Διαφημίσεις

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται εκτάκτως απόψε, για να συζητήσει την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες τραυματίστηκαν, όταν ο στρατός και η αστυνομία επενέβησαν, για να διαλύσουν διαδηλωτές που απαιτούσαν να αποκατασταθεί στην εξουσία ο ανατραπείς εκλεγμένος ισλαμιστής πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενημερωθεί κεκλεισμένων των θυρών για την κατάσταση από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Έλιασον, στις 17:30 ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ (00:30 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας).

Την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησαν από κοινού η Γαλλία, η Βρετανία και η Αυστραλία, τρία κράτη-μέλη του Συμβουλίου.
Η υποστηριζόμενη από το στρατό μεταβατική κυβέρνηση διέταξε να διαλυθούν οι καταυλισμοί των ισλαμιστών διαδηλωτών, μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή του Μόρσι.

Σύμφωνα με τις αρχές, στα επεισόδια βίας που σημειώθηκαν χθες στη χώρα, έχασαν τη ζωή τους 578 άνθρωποι.

Χθες, σε μία πρώτη αντίδραση του Οργανισμού, ο Γενικός Γραμματέας του καταδίκασε το λουτρό αίματος στην Αίγυπτο, ενώ σήμερα η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, απαίτησε να διεξαχθεί έρευνα για όσα έπραξαν οι δυνάμεις των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Την κατεπείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ είχε, επίσης, ζητήσει η Τουρκία.

enikos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”
  1. ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.
    ΟΙ ΔΕ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙ ΔΙΣΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ, ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. Η "ΕΠΕΜΒΑΣΗ" ΑΛΑ ΛΙΒΥΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ.
    ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ, ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΖΑΜΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ;

  2. ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ'' …….ΟΗΕ…..ΕΟΚ….ΝΑΤΟ….Ας θυμηθουμε τα καλα που εχουν επιτελεσει στον πλανητη,πως υπερασπιζουν τα ανθρωπινα δικαιωματα,τη ζωη,την τιμη,την ππεριουσια και τις ατομικες αλλα και κοινωνικες ελευθεριες…..λιγη ιστορια να διαβασουμε και ξερουμε αμεσως τι υπηρετουν…….

  3. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΕΖ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ;;
    http://www.logiosermis.net/2013/08/blog-post_8144.html
    Αντιγράφω….—>>
    Αρνητική στάση λαμβάνει η Αίγυπτος αναφορικά με την παροχή διευκολύνσεων στον Αμερικανικό Στόλο για μια επίθεση στη Συρία….

    Όπως αναφέρει το Αιγυπτιακό ιστολόγιο .alnaharegypt ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγός Abdel Fattah al-Sisi διέταξε τις αρχές στο Σουέζ να μην επιτρέψουν σε κανένα αμερικανικό πολεμικό σκάφος να διασχίσει την διώρυγα στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία.

    Ο στρατηγός Al Sisi δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως αυτή στηρίζεται στην κοινή αμυντική συμφωνία που υπάρχει μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας λέγοντας επιπρόσθετα πως η χώρα του δεν θα γίνει ενδιάμεσος σταθμός για να κτυπηθεί καμία άλλη αραβική χώρα και πως η Αίγυπτος δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος όπως στην περίπτωση του Ιράκ.

    Το τελευταίο μεγάλο αμερικανικό σκάφος που διέσχισε το κανάλι του Σουέζ ήταν το αεροπλανοφόρο USS Truman στις 20 Αυγούστου κατευθυνόμενο προς την περιοχή δράσης του 5ου Στόλου.

    Η είδηση πάντως της αιγυπτιακής απαγόρευσης στα αμερικανικά πλοία δεν έχει διασταυρωθεί ακόμη από άλλη πηγή.

    http://www.logiosermis.net/2013/08/blog-post_8144.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *