Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:59 - 09/11/2010

Τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους «σκοτώνουν» οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τουλάχιστον 4,25 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από λοιμώξεις του αναπνευστικού όπως ο ιός της γρίπης και άλλες αιτίες πνευμονίας. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 6% των θανάτων παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Πνευμονολογικό Ίδρυμα (European Lung Foundation) με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Άτλαντα για τις Οξείες Λοιμώξεις του Αναπνευστικού.

Το Ίδρυμα επιδιώκει να πείσει τις κυβερνήσεις και τους δωρητές να αντιμετωπίζουν τους θανάτους από τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού ως ξεχωριστή ομάδα.

Η έκθεση δείχνει ότι οι κάτοικοι των φτωχότερων χωρών έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τέτοιες λοιμώξεις. Το ποσοστό θανάτων από πνευμονία είναι 215 φορές μεγαλύτερο στις χώρες χαμηλού εισοδήματος σε σχέση με τις χώρες υψηλού εισοδήματος, για παράδειγμα.

Ένας ιός, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της οξείας αναπνευστικής νόσου στα παιδιά, σύμφωνα με την έρευνα, και κάθε χρόνο πεθαίνουν από αυτή τουλάχιστον 66.000 παιδιά. Μάλιστα ο αριθμός αυτός ενδέχεται να φθάσει τις 199.000. Σύμφωνα με την έκθεση, τρία εκατομμύρια παιδιά νοσηλεύονται κάθε χρόνο με RSV και το 2005 νοσηλεύτηκαν 33 εκατομμύρια. Κατά του συγκεκριμένου αυτού ιού δεν υπάρχει εμβόλιο, ούτε κατάλληλη θεραπεία.

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η πνευμονία ευθύνεται για το 20% των θανάτων παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο ή για 1,6 εκατομμύρια θανάτους μόνο το 2009 σε σύγκριση με 732.000 θανάτους παιδιών από ελονοσία και 200.000 από τον ιό του AIDS.

Κάθε χρόνο καταγράφονται 156 εκατομμύρια νέα κρούσματα πνευμονίας και το 97% από αυτά στις ανεπτυγμένες χώρες.

Μία θεραπεία με αντιβιοτικά κατά των βακτηρίων που προκαλούν την πνευμονία κοστίζει μόνο 27 σεντς δολαρίου. Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η θεραπεία με αντιβιοτικά για τα παιδιά που νοσούν, μπορεί να σώσει μέχρι και 600.000 ζωές το χρόνο.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη και λεπτομέρειες για μία ελάχιστα αναφερθείσα αιτία θανάτων από νοσήματα του αναπνευστικού, την ατμοσφαιρική ρύπανση σε εσωτερικούς χώρους που προκαλείται από τη φωτιά κατά το μαγείρεμα (κουζίνα/φούρνος) και το παθητικό κάπνισμα. Όπως αναφέρει, 1,96 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από αναπνευστικές λοιμώξεις που προκαλούνται από αυτές τις αιτίες και 121.000 θάνατοι σημειώνονται από την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*