Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:26 - 16/05/2013

Στην αγορά σε λίγο το “τεχνητό κρέας”

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το πρώτο χάμπουργκερ με τεχνητό κρέας που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο είναι έτοιμο να μπει στη σχάρα…
Το κρέας δημιούργησε με επίμονη προσπάθεια ο καθηγητής Μαρκ Πόστ από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία και κανένα συστατικό του δεν προέρχεται από ζώο.

Το θέμα βέβαια είναι…
τι απήχηση θα βρει από τους καταναλωτές όταν κάποια στιγμή φθάσει να πωλείται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Ο δημιουργός του πάντως το δοκίμασε και το βρήκε «αρκετά ικανοποιητικό».

Πάντως σε λίγες εβδομάδες, το τεχνητό κρέας θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία γεύση αφού το πασπαλίσει πρώτα με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Η έρευνα για την παραγωγή του τεχνητού κρέατος χρηματοδοτήθηκε από την ολλανδική κυβέρνηση αλλά και από κάποιον άγνωστο χορηγό που έδωσε το ποσό των 300.000 ευρώ.

Το κρέας που αναπτύχθηκε στο εργαστήριο, αποτελείται από 20.000 λεπτές λωρίδες καλλιεργημένων μυικών ιστών. Τα κύτταρα των ιστών καλλιεργήθηκαν με τη χορήγηση ορού έμβρυου βοός.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με τρόφιμα που μοιάζουν με κρέας ή με υποκατάστατα κρέατος που φτιάχνονται από πρωτεϊνες λαχανικών όπως για παράδειγμα η σόγια.

Ο δρ. Μαρκ Ποστ και οι συνεργάτες του που δούλεψαν πάνω στην Παρασκευή του κρέατος, λένε πως κανένα συστατικό του δεν προέρχεται από κάποιο «ολοκληρωμένο» ζώο που έζησε ποτέ.

Αυτό άλλωστε συνιστά και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία κινήθηκε η επιστημονική προσπάθεια. Να δημιουργηθεί ένα τρόφιμο που θα βάλει τέλος στη σφαγή των ζώων, θα είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον η παρασκευή του και θα μπορεί χάρη στο χαμηλό του κόστος να καλύψει τις ζωτικές ανάγκες πληθυσμών που υποσιτίζονται.

πηγη: tanea
http://thecuriosityofcat.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Ανώνυμος 05/16/2013 @ 2:52 ΜΜ

    οχι ρε γαμ..το πεινασα τωρα

  2. Βασικά το κατεστημένο θα ήταν ευτυχισμένο αν μας έπειθε να καταναλώνουμε όλα τα «καταναλωτικά αγαθά» τα οποία κατασκευάζει όπως…μόνο αυτό ξέρει. Τεχνητό κρέας, τεχνητά λαχανικά…Εγώ λέω πως δεν θα ησυχάσει η παγκόσμια μαφία αν δεν βρει τρόπο να μας πουλάει και τον αέρα που αναπνέουμε σε μάσκες(ίσως βρουν τον τρόπο να μολύνουν τόσο πολύ τον αέρα που για να αναπνεύσει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει). Το ερώτημα είναι τι κάνουμε εμείς; Είμαστε έτοιμοι να αρνηθούμε όλα αυτά τα «αγαθά»;;;

  3. Ανώνυμος 05/16/2013 @ 7:15 ΜΜ

    Κάτσε φίλε μου να τραβήξω μία τζούρα φραπεδάκι, και μετά θα σκεφτώ πως θα ξεκινήσουμε την επανάσταση για να σώσουμε ετούτον τον πλανήτη !!

  4. Ανώνυμος 05/17/2013 @ 9:33 ΠΜ

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΣΠΟΡΟ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!! ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙΣ ΤΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣtasven

  5. Ανώνυμος 05/17/2013 @ 2:42 ΜΜ

    ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΡΕΑΣ ΡΕ. ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΤΕΧΝΗΤΟ. Η ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΟΜΟΝ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*