Διαφημίσεις

Toυ Ντίνου Μπάνου

Τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων και της κακοποίησης των εδαφών της Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», δεν άργησαν να φανούν και να δώσουν το στίγμα για το τί έρχεται στη συνέχεια…Εμφιαλωμένο νερό θα πρέπει να πίνουν στο εξής οι κάτοικοι Νεοχωρίου Χαλκιδικής, καθώς όπως τους ανακοινώθηκε από τον πρωτεργάτη του ξεπουλήματος γης, δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, στο νερό της περιοχής εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αρσενικού και δεν είναι πλέον πόσιμο….

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό, διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού, λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού, συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στις πηγές του χωριού, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό. Δεν πρόκειται να τους απαντήσουν, διότι όλοι θα ξαναπάρουν τα όπλα και τότε…

Σύμφωνα με παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα του Βήματος της 25-3- 2007, αρσενικό σε τοξικές συγκεντρώσεις ενδέχεται να εντοπιστεί στο νερό είτε από φυσικά αίτια, κυρίως σε περιοχές με ιζηματογενείς και ηφαιστειογενείς αποθέσεις, σε γεωθερμικά πεδία, σε ενεργές νεοτεκτονικές περιοχές κ.α., είτε λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων, όπως είναι η εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι αγροτικές δραστηριότητες, η χρήση βιομηχανικών προϊόντων και η διάθεση βιομηχανικών αποβλήτων.

Εδώ η απάντηση είναι μία και μόνη και συνδέεται με τις δραστηριότητες της «Ελληνικός Χρυσός», η οποία αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων της περιοχής και παρά τις εκτιμήσεις που έκαναν κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες, προβλέποντας την επερχόμενη καταστροφή της βόρειας Χαλκιδικής, από τις μεθόδους της εν λόγω εταιρείας, εκείνη συνεχίζει απτόητη το θανάσιμο έργο της, έχοντας την έγκριση της κυβέρνησης-μαριονέτας των Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι επίσης δεν νοιάζονται για της ζωές των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλων των Ελλήνων, αρκεί να «τιμήσουν» την υπογραφή τους προς τους ξένους και να μην χάσουν τις καρέκλες τους, που τόσο «μόχθησαν» να τις αποκτήσουν.

Θα πρέπει τώρα όλοι οι κάτοικοι της βόρειας Χαλκιδικής, ακόμη και αυτοί που ξεγελάστηκαν για ένα προσωρινό μισθό, να ενωθούν και να εκδιώξουν για πάντα την εν λόγω εταιρεία, τον Πάχτα και κυρίως τους Σαμαρά και Βενιζέλο από την Ελλάδα, μήπως και καταφέρουν να σώσουν τη γη που τους γέννησε.

Η ευκαιρία παρουσιάζεται στα εγκαίνια της 78ης Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου οι ηθικοί αυτουργοί του προβλήματός τους, Σαμαράς και Βενιζέλος, θα έλθουν και θα πούνε ψυχρά στους Έλληνες της βόρειας Ελλάδας ένα σωρό νέα ψέματα και υποσχέσεις, από το ίδιο «βήμα του ψεύδους» που μίλησε και ο Γ.Α.Π., εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και καταδικάζοντάς τον στην αιώνια φτώχεια και δυστυχία…
Να μην τους αφήσουμε, όχι να μιλήσουν, αλλά ούτε το πόδι τους να πατήσουν στη Θεσσαλονίκη!!!ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Στο Νεοχώρι Χαλκιδικής πίνουν σήμερα νερό με αρσενικό!”
  1. Στα τέλη του 2012 έζησα για κάποιους λόγους 4 1/2 μήνες λίγο έξω από τον Βόλο, έναν οικισμό που υδροδοτείται από την Ν. Αγχίαλο. Με πληροφόρησαν ότι το νερό δεν ήταν πόσιμο. Μπορούσα όμως να μαγειρεύω με αυτό (αφού υπήρχε βρασμός) και να πλένομαι. Μέσα σε ένα μήνα περίπου άρχισα να πρήζομαι, να έχω πεπτικά προβλήματα, να βγάζω εξανθήματα στο σώμα μου και τα μαλλιά μου να έχουν γίνει σαν συρματόσχοινα, σχεδόν καμμένα. Ρώτησα και μου είπαν ότι παλαιότερα είχε ανιχνευθεί αρσενικό στο νερό. Τελευταία το χαρακτήριζαν σκληρό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας αλάτων. Υπήρχαν αρκετές διακοπές νερού λόγω κακής συντήρησης του δικτύου και το νερό σε πολλές περιπτώσεις μύριζε άσχημα και φυσικά ήταν θολό. Θεωρώ πως η κακή ποιότητα νερού και η κακή συντήρηση δεν είναι πάντα τυχαία ύστερα μάλιστα και από τις πάμπολλες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του νερού.

