Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:08 - 24/02/2012

Στη σφαγή ο συριακός λαός

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Βομβαρδίζεται κάθε γωνιά της πόλης Χομς
Με τις επικοινωνίες να είναι τελείως κομμένες, οι τραυματίες να μην απολαμβάνουν οποιασδήποτε ιατρικής περίθαλψης και τα τρόφιμα να είναι ανύπαρκτα, η Συρία και κυρίως η πόλη Χομς, βιώνουν τραγικές στιγμές παγιδευμένοι στα ερείπια των επιθέσεων
Οι συνοικίες της Χομς δέχονται σφοδρό βομβαρδισμό από τις δυνάμεις του

καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ. Η συνοικία Μπάμπα Αμρ συγκλονίστηκε από τρομακτικές εκρήξεις χθες το πρωί, σύμφωνα με ακτιβιστές που απηύθυναν μία ύστατη κραυγή απελπισίας. «Απευθύνουμε ύστατη κραυγή απελπισίας. Οι άνθρωποι, αν δεν σκοτωθούν από τους βομβαρδισμούς, θα πεθάνουν από πείνα και δίψα», δήλωσε από τη Χομς ο Ομάρ Σάκερ.

«Οι εκρήξεις συγκλονίζουν ολόκληρη τη Χομς. Ο Θεός να μας λυπηθεί», δήλωσε από την πόλη ο Αμπντάλα αλ-Χάντι. «Η Μπάμπα Αμρ, καθώς και τμήμα της Ινσάατ βομβαρδίζονται από τις 7 το πρωί και βλήματα όλμου έπεσαν στη Χαλντιγέ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντελραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Ακούμε φοβερές εκρήξεις, τρομακτικές», δήλωσε ο Αμπντάλα αλ Χάντι, ακτιβιστής της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης.
«Όσο αυξάνεται η διεθνής καταδίκη, τόσο ενισχύονται οι βομβαρδισμοί… Σήμερα δεν κατορθώνουμε να έλθουμε σε επαφή με ακτιβιστές, ούτε μέσω Skype, ούτε μέσω Thuraya», διευκρίνισε ο Σύρος ακτιβιστής. «Σήμερα συγκεντρώνουμε πληροφορίες εκτός των συνοικιών που βομβαρδίζονται, οι επικοινωνίες είναι τελείως κομμένες στο εσωτερικό», δήλωσε ο Ραμί Αμπντελραχμάν.
Είχαν στόχο το Κέντρο Τύπου
Η χθεσινή ήταν η 20ή ημέρα βομβαρδισμών της Χομς. Την Τετάρτη δύο δυτικοί δημοσιογράφοι, η Μαρί Κόλβιν ανταποκρίτρια των Sunday Times και ο Ρεμί Οσλίκ, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου IP3 Press σκοτώθηκαν στη Χομς κατά τον βομβαρδισμό του κτιρίου όπου διέμεναν και είχε μετατραπεί σε κέντρο Τύπου. «Είμαστε βέβαιοι ότι το Κέντρο Τύπου ήταν ο στόχος του βομβαρδισμού, διότι έπεσαν 11 οβίδες επάνω και γύρω από το κτίριο.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος πρέπει να έπιασαν κάποιο σήμα μετάδοσης», σύμφωνα με τον Χάντι Αμπντάλα, ο οποίος δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αναγνωριστικά αεροπλάνα πετούν συνέχεια επάνω από τη Χομς και πιθανότατα έπιασαν σήματα δορυφορικής μετάδοσης», πριν βομβαρδιστεί το κτίριο.
Κανείς από τους Σύρους ακτιβιστές με τους οποίους έγινε χθες δυνατή η επαφή δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι σοροί των δύο δημοσιογράφων. Επιπλέον ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Πολ Κονρόι, η Γαλλίδα δημοσιογράφος Εντίτ Μπουβιέ και ο φωτορεπόρτερ Ουίλιαμ Ντάνιελς τραυματίστηκαν κατά τον ίδιο βομβαρδισμό.
Εκπρόσωπος της εφημερίδας Le Figaro δήλωσε ότι η δημοσιογράφος έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση. Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα προσπαθεί συνεχώς να αποκαταστήσουν επαφή με τη Χομς.
Το καθεστώς της Συρίας απέρριψε κάθε ευθύνη για τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων κατά τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς, ανακοινώνοντας ότι εισήλθαν με δική τους ευθύνη στο συριακό αυτό έδαφος. «Αρνούμαστε τις καταγγελίες που επιρρίπτουν στη Συρία την ευθύνη για τον θάνατο δημοσιογράφων, οι οποίοι παρεισέφρησαν στο έδαφός της με δική τους ευθύνη», σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια
Η διεθνής κοινότητα επιζητά τρόπους για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός ώστε να μεταφερθεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια προς την πόλη, και κυρίως προς τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, όπου βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες άνθρωποι.
«Μεταφέρουμε τους τραυματίες σε σπίτια, διότι βομβαρδίστηκε και το νοσοκομείο εκστρατείας και το να προσπαθήσει κανείς να φύγει από την Μπάμπα Αμρ ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Φοβόμαστε μία γενοκτονία, και δεν είναι μία λέξη που λέμε στην τύχη», είπε ο Αμπντάλα αλ Χάντι. «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιείται, γιατί μένει απαθής. Για να μείνει ένας άνθρωπος, ολόκληρος λαός σφαγιάζεται».
Μπροστά στην κλιμάκωση, το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο ζήτησε την Τετάρτη τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη Συρία και ο εκπρόσωπός του Μπάσμα Κοντμάνι δήλωσε ότι μία στρατιωτική επέμβαση είναι πιθανόν να είναι η μόνη επιλογή πλέον.
Όχι σε επέμβαση, λέει ο Χέιγκ
Κάνοντας τη διαπίστωση ότι το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει να σκοτώνει ατιμώρητο χιλιάδες πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ επανέλαβε χθες ότι είναι αντίθετος με μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ότι έχει την πρόθεση να συζητήσει το θέμα της ενίσχυσης των οικονομικών και διπλωματικών πιέσεων επί του συριακού καθεστώτος κατά την αυριανή διεθνή διάσκεψη για τη Συρία στην Τύνιδα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δυτικών και αραβικών χωρών και με την ηχηρή απουσία της Ρωσίας.
Στη Γενεύη, η διεθνής επιτροπή έρευνας για τη Συρία διαπιστώνει στην 72σέλιδη έκθεσή της που υπέβαλε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι στοιχειοθετείται η διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Συρία, ζητεί την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των ενόχων και γνωστοποιεί ότι έχει καταρτίσει μυστικό κατάλογο με ονόματα αξιωματούχων του συριακού καθεστώτος που βαρύνονται με αυτές τις κατηγορίες.

Κατηγορηματική η έκθεση του ΟΗΕ

Οι συριακές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν άοπλες γυναίκες και παιδιά, βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές και υπέβαλαν σε βασανιστήρια τραυματισμένους διαδηλωτές που νοσηλεύονταν υπό τις διαταγές κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων στα υψηλότερα κλιμάκια, ανακοίνωσαν χθες τα Ηνωμένα Έθνη.
«Η επιτροπή έλαβε αξιόπιστες αποδείξεις στις οποίες αναφέρονται υψηλόβαθμοι και μεσαίας βαθμίδας αξιωματικοί του στρατού οι οποίοι διέταζαν τους κατώτερούς τους να πυροβολούν εναντίον άοπλων διαδηλωτών, να σκοτώνουν στρατιώτες που αρνούνταν να υπακούσουν στις διαταγές τους, να συλλαμβάνουν πολίτες αναίτια, να κακομεταχειρίζονται ανθρώπους που βρίσκονταν υπό κράτηση και να επιτίθενται σε γειτονιές αδιακρίτως με άρματα μάχης και πολυβόλα», αναφέρει η έκθεση που υπέβαλαν οι εμπειρογνώμονες στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

thraki-devil

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*