Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:42 - 27/08/2013

Το μάτι του «μεγάλου αδελφού» – Μετά το Prism, σειρά έχει το X-Keyscore.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

H «Guardian» συνεχίζει ακάθεκτη τις αποκαλύψεις για τα συστήματα παρακολούθησης. Μετά το Prism, σειρά έχει το X-Keyscore. Τελικά, μάλλον δεν τη γλιτώνουμε από πουθενά

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη

Η«Guardian» μάς επιφύλασσε κι άλλες αποκαλύψεις, κατακαλόκαιρο, έτσι για ψυχρολουσία στη ζέστη… Και δεν είναι τυχαίο που οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πέσει πάνω στους δημοσιογράφους της και κυνηγάνε τους σκληρούς τους δίσκους για να δούνε τι άλλο ετοιμάζονται να αποκαλύψουν. Πάνω που ήταν ζεστή η ιστορία με το Prism, τον Σνόουντεν, το άσυλο της Μόσχας, την ακύρωση της συνάντησης από τον Ομπάμα (τζόρας μάς βγήκε αυτός και τον είχαμε για καλό άνθρωπο – ακούστε και τον Χρίστο Παπαδημητρίου, καθηγητή Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, να μας λέει γιατί ο Ομπάμα τους απογοήτευσε
>http://infocafe.eu/?p=1993), την καταδίκη του Μάνινγκ, μας έσκασε και η καινούργια βόμβα, η οποία μάλλον πέρασε «στα ψιλά»: το πρόγραμμα X-Keyscore (αν ψάχνετε ακόμα την αρχή της πρότασης με απογοητεύετε!).

Τι είναι αυτό πάλι; Top secret βεβαίως, ένα πρόγραμμα που επιτρέπει στους αναλυτές να ψάχνουν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ βάσεις δεδομένων που περιέχουν e-mails (το ξέραμε) αλλά και συνομιλίες σε τσατ στα κοινωνικά δίκτυα (πάρ’ την κάτω τη φιλενάδα προηγούμενου άρθρου με τον παράνομο εραστή).

Ο Σνόουντεν τα είπε αυτά και αυτός ξέρει. Κυρίως ξέρει ότι τα προγράμματα παρακολούθησης αποτελούν ένα τεράστιο δίκτυο, που κανένας Οργουελ δεν είχε φανταστεί ποτέ του. Και δεν είναι μόνον ο Σνόουντεν που τα ξέρει. Νομίζω ότι σας είχα διηγηθεί την ιστορία του ακτιβιστή που όταν τον ρωτήσαμε με συναδέλφους αν έχει skype για να μιλάμε κόντεψε να μας δείρει. Αλλά ο Σνόουντεν μπορεί να τα αποδείξει κιόλας. Και με τη βοήθειά του, η οποία μοιάζει να έχει κηρύξει ιερό πόλεμο στις μυστικές υπηρεσίες, βρέθηκαν και ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, η NSA πρέπει να πάρει ένταλμα εάν πρόκειται για παρακολούθηση Αμερικανού πολίτη, παρ’ όλο που δεν χρειάζεται ένταλμα για την παρακολούθηση συνομιλιών οποιουδήποτε πολίτη με «ξένο στόχο» (καλά, δεν συζητάμε για όλη την υπόλοιπη υφήλιο). Το X-Keyscore δίνει τα τεχνολογικά εργαλεία ευρείας παρακολούθησης, χωρίς ένταλμα, αρκεί να είναι γνωστές κάποιες πληροφορίες, όπως το e-mail, για παράδειγμα. Ο Σνόουντεν στις συνεντεύξεις του με την εφημερίδα είχε δηλώσει πως μπορεί ο ίδιος να διαβάσει όλα τα e-mails κάποιου, αρκεί να έχει τη διεύθυνσή του. Και πως είχε ήδη χρησιμοποιήσει το X-Keyscore.

Και είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι της NSA καμαρώνουν κιόλας, γιατί στα ντοκουμέντα που παραθέτει η εφημερίδα, οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι το 2008 πιάστηκαν 300 τρομοκράτες χάρη στο X-Keyscore.

Να μην σας κουράσω με τις τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά είναι ανατριχιαστικές για όσους καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Με απλούστατα βήματα (σαν να συμπληρώνεις μια online φόρμα) οι ερευνητές έχουν πρόσβαση… στα πάντα, σε ό,τι κάνουμε στο δίκτυο.

Και η ιστορία δεν είναι καινούργια. Ηδη το 2010 η «Washington Post» έγραφε ότι «κάθε μέρα η NSA συγκεντρώνει και αποθηκεύει 1,7 δισ. e-mails, τηλεφωνήματα και άλλου τύπου επικοινωνίες». Και τι τα κάνει όλα αυτά; Δημιούργησε νέες βάσεις δεδομένων για να μπορεί να τα αποθηκεύει.

Η NSA αντέδρασε στα συνεχή δημοσιεύματα της «Guardian» στέλνοντας μια συγκινητική (το επίθετο δικό μου) επιστολή: «Αυτού του είδους τα προγράμματα μας επιτρέπουν να συγκεντρώνουμε πληροφορίες ώστε να φέρνουμε σε πέρας με επιτυχία την αποστολή μας – να υπερασπιζόμαστε το έθνος και να προστατεύουμε τα αμερικανικά και συμμαχικά [καρφί για τους Βρετανούς] στρατεύματα στο εξωτερικό».

Και όπως θα διαβάσετε και δίπλα, κανείς δεν πιστεύει πια ότι μπορούμε να αποφύγουμε τις παρακολουθήσεις. Μετά το κλείσιμο της Lavabit, σειρά είχε η Groklaw (βλ. δίπλα) και ποιος ξέρει ακόμα πόσες ασφαλείς, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα, υπηρεσίες θα ακολουθήσουν.
valia@inrec.gr

efsyn.gr

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*