  2. Όλα τα παραπάνω που λέει το άρθρο πιστεύω πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια , αλλά επειδή ξέρω σε ποιά χώρα ζώ και πόσο "αγαπούν" τον τόπο τους οι Χαλκιδικιώτες αλλά και οι ντόπιοι γενικά σε όλη την υπόλιπη Ελλάδα σας λέω πως αν δεν ήταν η εταιρία "Ελληνικός"χρυσός και πάλι το πολύ σε 10 – 20 χρόνια το νερό του Νεοχωρίου δεν θα πινόταν απο τα φυτοφάρμακα και όσο για την καθαριότητα του τόπου τους δεν νομίζω πως ιδρώνει και πολύ το αυτί τους .Αυτό το διαπιστώνουν όσοι πάνε για διακοπές στην Χαλκιδική . Το ορυχείο απλώς δεκαπλασίασε την μόλυνση του τόπου με αποτέλεσμα αυτό που θα γινότανε σε 10 – 20 χρόνια να γίνη σε 2-3 μήνες . Τα ίδια γίνονται και στην Ημαθεία λ.χ. ένας ολόκληρος νομός ( και όχι μόνο αυτός ) υδροδοτείται μόνο απο ένα ποτάμι( τον Αλιάκμονα )ενώ διαθέτει άλλα 4 τα οποία έχουν νερό όλο τον χρόνο ( κεραμίδα , τάφρος 66 , και με πιο αξιόλογα σε ποσότητα νερού τον Λουδία και το μηδέν που είναι παραπόταμός του )είναι μολυσμένα με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται μεγάλες ποσότητες γλυκού και πόσιμου νερού,ενώ την ίδια τύχη έχουν όλα τα υπογεια ύδατα του κάμπου της Ημαθίας που είναι επίσης μολυσμένα με μπόλικο αρσενικό απο τα φυτοφάρμακα με αποτέλεσμα να είναι μολυσμένο το νερό σε όσες πηγές έχουν μείνει στον κάμπο ,ενώ οι ντόπιοι και οι δήμαρχοι τους περι άλλα τυρβάζουν . Ίσως το δίλημα ( άν υπάρχει ) να είναι : Ή δουλειά και βρώμικα ποταμια ή καθαρά ποτάμια και ανεργία . Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα .

  3. Ανώνυμε 2:22 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επειδή έχω καταγωγή από Καππαδόκικο χωριό της Ημαθίας όπου κι έχω ζήσει τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μου ως παιδί, θα σου πω πως κάποτε το νερό στον κάμπο ήταν καλύτερο από τα φιλτραρισμένα σημερινά. Απ΄όποια τουλούμπα κι αν έπινες νερό ήτανε καθαρό, κρυστάλλινο, κολυμπούσαμε στον Λουδία και παίζαμε με κάτι τεράστια βατράχια που σήμερα έχουν χαθεί πλέον. Ακόμα και το νερό στα κανάλια άρδευσης ήταν καθαρό. Μόνον που τότε ΔΕΝ χρησιμοποιούσανε φυτοφάρμακα όπως πολύ σωστά είπες. Είναι η Ελλάδα που χάθηκε τελικά… γιατί κάποιοι έτσι το θέλησαν όταν υποχρέωναν σε ερήμωση τα χωριά.

  4. Αγαπητέ 4:51 μ.μ. συμπατριώτη ,είμαι κι εγώ απο χωριό της περιοχής και μόλις που πρόλαβα να ζήσω αυτά τα ωραία χρόνια που περιγράφεις .Έχω ψαρέψει στο μηδέν 3 φορές περίπου ( πρίν μολυνθεί )και έχω θαυμάσει την ποικιλία της υδρόβειας ζωης που είχε τότε σε μεγέθη και είδη ψαριών και πληθώρα υδόβειων φυτών , και έχω πιεί νερό απο τις πηγές εκείνες απο τις οποίες έτρεχε καθαρό παγωμένο νερό ,ενώ τώρα έχουν μείνει λιγότερες απο τις μισες και το νερό τους αν και διαυγές τα σκυλιά δεν το πίνουν , γιατί μυρίζουν το αρσενικό που περιέχει .Όσο για το μηδέν που το έχουν μετατρέψει σε χαβούζα με το ζόρι συντηρεί κάποια ζωή πλεον. Όμως κοντα στο ποτάμι και μέσα θα δείς ακόμα νερόκοτες ,αγριόπαπιες , γεράκια , τσαλαπετηνούς ,κούκους ,κουκουβάγιες ,γκιώνηδες και αετούς ,ενώ παλιότερα είχε και αλκιώνες .Δυστιχώς αυτά μέρα με την μέρα χάνονται και το μόνο που μένει στα χωριά του κάμπου είναι ο καρκίνος στους λεμφαδένες . Άν τους πεις για όλα αυτά είτε αδιαφορούν είτε σε ειρωνεύωνται , ενώ οι άρχοντες το παίζουν Κινέζοι ή λένε μισές αλήθειες ( ας είν΄καλά το λάδωμα ).Ο 2:22

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *