Διαφημίσεις

Το δηλητηριώδη θαλασσινό νερό ίσως να έχει οδηγήσει σε δύο από τις πιο γνωστές μαζικές εξαφανίσεις των ειδών στη Γη. Η προέλευση των δύο τοξίνων που περιλαμβάνει είναι κόσμοι χώριοι, αλλά ένας από αυτούς έχει να κάνει με μια επιστροφή.



Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας αστεροειδής στο μέγεθος του βουνού του Everest τελείωσε τη βασιλεία των δεινοσαύρων, όταν χτύπησε τη χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού  πριν 65 εκατομμύρια χρόνια. Και έχουμε ακούσει όλοι για τις απορρέουσες θύελλες μετά από το βομβαρδισμό που προκάλεσε ο μετεωρίτης,από το σκοτάδι και τα θανατηφόρα αέρια που έκαναν πρόβλημα για τη ζωή στη Γη.


Ο γεωχημικός Λι Kump του Penn State University, λέει κάτι περισσότερο που συνέβαινε στους ωκεανούς, όπου το 93%  του nannoplankton-τη βάση της θαλάσσιας τροφίμων εξαφανίστηκαν. Η σκόνη και ο καπνός που εκτοξεύτηκαν από τον αστεροειδή θα είχαν αποπνιγμένη φωτοσύνθεση για αρκετούς μήνες, αλλά χρειάστηκαν περίπου 270.000 χρόνια για τον πληθυσμό του πλαγκτού να επανέλθει πίσω.


Ακόμα και στο Βόρειο Ημισφαίριο, το οποίο υπέστη ένα άμεσο χτύπημα, η ανάκτηση θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο γρήγορη. Το 2010 ο Kump και ορισμένοι από τους συναδέλφους του Penn State εξήγησαν αυτή την υστέρηση,προτείνοντας ότι τα τοξικά μέταλλα από τον αστεροειδή ήταν μολυσμένα για τους ωκεανούς. Όταν το υπερθερμασμένα συντρίμμια από την αποσύνθεση του διαστημικού βράχου χτυπήσαν τον ωκεανό, μέταλλα όπως ο χαλκός, χρώμιο, αλουμίνιο, ο υδράργυρος και ο μόλυβδος που έχουν διαλυθεί στο νερό της θάλασσας,φέρουν το πλαγκτόν σε θανατηφόρα επίπεδα,υποστήριξε η ομάδα.


Ο Kump επισημάνε ότι ένας περιπλανώμενος αστεροειδείς δεν είναι ο μόνος τρόπος για να δηλητηριάσει τους ωκεανούς. Όπως υπενθύμισε στο ακροατήριο κατά τη σύνοδο της ομιλία του την Πέμπτη 29 Ιουνίου του 2012 στο Goldschmidt  σε διάσκεψη στο Μόντρεαλ, η Γη είναι απολύτως ικανή “επινοώντας κάτι τοξικό από μόνη της”.


Ο Kump σκέφτεται ότι οι τοξικές θάλασσες έπαιρναν το φόρο τους στο τέλος της Πέρμιας περιόδου, περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια πριν. Εκείνη τη στιγμή, ο πλανήτης υπέστη το μεγάλο θανατικό του, την πιο ακραία βιολογική κρίση που είναι ακόμη γνωστή:και το 95% όλων των ειδών είχαν σβήσει για πάντα.


Το δηλητήριο ότι ο χρόνος ήταν γύρω από το υδρόθειο, ένα αέριο stinky τοξικό για τα φυτά και τα ζώα,και η βασική πηγή αυτής της τεράστιας δόσης τοξικών αερίων,ήταν ένα παρατεταμένο επεισόδιο υπερθέρμανσης του πλανήτη. Εδώ είναι η βασική διαδικασία:


Μια παρατεταμένη, μέγα-δόσεων διοξειδίου του άνθρακα,διασκορπίζεται από ηφαίστεια μαζικά στην Σιβηρία της Ρωσίας και προκαλεί την θερμή περίοδο. Καθώς οι ωκεανοί θερμαίνονται, δεν μπορούν να κατέχουν το οξυγόνο. Δεδομένου ότι τμήματα των ωκεανών χάνουν οξυγόνο, τα βακτήρια που παράγουν υδρόθειο αυξάνονται.


Υπολογιστικά μοντέλα του Kump και των συνεργατών του,που δημιούργησαν από το 2005 πρότειναν ότι στα τέλη της Πέρμιας περιόδου οι θάλασσες ήταν τόσο γεμάτες από υδρόθειο που κυριολεκτικά απελευθερώνονται μαζικά από τα σύννεφα και τα τοξικά αέρια που αναδύθηκαν πάνω από τις ηπείρους. Οι τελευταίες προσομοιώσεις δείχνουν πολύ λιγότερες ακραίες απελευθέρωσεις του φυσικού αερίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το σουλφίδιο υδρογόνου δεν εξακολουθεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα.


“Μπορεί το 99,9 % η ατμόσφαιρα να αναπνέει απολύτως, αλλά στη συνέχεια οι “θύελλες” θα έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται και να επιβάλλουν αυτά τα χρόνια τονίζει στο Discovery News. Και πάνω στο χρόνιο στρες εκατοντάδες χιλιάδες γενιές των οργανισμών μπορεί να οδηγηθούν σε μαζική εξόντωση τόσο εύκολα όσο ένα γρήγορο σενάριο καταστροφής.

apocalypsejohn

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή




Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek