Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

07:07 - 26/06/2014

Τα παυσίπονα σκοτώνουν περισσότερους από ότι η ηρωίνη και η κοκαΐνη μαζί

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τα παυσίπονα σκοτώνουν περισσότερους από ότι η ηρωίνη και η κοκαΐνη μαζί

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Μακ Γκιλ στον Καναδά, ο αριθμός των θανάτων λόγω χρήσης συνταγογραφούμενων παυσίπονων είναι υψηλότερος από όσους προέρχονται από υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης μαζί. Σε μια πρώτη ανάλυση της υπάρχουσας έρευνας, η ομάδα του Πανεπιστημίου έθεσε ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας: τη δραματική αύξηση των θανάτων που οφείλονται σε συνταγογραφούμενα παυσίπονα, τα οποία το 2010 προκάλεσαν περισσότερους από 16.000 θανάτους μόνο στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έρχονται πρώτες και δεύτερες στην κατάταξη των χωρών ανά κατά κεφαλήν στην κατανάλωση οπιοειδών.


Ο Nicholas King από το Κέντρο Βιοϊατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής αναφέρει ότι η υπερβολική κατανάλωση παυσίπονων έχει τραβήξει την προσοχή των δημοσιογράφων και του Τύπου, αλλά ήθελαν να βρουν αδιάσειστες αποδείξεις. Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να συνοψίσουν τα διαθέσιμα στοιχεία, ο King και η ομάδα του πραγματοποίησαν μια συστηματική ανασκόπηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, εξετάζοντας την επιστημονική βιβλιογραφία και περιλαμβάνοντας μόνο τις αναφορές που περιείχαν επαρκή στοιχεία.

Η ερευνητική ομάδα είχε στόχο να εξακριβώσει την αιτία που χιλιάδες άνθρωποι στις ΗΠΑ και τον Καναδά πεθαίνουν από χρήση παυσίπονων κάθε χρόνο και γιατί αυτό το ποσοστό παρουσιάζει σταθερή άνοδο τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Βρήκαν αποδείξεις για τουλάχιστον 17 διαφορετικούς καθοριστικούς παράγοντες θνησιμότητας που σχετίζονται με την αύξηση των οπιοειδών, όπως: ραγδαία αύξηση πωλήσεων και συνταγογράφησης οπιοειδών, αυξημένη χρήση ισχυρών, μακράς δράσης οπιοειδών όπως η μεθαδόνη και η οξυκωδόνη, συνδυασμένη χρήση οπιοειδών και άλλων (νόμιμων και παράνομων) ναρκωτικών και αλκοόλ καθώς και κοινωνικούς και δημογραφικούς παράγοντες.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν μια περίπλοκη «επιδημία» για την οποία ευθύνες έχουν οι γιατροί, οι ασθενείς, το σύστημα υγείας αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον.

Φυσικά, για ευνόητους λόγους, οι ερευνητές παραλείπουν να θίξουν ευθέως τις φαρμακβιομηχανίες αναφέροντας απλά “το σύστημα υγείας” και αφού ρίξουν πρώτα την ευθύνη στους γιατρούς και έπειτα στους ασθενής (!).

Διαβάστε επίσης: Παυσίπονα – Γιατί κάνουν κακό και πως να τα αντικαταστήσετε με φυσικά

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ανώνυμος 06/26/2014 @ 7:19 ΠΜ

    sas exoun skoutosei ton egkegalo kai ta dio mazi m fenete

  2. Ανώνυμος 06/26/2014 @ 10:03 ΠΜ

    όλα αυτά επειδή τα παυσίπονα κάποιοι τα χρησιμοποιούν ως ψυχοφάρμακα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*