Διαφημίσεις

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel μια συνέντευξη του Michael Scheuer, (πρώην) στελέχους της CIA, αυτού του ευαγούς ιδρύματος που έχιε φτάσει στα ύψη την παραγωγή ηρωίνης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση-μαριονέτα του Αφγανιστάν. Ο εν λόγω πράκτορας εθεωρείτο “ειδικός” στο κυνήγι “τρομοκρατών” και ήταν μέλος μιας ομάδας που έψαχνε το Μπιν-Λάντεν.

SPIEGEL: Η CIA φέρεται ότι πλήρωνε το Mohammed Zia Salehi, σύμβουλο του Αφγανού προέδρου Hamid Karzai, για πληροφορίες. Έχει βλάψει η  CIA την αξιοπιστία των Αμερικανών;
Michael Scheuer: Αυτή είναι μια απόλυτα καλή στρατολόγηση. Νομίζω ότι στρατολογείς όποιον σου δίνει πρόσβαση σε ένα στόχο. Μπορεί να είναι κάποιος που είναι τρομοκράτης ή να είναι κάποιος διεφθαρμένος αξιωματούχος. Νομίζω ότι οποιαδήποτε υπηρεσία πληροφοριών θα χαιρόταν να έχει κάποιον να δίνει πληροφορίες για το τι κάνει ο Καρζάι, επειδή δεν είναι καθόλου έντιμος.
SPIEGEL: Οι ΗΠΑ τώρα αντιμετωπίζουν κατηγορίες ότι χρηματοδοτούν αυτή καθαυτή τη διαφθορά που ισχυρίζονται ότι πολεμούν.
Scheuer: Δεν είναι αλήθεια. Ο Πρόεδρος Ομπάμα το ήξερε αυτό. Αν είναι έξυπνος, είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος θα ήθελε να έχει κάποιον κοντά στον Καρζάι για να ξέρει τι γίνεται. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις ψεύδονται όταν λένε ότι μπορούν να καθαρίσουν τη διαφθορά και να κερδίσουν τον πόλεμο.
SPIEGEL: Έχει δράσει ενεργητικά η Ουάσιγκτον αρκετά ώστε να καταπολεμήσει τη διαφθορά;
Scheuer: Δεν είμαστε και τόσο σε θέση να πιέσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Ποιος θα τους αντικαταστήσει; Δεν υπάρχει κανείς λιγότερο αδιάφθορος. Ίσως οι μόνοι αδιάφθοροι στο Αφγανιστάν είναι οι Ταλιμπάν. Αν θες να μην υπάρχει διαφθορά, τότε δώσε την κυβέρνηση πίσω στους Ταλιμπάν.
SPIEGEL: Ο Salehi, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Αφγανιστάν, φέρεται ότι ήταν για χρόνια στο μισθολόγιο της CIA. Πιστεύετε ότι θα δικαστεί;
Scheuer: Θα πίστευα ότι δεν πρόκειται να γίνει δίκη. Ο Salehi  ξέρει τόσο πολλά για το τι γίνεται σ’ αυτή την κυβέρνηση και τι έχει κλαπεί και ποιος έχει κλέψει, που αν υπάρχει μια θέση μάρτυρα, πολύ πιθανό να καθόταν ο ίδιος ο Καρζάι σ’ αυτή.



Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek