Διαφημίσεις

Με κατάληψη του αεροδρομίου του Κίτο απάντησαν περίπου 150 μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Εκουαδόρ στο νόμο της κυβέρνησης της χώρας που περικόπτει προνόμια και επιδόματα αστυνομικών και στρατιωτικών. Την ίδια στιγμή, ασταθής παραμένει η πολιτική κατάσταση της χώρας.


Εν τω μεταξύ εκατοντάδες αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην πρόθεση του προέδρου της χώρας Ραφαέλ Κορέα να διαλύσει το κοινοβούλιο.
Επεισόδια σημειώθηκαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπου ένστολοι αστυνομικοί έκαιγαν λάστιχα αυτοκινήτων φωνάζοντας “Σεβαστείτε τα δικαιώματα μας”.
Οι σχεδιαζόμενες περικοπές της κυβέρνησης έχουν συναντήσει την αντίδραση μελών του κόμματος του Κορέα. Ο πρόεδρος της χώρας σκέφτεται μάλιστα να προχωρήσει στη διάλυση του σώματος, κίνηση που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να κυβερνά με διάταγμα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.
Τα νέα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του Συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας προκειμένου να τεθούν σε ισχύ.
Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Ερνέστο Γκονζάλες ανακοίνωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση του Ραφαέλ Κορέα.
Από την πλευρά του ο αρχηγός της κεντρικής τράπεζας Ντιέγκο Μπόργια απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και ζήτησε από το λαό να μην αποσύρει τα χρήματα του από τις τράπεζες παρά την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα.
Κορέα: Δεν κάνω βήμα πίσω
“Δεν πρόκειται να κάνω ούτε ένα βήμα πίσω, εάν θέλετε καταλάβετε τα στρατόπεδα, εάν θέλετε αφήστε τους πολίτες χωρίς άμυνα, εάν θέλετε προδώστε την αστυνομική αποστολή σας, κάντε το”, δήλωσε ο Ραφαέλ Κορέα μιλώντας ενώπιον δεκάδων διαδηλωτών που κατέλαβαν ένα στρατόπεδο στην πρωτεύουσα.
Ο πρόεδρος που συνοδεύονταν από τον υπουργό Εσωτερικών άκουσε τα γιουχαΐσματα των συγκεντρωμένων. Ζήτησε από τους διαδηλωτές να σταματήσουν τα επεισόδια, όμως έχασε την ψυχραιμία του όταν ορισμένοι εξαγριωμένοι συνέχισαν να τον βρίζουν, έχασε την υπομονή του και βγάζοντας την γραβάτα του φώναξε: “Εάν θέλετε να καταστρέψετε την πατρίδα, εμπρός κάντε το. Αλλά να ξέρετε ότι αυτός ο πρόεδρος που έχετε μπροστά σας δεν πρόκειται να κάνει πίσω”.
Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek