Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

05:19 - 21/06/2011

Τι θα συμβεί στον κόσμο αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
1-Τι θα συμβεί αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα;

Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας.
Όλοι μα όλοι, θα νιώσουν τις συνέπειες. Από τους Ιάπωνες καταθέτες ως τους Αμερικανούς συνταξιούχους.
Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

2-Οι ελληνικές τράπεζες εθνικοποιούνται.

Οι τράπεζες της Ελλάδας έχουν τεράστια ανοίγματα στο δημόσιο χρέος της χώρας τους. Μια χρεοκοπία θα σήμαινε πως πολλές από αυτές θα αναζητούσαν κεφάλαια για να αναπληρώσουν τα χαμένα, και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απόσυρση των καταθέσεων από πλευράς των Ελλήνων.
Είναι πιθανό πως η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε  μια αργία ως «Ημέρα Τραπεζών», για να αποφευχθεί ο πανικός. Στη συνέχεια οι πιο εκτεθειμένες τράπεζες θα έπρεπε να κρατικοποιηθούν.

3-Οι τράπεζες της Ευρώπης κλυδωνίζονται.


Οι ευρωπαϊκές τράπεζες κρατάνε μεγάλο μερίδιο του ελληνικού χρέους. Σχεδόν $53 δισ. Η Γαλλία, η Γερμανία, και η Αγγλία είναι οι πιο εκτεθειμένες. Αν οι πιστωτές αναγκάζονταν να υποστούν ένα κούρεμα της τάξης του 40%, αυτό θα σήμαινε απώλειες ύψους €15.6 δισ.

4-Το παιχνίδι των Credit Default swaps.


Δεν είναι γνωστό το άνοιγμα των διάφορων χρηματοπιστωτικών οργανισμών προς το ελληνικό χρέος, αναφορικά με τα ασφάλιστρα κινδύνου. Κάποιοι όμως πουλήσανε πολλή προστασία στο ελληνικό χρέος τα τελευταία χρόνια, και μια χρεοκοπία θα πυροδοτούσε πιστωτική κρίση στην αποπληρωμή αυτών των συμβολαίων.

5-Παγκόσμια πιστωτική σύνθλιψη


Οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν εμπλοκή και ανοίγματα στο ελληνικό χρέος θα μεγαλώσουν. Οι τράπεζες θα αρνούνται να δανείζουν η μία στην άλλη, φοβούμενες τα ανοίγματα. Πολλές θα ζητάνε εξτρά εγγυήσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε αυξημένες πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων. Αν επαναληφθεί αυτό που ακολούθησε τη πτώχευση της Lehman Brothers, τότε οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές μπορεί να συσταλούν. Ετοιμαστείτε να ακούσετε πολλά για τα LIBOR spreads πάλι.

6-Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπαίνουν σε πειρασμό.


Οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι αντιμετωπίζουν χρόνια αργής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να μειώσουν τα χρέη και να σταθεροποιήσουν τις τράπεζες. Μια ελληνική χρεοκοπία, ειδικά αν είναι αποτέλεσμα διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, θα ενθάρρυνε αυτά τα κράτη να χρεοκοπήσουν. Αν η Ελλάδα εξαναγκάσει τους δανειστές της να δεχθούν ένα κούρεμα, γιατί να πληρώνουν ολόκληρο το χρέος τους η Ιρλανδία και η Πορτογαλία;

7-Η ΕΚΤ σε κρίση.


Η ΕΚΤ είναι φοβερά εκτεθειμένη στο ελληνικό χρέος και στο τραπεζικό χρέος της Ιρλανδίας. Αν οι τράπεζες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας δεν ξοφλήσουν, μπορεί να πτωχεύσει η ΕΚΤ. Βέβαια, ως κεντρική τράπεζα, μπορεί να επανέλθει μέσω πληθωρισμού.

8-Πολιτική κρίση στη Γερμανία.


Η αναστάτωση της Ευρώπης μπορεί να ταρακουνήσει τη γερμανική κυβέρνηση. Ο λαός της χώρας αντιτίθεται σθεναρά στις διασώσεις όσων κρατών αυτοί θεωρούν ανεύθυνα. Οποιαδήποτε προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση, μπορεί να συναντήσει πολιτικές εξεγέρσεις.

9- Επανέρχεται ο προστατευτισμός.


Αν η Γερμανία και η Γαλλία επιβαρυνθούν με τα χρέη της Νότιας Ευρώπης, είναι πιθανό, πως προκειμένου να προστατέψουν αυτές τις οικονομίες, θα βάλουν σε κίνηση ένα είδος προστατευτισμού, όπου θα αυξηθούν οι εισαγωγές προϊόντων από αυτά τα κράτη εις βάρος των αντίστοιχων της Ασίας.

10- Σκληρή προσγείωση για τη Κίνα.


Αν μειωθεί η κατανάλωση στην Αμερική και επέλθει προστατευτισμός στην Ευρώπη, θα ενισχυθούν οι ατέλειες της κινεζικής οικονομίας. Μια μείωση της ζήτησης των κινεζικών αγαθών, θα αναγκάσει τη κυβέρνηση να εγκαταλείψει τον αγώνα εναντίον του πληθωρισμού, για να συνεχιστεί η ανάπτυξη.
Το εναλλακτικό σενάριο θα ήταν μια σκληρή προσγείωση για τη Κίνα, όπου θα αποδεικνύονταν ως σοβαρά λάθη η χρόνια υπερβολική εστίαση των επενδύσεων στα ακίνητα και στις υποδομές.

11- Ο ήλιος και πάλι θα ανατείλει.


Αυτή η παρέλαση τρομερών πραγμάτων δεν σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου. Ο ήλιος θα ανατείλει και την επομένη μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Το ίδιο και τις επόμενες ημέρες. Ο κόσμος θα συνεχίζει να ζει, να ερωτεύεται, να κάνει παιδιά, φίλους, και να αναζητεί νέους τρόπους κατανόησης ενός κόσμου που δεν θα μοιάζει πια τόσο ασφαλής όσο πριν μερικούς μήνες.

Δείτε και τα υπόλοιπα:




ΠΠ – S.A. από το CNBC
πηγη

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*