Διαφημίσεις

Η ανταρτική οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) κήρυξε σήμερα “επίσημη και ξεκάθαρη κατάπαυση του πυρός” με την Τουρκία καθώς ο φυλακισμένος ηγέτης των ανταρτών…

Αμπντουλάχ Οτσαλάν έδωσε εντολή να τερματισθεί η ένοπλη εκστρατεία για αυτονομία, που συνεχιζόταν επί δεκαετίες.

“Από την 21η Μαρτίου και στο εξής, εμείς ως κίνημα, ως το PKK, επισήμως και ξεκάθαρα κηρύσσουμε κατάπαυση του πυρός”, αναφέρει ο διοικητής των ανταρτών Μουράτ Καραγιλάν σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε από τον ιστότοπο Firat News.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται στο νησί-φυλακί Ιμραλί μετά την καταδίκη του για προδοσία το 1999, κάλεσε το PKK στις 21 Μαρτίου, ανημέρα του κουρδικού Νέου Έτους, να παύσουν το πυρ και να αποσυρθούν από την Τουρκία.

Ο Οτσαλάν βρισκόταν από τον Οκτώβριο σε διαπραγματεύσεις με κρατικούς αξιωματούχους για τον τερματισμό της σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους αφότου άρχισε, το 1984.

Η δήλωση του Καραγιλάν, η οποία έγινε προς ένα πλήθος Κούρδων που είχαν συγκεντρωθεί στη Βόννη της Γερμανίας για να γιορτάσουν το νέο έτος, αναμενόταν, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ότι το εκτός νόμου PKK θα συμμορφωθεί προς τις εντολές του Οτσαλάν.

Η βάση του Καραγιλάν βρίσκεται στα βουνά του βόρειου Ιράκ απ’ όπου καθοδηγεί την εξέγερση του PKK κατά της Τουρκίας. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ, μαζί με την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση. enikos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Το αντάρτικο του ΡΚΚ δεν υπάρχει πλέον… Ανακοινώθηκε η επίσημη και ξεκάθαρη κατάπαυση πυρός κατ’ εντολή Οτσαλάν…!!!”
  1. Εάν δεν τον είχαν μαστουρωμένο με χάπια τον οτσαλάν και έκανε αυτή την δήλωση , δυστυχώς τον λυπάμαι. Όχι ήρωας δεν είναι, αλλά δείχνει πόσο λίγος ήταν. 'Οταν με αυτό που γίνεται στην Συρία ήταν η ευκαιρία να αποκτήσει κράτος.
    Από ήρωας ο οτσαλάν με αυτά δείχνει ότι πρέπει να του φορέσουν pampers διότι η ευκοίλια πάει σύννεφο.
    Να χαρώ κάτι ήρωας της δεκάρας που απο τις φάπες στις φυλακές γίνονται δούλοι.
    Επαναλαμβάνω εάν τα είπε χωρίς να τον έχουν δώσει 1 καράβι χάπια. Εαν τα είπε νηφάλιος απλά ντροπή του, τον @εσμένο.
    Η Ελλάδα που τον έδωσε τάχα τον έφταιγε !
    'Αλλος ήρωας του @ώλου θα γράψει η ιστορία.

  2. μηπως ολες αυτες οι εξελιξεις δεινουν το οκ στους τουρκους να κοιταξουν προς τα εδω μερια και να χουμε κανα θερμο?

  3. Εγω την ακουω βερεσε την ειρηνη των Κουρδων με τους Τουρκους.Αυτο που εχει συσσωρευτει αναμεσα τους δεν λυνεται ουτε ξεθυμαινει με μια δηλωση του Οτσαλαν.Πιστευω οτι στο μελλον τα πραγματα θα ξαναναψουν.Μετραει ο λογος της Τουρκιας?Κανει ειρηνη η τουρκια με κανεναν πραγματικα?

  4. Εξασφάλισαν τον πισινό τους, στρατηγική κίνηση. Αυτή είναι η παγιωμένη κίνηση όταν ετοιμάζεσαι για κάτι! Οι ηλίθιοι ηγέτες του ΡΚΚ ξέχασαν για μιά ακόμη φορά την ανεξαρτησία τους. Εκτός κι αν έλαβαν άλλες πιο σατανικές διαβεβαιώσεις!

  5. To Ισραήλ ζήτησε συγνώμη, οι Κουρδοι τα παρατανε, ο Μεντβεντεφ ουσιαστικά αναγνώρισε τουλάχιστον την ύπαρξη τουρκικών διεκδικήσεων στα πετρέλαια …. Τίποτα καλό δεν προμηνυουν όλα τούτα……

  6. τα αρνακια πριν το σφαξιμο ειναι που τα παχαινουν και τα μοσχαρια επισης. Ολα βαινουν κακως για την Τουρκια, μα οι Τουρκοι δεν το ξερουν, ειναι πολυ αλαζονες( και εννοω οι κυβερνησεις για να καταλαβουν οτι τους ωθουν να μας επιτεθουν. Το μεγαλο μειονεκτημα της τουρκιας κατι που δεν εχουμε εμεις , ειναι το μεγεθοσ της και η ισχυσ της. Εμεις θα επιβιωσουμε ακριβως γιατι δεν ειμαστε ισχυρη χωρα ωστε να μας φοβουνται. Η τουρκια διαλεξε την τροχια τς υπεδυναμης, μη λαμβανοντας υποψιν την λαικη παροιμια, και η μυλωνου τον αντρα της με τουσ πραμτευταδες. Δεστε τι επαθε το ιρακ και παραδειγματιστειτε. Φοβος και τρομος ηταν ο Σανταμ. Η τουρκια κανει σαν κατι μεσοκοπους παλαιστες που παλευουν ακομα μην ξροντας οτι η στεφανιαιες τουσ ειναι φραγμενες απο τα ξυγκια

  7. ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΟΛΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΜΜΑ.

  8. Αυτό πότε το είπε πάλι ο Παϊσιος; Έλεος, αφήστε τους γέροντες στην ανάπαυσή τους. Για όποια σατανικά σχέδια απεργάζονται τα χαλκεία των Μασόνων και σιωνιστών, νά σου και μια δήθεν προφητεία,κάποιου γέροντος. Δεν νομίζετε ότι το παρακάνατε; Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη είναι αυτό ή γεροντική προφητολαγνεία; Τι δουλειά έχουν οι προφήτες μετά την εμφάνιση επί της γής, Του Ίδιου του Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού; Ο Χριστός μας αποκάλυψε τα πάντα,εμείς τώρα Τον αναιρούμε ψάχνοντας για προφήτες; Δεν ανοίγετε καλύτερα καμμιά Καινή Διαθήκη και να την ξεσκονίσετε έως το τέλος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek