτοια πρότυπα που τείνουν να μεταβάλουν τον άνθρωπο σε ένα ον του οποίου “η ζωή και η κίνηση θα περιορίζεται, όπως ελέχθη, μεταξύ δύο συσκευών της τηλεοράσεως και του ψυγείου. Κατ’ αυτόν τον τρόπον ελέγχεται και κατευθύνεται όλος ο κόσμος”! (“Χριστ. Σπίθα”, φ. 543, Ιούλιος 1977).

Συμπεράσματα
Η λεγομένη Νέα Εποχή δεν είναι καθόλου νέα. Είναι το αρχαίο εωσφορικό ψέμα, ότι ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός. Είναι η παλαιά επιδίωξη των σκοτεινών δυνάμεων, των “μυστικών εταιρειών” για παγκόσμια κυριαρχία. Η Νέα Εποχή δεν αποτελεί πηγαία και ενδογενή αναζήτηση των ανθρώπων και των κοινωνιών. Σχεδιάζεται και επιβάλλεται έξωθεν.

Η στάση των χριστιανών
Σ’ όλα αυτά τα σκοτεινά και επικίνδυνα σχέδια, για επιβολή μιας Νέας Τάξεως Πραγμάτων και μιας Παγκοσμιοποιήσεως χωρίς Χριστό και εναντίον του Χρίστου, εμείς οι Χριστιανοί έχουμε να αντιτάξουμε το φως και την αλήθεια του Χριστού. Στην ψευδή και εωσφορική υπόσχεση της αυτοθεώσεως, έχουμε να αντιπροτείνουμε την αληθινή -κατά χάριν- θέωση στην οποία καλούμεθα από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, σε κοινωνία αγάπης με Αυτόν και υπακοής στο πανάγιο θέλημα Του.

Όλες αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές, που μεθοδευμένα και όχι τυχαία γίνονται γύρω μας, πρέπει να τις δούμε με την “καλή ανησυχία” όπως τόνιζε και ο μακαριστός Γέρων Παίσιος ο Αγιορείτης. Και “να μην κοιμόμαστε με τα τσαρούχια”, τη στιγμή που και κοσμικοί άνθρωποι αρχίζουν πλέον να ξυπνούν και να συνειδητοποιούν τί σημαίνει στην πραγματικότητα η παγκοσμιοποίηση. Η καλή ανησυχία πρέπει να εκφράζεται ως πνευματική επαγρύπνηση, ως ένταση του πνευματικού αγώνος, της προσευχής και της μετανοίας. Αλλά και ως παρέμβαση, όπου και όταν χρειασθεί και μας καλέσει η Εκκλησία. Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και όσους ανθρώπους από αγνοία παγιδεύτηκαν στο μεγάλο ψέμα της Νέας Εποχής

Πρέπει “να βρούμε τρόπους επιβίωσης του ανθρώπου και του πολιτισμού… Όσοι αντισταθούμε στη
διάλυση των εθνικών ταυτοτήτων και γλωσσών, θα αντισταθούμε όχι στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, αλλά στην επικυριαρχία του διεθνούς εγκλήματος” (από την ομιλία τον αρχιεπισκόπου κ. Χριστοδούλου στη “Συνάντηση των Αθηνών” 1999).

Και μην ξεχνούμε: Αυτοί που σχεδιάζουν παγκοσμιοποιήσεις χωρίς Χριστό και εναντίον του Χριστού αλλά και των ανθρώπων, κάνουν “λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο”, γιατί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο μοναδικός και πραγματικός Κύριος της Ιστορίας και του κόσμου.

Περιοδικό ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

πηγη
pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

16 σχόλια στο “ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ”
  1. Ο χριστιανισμός σιγά σιγά εξαλείφεται και αυτό είναι καλό. Κάθε θρησκεία πρέπει να εξαλειφθεί διότι ως νοητικές "οντότητες" προσέγγισης του Θείου έχουν αποτύχει παταγωδώς μέσα από τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας στο όνομα του πολεμοχαρή θεού που πιστεύει το κάθε πρόβατο. Ας μιλήσουμε για τις θηριωδίες του Χριστιανισμού σε βάρος του Ελληνισμού για τη βίαιη εγκαθίδρυσή του. Κατάφερε και έκανε έναν λαό υπερήφανο και φωτισμένο που μεγαλούργησε με τις επιστήμες του, να γονατίζει και να ζητάει βοήθεια απ τον Γιαχβέ. ΝΤΡΟΠΗ. Ήρθε καιρός να ξυπνήσουμε, Η αλήθεια ευρίσκεται εντός μας. ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΣΙΕΣ. ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ ΔΟΝΟΥΝΤΑΙ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

  2. Το ότι έχουμε μπει σε μια νέα εποχή φαίνεται από τη δραματικότητα των συνθηκών και δεν χρειαζόμαστε την αστρολογία να μας το πει. Το ότι ο Θεός είναι Ένας και Πανταχού Παρών το λέει ο χριστιανισμός και οι μεγάλες θρησκείες, τι μας ξενίζει; Και το ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν είναι σίγουρο, γιατί το παρελθόν μας οδήγησε στο δραματικό σήμερα. Μην αμφισβητούμε τα αυτονόητα, επειδή δεν τα σκεφθήκαμε πιο έγκαιρα εμείς.

    Το τι χρήση κάνει ο καθένας σε κάθε τι ή αν το χρησιμοποιεί σαν άλλοθι για να κάνει κακό είναι άλλο θέμα . Αλλά μην παραλογιζόμαστε κιόλας για τα προφανή.

  3. Συμφωνώ με τον φίλο μου (20 Απριλίου 2013 – 4:13 μ.μ). Έτσι ακριβώς είναι φίλε μου. Ο Χριστός πήρε το μπακάλικο του μπαμπά του Γιαχβέ και το έκανε supermarket. Και φυσικά ανιστόρητος λαός πλέον οι Έλληνες προσκύνησαν το Χριστιανισμό…

  4. Από 20/13, 10.54 για το 3.15: παρόλο που θεώρησα εκτός λογικής το άρθρο έτσι που τα έθεσε τα ζητήματα, ωστόσο και αυτό το μίσος για τον χριστιανισμό με πρόσχημα ότι πολλοί τον έχουν ερμηνεύσει με κακό τρόπο δεν το καταλαβαίνω και ούτε έχω δει και καμμία άλλη ιδέα, θρησκεία, πολιτική κατεύθυνση ή ο,τιδήποτε που να ήταν σε καλύτερη κατάσταση στην πορεία της ιστορίας. Μην κάνουμε ό,τι κατηγορούμε – άρνηση, ειρωνεία, αφανισμός. Η κριτική είναι εύκολη, το δύσκολο είναι η θέση και η πράξη. Με κάτι τέτοια είμαστε στο σήμερα κι ας μην παραπονιόμαστε.

  5. Kαι κάποιοι άλλοι πριν 2.000 χρόνια που είχαν όλα τα μέσα (Εξουσία και στρατό ) για 300 – 350 χρόνια και δολοφόνησαν 11.500.000 ανθρώπους όλων των ηλικιών των τάξεων των εθνών και των φύλων έτσι πίστευαν ότι δηλ. θα σβήσουν τον Χριστιανισμό αλλά έπεσαν τελείως έξω , όπως ο Διοκλητιανός με το περίφημο ΝΟΜΙΝΕ CRISTIANORUM DELETO (στο αφανισμένο όνομα των Χριστιανών )βέβαια τι θα περίμενε κανείς αφού έδωσε εντολή να βασανίσουν και να σφάξουν την δική του γυναίκα ενώ κάποιοι άλλοι αυτοκράτορες δολοφόνησαν τα δικά τους παιδιά επειδή πίστεψαν στον Χριστό ( Σεβήρος και Τραϊανός )Το τρελό της υπόθεσης μάλιστα είναι ότι είχαν την πεποίθηση ότι κάνουν το σωστό . Κατέληξαν όμως στην χωματερή της ιστορίας σαν διεστραμμένοι και εγκληματίες . Ο Χριστιανισμός δεν είναι ανθρώπινο δημιούργημα για να καταρρεύσει και δεν πτοείτε από κανενός είδους πολεμική . Αντιθέτως μάλιστα όσο τον κτυπούν τόσο δυναμώνει και ας το χωνέψουν καλά αυτό οι εχθροί του Χριστού . Όταν έρθει η ώρα και η στιγμή και δουν με τα μάτια τους ότι έβριζαν και πολεμούσαν τον ίδιο τον δημιουργό τους θα είναι πια πολύ αργά .

  6. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε ελεύθερος , είναι ανώτερος από όλα τα άλλα πλάσματα σε αξία και δυνατότητες και έχει έμφυτη μέσα του την δίψα για το θείο καθώς επίσης και αθανασία της ψυχής. Μέχρι εδώ . Όλα τα άλλα είναι ΕΓΩΪΣΤΙΚΕΣ , και αθεϊστικές πολυλογίες ατόμων όπως ο Στίβεν χώκινς που μάλλον είναι πολέμιος του Θεού ( λόγω της αναπηρίας του ) παρά άθεος . Όσο για τα επιτεύγματα του ανθρώπου ένα μέρος εξ αυτών είναι αξιοσημείωτα ενώ τα περισσότερα έγιναν για την ίδια την αυτοκαταστροφή τον βασανισμό και τον πλήρη αφανισμό του . Ο πιστός στον Θεό άνθρωπος και ιδιαίτερα ο χριστιανός δεν πτοήτε από θάνατο ,πείνα , σεισμό , πόλεμο , βασανιστήρια , εγχειρήσεις ,βροντές , αστραπές κ.λ.π. ενώ οι θρασύδειλοι ψευτοπαλικαράδες άθεοι χέζονται πάνω τους .

  7. Από 3:15 προς 20/13, 10.54. Αρχικά καλέ μου φίλε ποιος σου είπε ότι μισώ το Χριστιανισμό. Ως ελεύθερο και σκεπτόμενο ον απλά τον απορρίπτω γιατί ιστορικά δεν στέκει. Μέχρι εκεί όμως. Δεν τρέφω κανένα μίσος προς τον χριστιανισμό ούτε και τους χριστιανούς. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστεύει σε όποια θρησκεία θέλει ή να μην πιστεύει σε καμία. Είναι δικαίωμα του κάθε ενός και σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου. Όσο για την ιδέα, την θρησκεία και την πολιτική κατεύθυνση που αναφέρεις είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Την πολιτική κατεύθυνση δεν την κρίνει η θρησκεία. Και όσο για την καλή κατάσταση στην πορεία της ιστορίας…διάβασε ιστορία. Και αυτό ισχύει για όλες τις θρησκείες. Όσο για το μίσος, δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου και όχι η θρησκεία. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου και σου εύχομαι να είσαι καλά. Καλή εβδομάδα σε όλους, χριστιανούς και μη και μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα (γιατί τελικά όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε). Κάθε ένας με τις απόψεις του και όλες είναι σεβαστές.

  8. Προς 3:15 Μπορεί να διαφέρουμε στα πιστεύω αλλά βλέποντας το πώς μου απάντησες μόνο καλά λόγια μπορώ να πω διότι έχεις ήθος αξιοπρέπεια , παιδεία δεν είσαι κοινωνικά αμόρφωτος , και σέβεσαι και τον εαυτό σου και τον συνομιλητή σου – συμπατριώτη – συνάνθρωπο. Τελειώνοντας : 11.500.000 δεν μπορεί όλοι αυτοί να ήταν άμυαλοι ή κορόϊδα γιατί μην ξεχνάμε υπήρξαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι , βασίλισσες και πριγκίπισσες που προτίμησαν τον μαρτυρικό θάνατο παρά την άρνηση θυσιάζοντας πολλές φορές τα νιάτα τους και μια ολόκληρη ζωή μέσα στις τιμές και την χλιδή . Ε , μου είναι αδύνατον να δεχτώ ότι δεν ήταν μορφωμένοι έξυπνοι και σκεπτόμενοι άνθρωποι . Ακόμη και οι 12 μαθητές του Χριστού καθώς και ο ευρύτερος κύκλος τους σφράγισαν με το μαρτύριο τους αυτά που οι ίδιοι κήρυξαν . Ξέρεις πως ο απατεώνας δεν θυσιάζεται αλλά αφού κάνει αυτό που θέλει παίρνει το χρήμα και το σκάει . Και τέλος τι εννοείς ότι ιστορικά δεν στέκει; Ο Χριστός κύριτε και θαυματουργούσε μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους ενώ υπάρχει και η επίσημη καταδικαστική απόφαση για την σταύρωση του υπογεγραμμένη από τους Ρωμαίους και Εβραίους άρχοντες (την οποία και έχω διαβάσει ) καθώς και αναφορές από τον προηγούμενο έπαρχο και αυτόπτες μάρτυρες . Τέλος μετά την ανάσταση του φανερώθηκε σε πάνω από 500 ανθρώπους . Όταν θα έρθει η ώρα να πεθάνουμε μετά από λίγα χρόνια όλοι θα μας ξεχάσουν όσο και να μας κλάψουν . Ο Χριστός όμως ενώ έχουν περάσει 2.000 χρόνια όχι μόνο δεν ξεχάστηκε αλλά θυσιάζονται ακόμη άνθρωποι γι αυτόν αποδεικνίωντας την πίστη τους σε αυτόν (γιου τιουμπ – αποκεφαλισμός ) Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα .

  9. Από 3:15 προς 20/13, 10.54. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε μου και την κατανόησή σου και σου τα ανταποδίδω πιστεύοντας και εγώ τα ίδια για εσένα 🙂 . Σίγουρα έχουμε διαφορετικές απόψεις και μου είναι απόλυτα σεβαστά όλα αυτά που γράφεις και χαίρομαι που αφιέρωσες τον πολύτιμο χρόνο σου για να παραθέσεις τις απόψεις σου. Δεν θεωρώ κανέναν άνθρωπο άμυαλο επειδή πιστεύει σε κάποια θρησκεία. Έχω καταλάβει πως ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πιστεύει κάπου. Δεν έχει καμία σημασία που πιστεύει , για εμένα τουλάχιστον, εφόσον δεν τον κυριεύει φανατισμός και δεν φτάνει σε ακρότητες για να υποστηρίξει την πίστη του. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ύπαρξη κατανόησης σεβασμού αλληλοβοήθειας και λειτουργία για το κοινωνικό σύνολο και όχι (ο σώζων εαυτώ σωθήτω)γιατί στο τέλος η ουσία είναι μία. Όσο για τα ιστορικά στοιχεία, θέλω να πω πως όλα αυτά είναι απλά γραμμένα. Δεν υπάρχει ούτε ένα σοβαρό εύρημα, ούτε ένα που να τα στηρίζει. Και για να σε προλάβω, μην μου πεις για τη σινδόνη και το τίμιο ξύλο γιατί έχουν επιστημονικά καταρριφθεί. Με λίγα λόγια μπορώ να γράψω κάτι σήμερα και μετά από 1000 χρόνια να το βρούνε και να πούνε πως έτσι ήταν. Τέλος πάντων είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα προς συζήτηση όλο αυτό που ανοίξαμε και δεν βγαίνει άκρη έτσι καλέ μου φίλε. Γιατί δικαίως λες "δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα" . Οπότε συμφωνούμε με τα παρακάτω, ότι τα πράγματα δεν είναι απλά, ότι έχουμε και οι δύο ήθος αξιοπρέπεια κ.τ.λ. και ότι έχουμε διαφορετικά πιστεύω. Αυτό φυσικά δεν μας εμπόδισε από το να κάνουμε μια όμορφη συζήτηση, να έρθουμε ποιο κοντά και να δούμε στο τέλος ότι χριστιανός η μη, αυτό που είχε νόημα ήταν η ποιότητα που έχουμε ως άνθρωποι η οποία μας έκανε να συνυπάρχουμε μέσα σε αυτό site. Εύχομαι ο Χριστός στον οποίο πιστεύεις και αγαπάς (γιατί είναι καλό να αγαπάς) να σου δίνει κάθε μέρα κουράγιο, δύναμη, ψυχική γαλήνη και υγεία και να είσαι πάντα καλά. Το ίδιο θα ευχηθώ να σου δίνουν όλοι οι Θεοί όλων των θρησκειών. Να σε πάντα καλά φίλε μου.

  10. Από 20/13, 10.54: Φίλοι, παρόλο που για τη σινδόνη και το τίμιο ξύλο ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα ούτε πάλι συμφωνώ με το ότι η ύπαρξη του Χριστού είναι αναπόδεικτη, ωστόσο με όσα αναφέρετε για το πώς πρέπει να λειτουργεί ο άνθρωπος συμφωνώ, γι'αυτό και πιστεύω πως τελικά το καλό πρέπει να το αναγνωρίζουμε όπου και να το βρίσκουμε, χωρίς να φοβόμαστε πως έτσι θα χάσουμε την όποια ιδιότητά μας π.χ. του χριστιανού, του δημοκράτη, του έλληνα κ.ο.κ. Ειναι τόσο καθολική κοινωνικά και τόσο παγκόσμια η κρίση που είναι πια προφανές πως δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες.

    Όσο για τους διάφορους τομείς της ανθρώπινης ζωής (θρησκεία, πολιτική κτλ.) δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους διαχωρίσουμε αυστηρά και να περιοριζόμαστε σε έναν τομέα. Όλα πρέπει να μπορούμε να τα κρίνουμε, για να ξέρουμε τι κάνουμε και να συμμετέχουμε στο πολιτικό-κοινωνικό γίγνεσθαι που επηρεάζεται από όλα αυτά έμμεσα. Αλλά υποθέτω πως μάλλον θα εννοούσατε ότι δεν πρέπει, π.χ. η θρησκεία και η πολιτική, να αλληλομπλέκονται στη δημόσια λειτουργία τους, που είναι βέβαια ένα διαφορετικό πράγμα.

  11. Η εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική …….Εξαρτάτε τι εννοεί κανείς πολιτική. Λ.χ. Οι επίσκοποι και οι ιερείς , οι καλόγεροι αλλά και οι βαπτισμένοι πολίτες που είναι συνειδητοί χριστιανοί αποτελούν την εκκλησία . Αυτό το λέω για όσους δεν ξέρουν . Τι θέλω να πω . Οι κληρικοί και οι καλόγεροι φυσικά και δεν πρέπει να ανακατεύονται σε κομματικά θέματα . Όταν όμως τα πράγματα ξεφεύγουν και οι θεσμοί γκρεμίζονται από τυχοδιώκτες ή εχθρούς όχι απλά του κράτους αλλά της ίδιας της υπάρξεως μας ως έθνους ή φυλής που έχουν εισχωρήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξαπατώντας μας και θέλουν να μας υποδουλώσουν ή να μας εξοντώσουν βιολογικά και οι υπηρεσίες ασφαλείας (δικαστικοί και αστυνομία ) αντί να κάνουν το καθήκον τους και να υπερασπίσουν το σύνταγμα και το λαό που τους πληρώνει , βοηθούν τους εχθρούς του Έθνους , Ε λοιπόν οι ιερείς δεν κατοικούν στον Άρη είναι και αυτοί Έλληνες φορολογούμενοι και ανησυχούν για την πατρίδα τους . Αυτό δεν είναι ανάμιξη στην πολιτική αλλά καθήκον του κάθε Έλληνα . Εξάλλου αν έμεναν όλοι τους απαθείς πάλι θα τους κατηγορούσαν ότι αδιαφορούν για τον λαό.

  12. ΗΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΗΤΕ ΟΧΙ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ.

  13. Οποιος καλοπροερετος νοημων και υγειης σκεπτομενος Ανθρωπος που εχει δίψα για Την ΑΛήθεια και Την Γνώση ας μελετήσει Την Αγία Γραφή και την πατερική θεολογία. Εμεις οι Ελληνες εχουμε μια απιστευτη κληρονομιά. Τους αρχαίους φιλοσόφους και Την Ορθοδοξη πίστη. Γιαύτο μας πολεμανε. Γι'αυτό θέλουν να μας αφανίσουν. Θα πρέπει να διαφυλάξουμε τον πολιτισμικό και πνευματικό μας πλούτο. Θα πρεπει να γνωρίζουμε και να διδαχτουμε απο την ιστορία μας. Εχουμε συμμάχους Την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπερμαχω Στρατηγό και τους αγίους να μας προστατευουν και να μας φυλλάτουν απο τον εχθρό που ειναι ο Διάβολος, η νέα τάξη και ο Αντίχριστος… Λοιπόν αδέρφια. Ας επιστρεψουμε στις ρίζες μας. Ας εχουμε Πίστη Στον Ιησού ΧΡιστό και ας ζούμε εν μετανοια κάνοντας το θέλημα Του Θεού και να είστε σίγουροι οτι Ο ΘΕΟΣ δεν θα μας εγκαταλείψει πότέ. Ευχομαι σε όλους καλό Πάσχα και Καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!! IC/XC NIKA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *