Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:51 - 26/01/2015

ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ελλάδα ετοιμάζονταν να διεξάγει η Τουρκία, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του γνωστού αρθρογράφου Fikret Bılla που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Milliyet, με αφορμή το θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

Οι πληροφορίες στην τουρκική πρώτευσα ανέφεραν τότε ότι η Ελλάδα είχε την σοβαρή πρόθεση να ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο σε 12 μίλια, (κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ), και το γεγονός αυτό είχε σαν συνέπεια να σημάνει συναγερμός στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και να αρχίσουν εντατικές προετοιμασίες για ολοκληρωτικό πόλεμο. Για τον λόγο αυτό ο τότε αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, στρατηγός Doğan Güreş, μετέπειτα βουλευτής του κόμματος του Ορθού Δρόμου της Tansu Çiller, είχε δώσει εντολές να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πολεμικών επιχειρήσεων. Παράλληλα είχε γίνει ανοιχτή παρέμβαση στις ετήσιες κρίσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας με σκοπό να παραταθούν οι θητείες ορισμένων ανώτατων αξιωματικών που κρίνονταν απαραίτητοι για τον επερχόμενο πόλεμο.

Ο Güreş είχε αποφασίσει ειδικά να παραταθεί η θητεία του τότε αρχηγού του στόλου, ναύαρχου Güven Erkaya, ο οποίος ήταν γνώστης των ελληνικών πραγμάτων καθώς είχε λάβει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και για τον λόγο αυτό είχε δοθεί η εντολή να παραμείνει στο πόστο του για άλλο χρόνο ξεπερνώντας έτσι την τετραετία που ορίζετε σαν ανώτατο όριο παραμονής σε αυτή την θέση. Ο τουρκικός στόλος σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bılla, είχε κηρυχτεί σε κατάσταση πολέμου και για τον λόγο αυτό χρειάζονταν ένα έμπειρο διοικητή όπως ο ναύαρχος Erkaya, οι οποίος θα διεύθυνε και τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Η πεποίθηση του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Güreş, ήταν ότι στο συντομότερο χρονικό διάστημα θα έπρεπε να τελειώσουν οι προετοιμασίες και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ιδίως ο τουρκικός στόλος, να προχωρήσουν σε διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων. Για τον λόγο αυτό είχε αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με την τότε πρωθυπουργό Tanasu Çiller η οποία είχε ορισμένες αντιρρήσεις για την παραμονή του Erkaya στην αρχηγεία του τουρκικού στόλου. Ο μεν Güreş έβρισκε τον Erkaya σαν ένα ικανό ναύαρχο, η δε Çiller τον έβρισκε σαν αρκετά νευρικό αξιωματικό αλλά τελικά ο Τούρκος ναύαρχος παρέμεινε στην θέση του και δυο χρόνια αργότερα σαν αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού είχε διευθύνει την κρίση των Ίμια και είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με την Çiller η οποία επέμενε σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της σύγκρουσης με την Ελλάδα.

Η κατάσταση τότε όπως τη περιγράφει ο Τούρκος δημοσιογράφος, ήταν ένα βήμα πριν από τον πόλεμο και όπως αναφέρει είχε εντολή δοθεί στον Νομικό τμήμα του Επιτελείου Ναυτικού να εξετάσει την περίπτωση που η Ελλάδα προχωρούσε σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, όπως το δικαιούται σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις του Θαλασσίου Δικαίου, τις οποίες όμως η Τουρκία δεν είχε υπογράψει και δεν έχει αποδεχτεί ποτέ. Σε μεγάλη σύσκεψη που είχε γίνει τότε στην Άγκυρα μεταξύ του Επιτελείου Ναυτικού και της Αεροπορίας, είχε ληφθεί η απόφαση να κηρυχτεί αμέσως πόλεμος και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις στην κοινή γνώμη της Τουρκίας για να κατανοήσει την σοβαρότητα του θέματος για τα τουρκικά συμφέροντα.

Την απόφαση της στρατιωτικής ιεραρχίας να προχωρήσει η Τουρκία αμέσως σε πόλεμο ανέλαβε να προωθήσει στον τότε υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Mehmet Gölhan , ο τότε αρχηγός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Πτέραρχος Ahmet Çörekçi και στην ανακοίνωση υπογραμμίζονταν ότι δεν θα έπρεπε να αλλάξει τίποτα στις τουρκικές αποφάσεις ενώ γίνονταν γνωστό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες για πόλεμο με την Ελλάδα. Την τελευταία στιγμή όμως έκανε πίσω ο αρχηγός του Επιτελείου, στρατηγός Doğan Güreş ο οποίος είχε διατυπώσει την άποψη την γνώμη πως δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος για πόλεμο. Ο Doğan Güreş ζήτησε μετά τις τότε κρίσεις της στρατιωτικής ιεραρχίας ένα χρονικό διάστημα δυο με δυόμισι μήνες για την προσαρμογή των νέων αξιωματικών στις νέες θέσεις τους. Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα αυτό ελήφθη τότε η απόφαση της παράτασης της θητείας ορισμένων ανώτατων αξιωματικών. Έτσι σε νέα μεγάλη σύσκεψη που είχε γίνει στην Άγκυρα παρουσία της πρωθυπουργού Çıller και του τότε προέδρου Süleyman Demirel, είχε δοθεί τελικά στις ένοπλες δυνάμεις το πράσινο φως να «χτυπήσουν αμέσως» σε περίπτωση που η Ελλάδα έκανε το «λάθος» να προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 01/26/2015 @ 6:18 ΜΜ

    Κοντος ψαλμος….
    Θα το δειτε και αυτο μεμετια !!!

  2. Ανώνυμος 01/26/2015 @ 8:03 ΜΜ

    Χτυπάει το σαμάρι να ακούσει το (καινούργιο) το γομαρι.

  3. Ανώνυμος 01/27/2015 @ 7:59 ΠΜ

    σε καποιο σχολιο μου το εγραψα αλλα ο τυπος αυτος με το αγγλικο ονομα αποφασησε να το γραψει στα @@ του λες και δεν ειναι γνωμη…

    τελος παντων θα κανω μια ακομη προσπαθεια να πω την σκεψει και μετα μεχρι να τα δω ολα δεν ξανα λεω τιποτα τουλαχιστον εδω μεσα…

    Ο πιπας τσιπρας οπου προσφατα ανεβηκε στην εξουσια των σιωνηστων με την εκλογη του απο τους πηθικους οπου κατοικουν στην ΕΛΛΑΣ ή ελλαδισταν οπου αρμοζει καλυτερα εν ετοι 2015 [ή εβραικο ετος 3 καθως και αυτοι ακομα μυδενισαν τα ημερολογια τους απο 7700κατι] πηρε μια ψευτηκα χρεωμενη χωρα οπου εαν η το ελλαδισταν ηταν ανθρωπος ή Η ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝ τοτε το χρεως αυτο θα ειχε ξεπεραση το στομα και θα της εκλεινε και τα ρουθουνια με αποτελεσμα να πεθαινει απο ασφυξια και να μπορει να βλεπει τον αργο θανατο της.

    Ετσι λοιπον εχουμε τον σαμααρα εβραιοχριαστιανο να μην παραδηδει τετ α τετ την εβραικη προεδρια στον π.π@ τσιπρα σαν να του λεει εγω θα ξανα γειρισω αμεσως μολις φωρτοθεις ολλο αυτο το μπουρδελο που εφτιαξα μεχρι σημερα και το κανεις και λιγο χειροτερο. ΠΩΣ;

    ενα απο τα πολλα σεναρια που φανταζομαι ειναι αυτο.

    τσιπρας πουλαει τσαμπουκαλικια στην μεκρελ και καθε αλλο πηθικοειδη ευρωπαικο κρατος με πλατες αυτου τους δηθεν ελληνες οπου και αυτο ψυφισαν. το παιζει ο μεσσιας στην εβραικη θρησκεια με τις πλατες των ανθελληνων κ.α. αλλοδαπων.

    ετσι αναγκαστηκα η γερμανια υποχωρει αλλα την ιδια στιγμη βαζει τους μουλαδες της τουρκους της να του τριξει τα δοντια. μην μπορωντας να κανει αλλιως βρεισκει πλατες και ολοκληρωνει την πραξη οπου ο καραμανλης δεν του επιτραπηκε βαζει ενεργα πλεον την ρωσια στην ελλαδα και ετσι ο πουτινγκ κανει πραξη μια ακομη εβραικη προφητεια -σχεδιο δηλωνωντας παλιοτερα πως παταει στις προφητειες. και αφου μεσα σε ολο αυτο το χαος υπηρξαν κουρεμα και απιστευτη χρεωκοποια γεροι οπου δεν πειραν συνταξη ανεργεια μεγαλητερη και η ελληνικη γη σε ακομα μικροτερα και εξευτελιστηκα επιπεδα η ν.δ. σαν απομηχανης θεος ξανα περνει τα προτεια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*