Διαφημίσεις

Αιτία για ανησυχία προκύπτει από την τελευταία ενεργειακή έκθεση της Citigroup, αφού οι υπογράφοντες επισείουν τον κίνδυνο η Σαουδική Αραβία να καταστεί από μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως (7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως), σε εισαγωγέα!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί το Al Jazeera, το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι η χώρα της Μέσης Ανατολής καταναλώνει το 25% της παραγωγής της στο εσωτερικό, με τη χώρα να καταναλώνει συνολικότερα το περισσότερο κατά κεφαλήν πετρέλαιο από τα περισσότερα βιομηχανοποιημένα κράτη. Καταναλώνει 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, άρα η συνολική παραγωγή ανέρχεται σε 11,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εάν προσθέσει κανείς τα 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα που εξάγει!
Το 50% της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας που καταναλώνεται από τα νοικοκυριά, στηρίζεται στο πετρέλαιο με τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 8% ετησίως. Εν ολίγοις, με βάση τα εκτιμώμενα κοιτάσματα όπως αυτά είναι γνωστά σήμερα, το 2030 η Σαουδική Αραβία θα έχει μετατραπεί σε εισαγωγέα…

Η χώρα επίσης καταναλώνει το σύνολο της παραγωγής της σε φυσικό αέριο (9,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα), και σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή στα 15,5 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια μέχρι το 2015. Κι εδώ όμως η ζήτηση αυξάνεται με ρυθμούς 8% ετησίως.
Το πρόβλημα της υπερβολικής κατανάλωσης προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από το ότι οι περισσότεροι δεν πληρώνουν ούτε για το αφαλατωμένο νερό που καταναλώνουν, ούτε για τον ηλεκτρισμό, όπως επίσης και για να κινήσουν τα αυτοκίνητά τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να κυκλοφορούν με τζιπ που καταναλώνουν πολύ καύσιμο. Το κόστος για την κυβέρνηση είναι τεράστιο και αποτιμάται σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα ίδια βέβαια περίπου συμβαίνουν και στα άλλα μοναρχικά καθεστώτα στον Κόλπο, προφανώς εξυπηρετώντας την ανάγκη των μοναρχών να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο… Οι συντάκτες της έκθεσης της Citigroup προτείνουν τρόπο ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Αυτός είναι η σημαντική αύξηση των αποδοχών, έστω κι αν αυτό προκαλέσει βραχυπρόθεσμα πληθωριστικές πιέσεις. Έτσι, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα κάνοντας οικονομία να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα για άλλες αγορές.
Ο άφθονος ήλιος έχει οδηγήσει στην επένδυση σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών με την εγκατάσταση πάνελ συλλογής ηλιακής ενέργειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν όμως και για την πυρηνική ενέργεια, αν και δεν διαθέτουν το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Είναι βέβαια και η απειλή που προέρχεται από τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν που όσο να’ ναι παίζει σημαντικό ρόλο…

http://www.defence-point.gr/news/?p=57404

Follow Me on Pinterest

….Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek