Διαφημίσεις

Σύμφωνα με γενική παραδοχή μεταξύ των οικονομολόγων παγκοσμίως, το ακραίο κρίσιμο σημείο στο οποίο μία κοινωνία εκρήγνυται, είναι όταν η πραγματική ανεργία φτάσει στο 35% μέσα στη συγκεκριμένη κοινωνία….

Έχει επιστημονικά παρατηρηθεί ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει ανεργία αυτού του ποσοστού, το οποίο αλλοιώνει την ισχύουσα κοινωνικοοικονομική συγκρότηση και οδηγεί σε κοινωνική κατάρρευση.

Σε μας, το ποσοστό της ανεργίας, που επίσημα αναφέρει ως καταγραμμένη η ίδια η κυβέρνηση, ανέρχεται περίπου στο 28%. Όλοι όμως αποδέχονται, ότι η πραγματική μη καταγραμμένη ανεργία, είναι πολύ πιο πάνω από το 30% και ίσως να πλησιάζει προς το 35%. Χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και μη δηλωμένων παράνομων μεταναστών.

Από το άλλο μέρος, αντί να παρατηρείται όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων, κάτι που θα υποδήλωνε ζωντανή και παρούσα κοινωνία, αντιθέτως βλέπουμε όλοι, μια αυξανόμενη αδρανοποίηση της κοινωνίας. Κανένα κόμμα και κανένας συνδικαλιστικός φορέας δεν μπορεί να μπει στην κοινωνική ηγεσία και να βγάλει έστω και λίγο κόσμο στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθεί και να διεκδικήσει, κάτι που θα οδηγούσε σε εκτόνωση του κοινωνικού μάγματος που διογκώνεται.

Όλα τα πιο πάνω (δηλαδή η αύξηση του ποσοστού της ανεργίας και η συνεχώς εντεινόμενη σιωπή της κοινωνίας σαν την νηνεμία πριν την καταιγίδα) συνηγορούν στο ότι η ελληνική κοινωνία πλησιάζει σε μια άλογη έκρηξη η οποία δεν θα μπορεί πλέον να κατευθυνθεί από κανέναν και θα παρασύρει τα πάντα. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, τίποτα δεν θα θυμίζει το πριν.

Ο μόνος δρόμος που απέμεινε στο ισχύον καθεστώς είναι να προσπαθήσει να συγκρατήσει όσο μπορεί την περαιτέρω αύξηση της ανεργίας για να αποτρέψει την κοινωνική έκρηξη. Όμως οι συνεχώς επιβαλλόμενοι φόροι, η σκοπούμενη αρπαγή των περιουσιών, οι ταυτόχρονες απολύσεις και η παντελής έλλειψη επενδύσεων, μας βάζουν πιο βαθιά στο οικονομικό «σπιράλ θανάτου» και επιταχύνουν τις εξελίξεις προς την έκρηξη.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

16 σχόλια στο “ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ… ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ‼!”
  1. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!!ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ,ΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ…ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ..

  2. Πάντα η πληροφορία, και πάντα κάτι περιμένουμε να γίνει… Ο καθένας αντιλαμβάνεται και βιώνει με διαφορετικά συναισθήματα την κάθε πληροφορία η την κάθε μαλακια !συνέχεια περιμένουμε … Περιμένουμε να γίνει κάτι για να μας τρομάξει! και να μας κάνει να πιστεύουμε ακόμα περισσότερο ότι θα γίνει πάλι κάτι που θα μας καταστρέψει .κτλ κτλ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τους πολιτισμούς έτσι και υπάρχουν άνθρωποι που τους θέλουν αλλιώς …αυτοί που τους θέλουν αλλιώς γιατί συνέχεια σκέφτονται συζητάνε και ασχολούνται μ αυτούς που θέλουν των κόσμο έτσι ;ας συζητήσουμε το τη θέλουμε εμείς να κάνουμε !και όχι το τη δεν θέλουμε να μας κάνουν.

  3. ESEIS TO XABA SAS KAI OI OYTSEKADES EINAI ETIMOI XAIBANIA ENA SFYRIGMA KAI UA DOITE MALAKES ELLHNARADES TOY KOLOY TOTE UA SAS DV TH UA KANETE ARXIMALAKES APOGONOI TVN TOYRKON RE OYST

  4. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ… ΤΟΤΕ Η C.I.A. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ… ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΑΓΩΝΑ.

    Η B.N.D. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΣΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑΧ ΟΥ ΑΚΜΠΑΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ… ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ… ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΝΕ.

    ΤΡΕΛΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

  5. Κυβερνητικοί ένα σας λέω αυτά που έπαθε ο Καντάφι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα πάθετε εσείς

  6. ωραια παπαρα εγρψες Ιωαννη μπραβο και εις ανωτερα.Εχετε αηδιασει ορισμενοι με τον ιδιο σας τον εαυτο και ολη την ξεφτιλα σας τη βγαζετε εδω μεσα.

  7. 8.41 τουρκαλβανε , πληθειτε πρωτα γιατι ζεχνετε απο μακρια κι ελατε με την οπισθεν . Βρωμα και δυσοδια των βαλκανιων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *